Laat opa of oma een verhaaltje inspreken met deze voorlees app

Elke zondag bij opa of oma op de koffie of in de vakantie een nachtje bij hen logeren op de camping: ieder kind kijkt er weleens naar uit. Toch is het dankzij de maatregelen waarschijnlijk een tijdje geleden dat je kids hun grootouders zagen. Hoe opa en oma toch op afstand dichtbij kunnen zijn? Laat ze een (slaap)verhaaltje inspreken via een voorlees app. Ontdek hier hoe het werkt.

Boeken voorlees app: Edu Play BookEdu-Play-Book-voorlees-app-Tele2blog

Voor het middagdutje, tijdens het spelen of voor het slapen gaan: kinderen houden van voorlezen. En al helemaal als opa of oma dit doet. Hoe doe je dit nu we afstand moeten houden het beste? Met de Edu Play Book app. Hiermee kun je kinderverhalen via voice recorder inspreken, waardoor het net lijkt alsof diegene in de kamer staat en het verhaal vertelt. Zo zijn die grootouders toch ineens een stukje dichterbij ;-)!

Naast het lezen van verhalen biedt deze voorlees app nog veel meer leuke activiteiten. Kinderen kunnen leren rekenen en lezen, maar ook leuke en leerzame mini games spelen. Dankzij een combinatie van tekeningen, tekst en geluid wordt je zoon of dochter in elk avontuur meegezogen.

Neem hier alvast een sneak peek van deze voorlees app.

Ouderlijk toezicht

Het fijne aan Edu Play Book? Ouders hebben inzicht in de ontwikkelingen van hun kind. Zo stelt de app een educatief rapport beschikbaar waarin ouders de voortgang van zijn of haar kind bij kunnen houden. Megafijn, want hiermee kun je bijvoorbeeld direct zien op welk onderdeel jouw zoon of dochter nog wat meer aandacht verdient.

Deze spannende verhalen kun je nu op afstand voorlezen

Van de avonturen van Snuf tot de dwaze acties van Tito Tovenaar: in deze voorlees app vind je meer dan 100 verhalen in 10 verschillende talen. Extra handig mocht je je zoon of dochter tweetalig op willen voeden. Benieuwd welke verhalen je nog meer kunt voorlezen? Hieronder zetten we een aantal titels voor je op een rijtje.

In de Edu Play Book app lees je de avonturen van…

 • Kiko
 • Snuf
 • Pip
 • Tito Tovenaar
 • Foxie
 • Oma

En nog veel meer! Niet alle verhalen uit de voorlees app kun je direct voorlezen, maar wil je meer boeken in je onlinebibliotheek hebben? Dan kun je voor € 5,99 per maand al een abonnement afsluiten en krijgt je zoon of dochter toegang tot meer verhalen, games en oefeningen.

Zo spreek je een verhaal in via deze voorlees app

Niet geheel onbelangrijk: hoe spreek jij of een opa of oma het verhaal in? Hieronder zetten we de stappen voor je neer.

 1. Open de Edu Play Book app.
 2. Klik in de kaart op Verhalen inspreken.
 3. Klik op Vraag iemand om jou voor te lezen.
 4. Klik op een karakter en dan het verhaal wat ingesproken moet worden.
 5. Er verschijnt nu een speciale code voor ouders in beeld. Voer deze code in.
 6. Nu verschijnt er een link in beeld. Deze kun je delen met degene die het verhaaltje in moet spreken, bijvoorbeeld opa.
 7. Degene die het in moet spreken ontvangt nu een instructievideo. Hierin staat hoe het opnemen in zijn werking gaat. Is het verhaaltje opgenomen? Dan verstuur je het terug naar degene waar het voor is. Klaar is Kees, het voorlezen kan direct beginnen!

Bekijk hier de instructievideo.

Voorlees app Edu Play Book downloaden

Dus, denk je dat je zoon of dochter dit helemaal te gek vindt? Of wil je zelf een verhaal opnemen? Je downloadt de app Edu Play Book app gemakkelijk voor Android en iOS. Hierna is het een kwestie van een verhaal uitkiezen en inspreken maar!

Op zoek naar nog meer leuke en leerzame apps? Ontdek onze favoriete apps voor kinderen of apps voor peuters.

Wie laat jij via deze voorlees app een verhaal inspreken?