Speciaal voor alle vissers: dit zijn 5x de beste vis apps

Alle vissers verzamelen! Zit jij het liefst de hele dag langs de waterkant? Reis je heel Nederland af voor de mooiste meren? En krijg jij ook zo’noh-hell-yeah-i-did-this-gevoel als je weer iets nieuws binnen hengelt? Dan is deze voor jou! Speciaal voor alle visfanaten selecteerden wij de fijnste vis apps. Hengeltje uitwerpen en vangen maarrr! 

Vis app: Vissengids 

Vissengids-app-Tele2Blog

De eerste vis app die je zeker op je smartphone geïnstalleerd wilt hebben? Dat is Vissengids! Hiermee weet je altijd direct wat je aan de haak hebt geslagen. Met de vissenscanner scan je via je camera je vangst … et voilà! De vissensoort die je hebt binnen gehengeld rolt er gelijk uit. In de app vind je alle Nederlandse zoetwater- en zeevissoorten, tot 170 verschillende typen. Extra leuk: bij elke vis leer je ook gelijk alles over de leefstijl en voeding én ontdek je zelfs welke records er zijn behaald. Heb jij de allergrootste vis al aan je haak hangen? ;-)

Download on App StoreGet it on Google Play

Vis app: Pocket

Pocket-vis-app-Tele2Blog

Misschien vis jij niet alleen dolgraag, maar lees je er ook nog eens veel over. Een fijne app waarin je al je favoriete artikelen bewaart, is Pocket. Van nieuwsberichten tot verhalen en video’s: in de app sla jij elk item op dat je maar interesseert. Handig, want zo hoef je niet heel het internet af te struinen naar alle nieuwtjes. Jij hebt in één oogopslag al het leesmateriaal over vissen en vissport bij elkaar. 

Download on App StoreGet it on Google Play

Liever altijd je favo tijdschrift over vissport lezen? Check deze tijdschriften apps

Vis app: VISplanner

Visplanner-app-Tele2Blog

Aas en hengel in de auto, koelboxje mee … het is tijd om een dagje te hengelen! Maar, aan welk meer ga je vissen? No worries,via de VISplanner app ontdek je meteen alle wateren in de buurt. Op een interactieve kaart zie je waar je wel of niet mag vissen met je vispas. Ook ontdek je op welke locaties een vissteiger, een hengelsportwinkel of een trailerhelling is. En heb je zin om van de waterkant het water op te hoppen? In een paar klikken vind je ook alle visbotenverhuur in de buurt. Row, row, row your boat. 

Download on App StoreGet it on Google Play

Je route gelijk helemaal uitstippelen? Check deze handige navigatie apps

Apps om een vis op te meten

Measure-app-Tele2Blog

Je trekt je vangst de kant op en man, man, man … je gelooft je ogen niet. Wat een joekel heb je binnengehaald! Natuurlijk wil je gelijk weten hoe groot de vis is. Een handige app die je nooit meer een meetlint laat nodig hebben? Dat is Measure! Hiermee meet je via augmented reality elk object op dat je maar wilt. Leg de vis even neer, richt je camera erop en start met meten. In een paar klikken weet je zo hoe groot je vangst is. Handig als je alle afmetingen altijd bij wilt houden óf een nieuw record wilt verbreken.

Download on App StoreGet it on Google Play

Vangsten bijhouden met Mijn VISmaat

MijnVismaat-app-Tele2Blog

Alle vissen die je hebt gevangen, wil je natuurlijk bijhouden in één overzicht. Dat kan met de app Mijn VISmaat. Hierin sla je gemakkelijk al je vangsten op in een persoonlijk logboek. Voeg toe welke vissoort je hebt gevangen, hoe groot ie is en wat z’n gewicht is. Je kunt ook de locatie toevoegen waar je het dier aan de haak hebt geslagen. Het leukste aan Mijn VISmaat? Je kunt je gevangen vissen gelijk delen met andere gebruikers in de community. Zo ben je altijd op de hoogte waar je de mooiste vissen kunt vangen. 

Download on App StoreGet it on Google Play