06 - 04 - 20184 min. leestijd

#streammetstijl met de Tele2 VR-bril en 5 van de beste Virtual Reality apps

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Eventjes he-le-maal van de wereld zijn? Met streamen in Virtual Reality kán het gewoon. En Tele2 brengt samen met Jan Taminiau, één van de beste couturiers van Nederland, een VR-bril van de buitencategorie uit. En de bril heeft nog een statement ook: #streammetstijl. That’s right! Deze limited VR-bril presenteerden we tijdens een surrealistische show in 360 graden met Loiza en Montell van Holland’s Next Top Model. Zijn we natuurlijk apetrots op. Daarom vertellen we je er graag meer over én bespreken we vijf van de beste Virtual Reality apps.

Kijk dan!

#streammetstijl: it’s OK to look

Kek ding hè!?  Zo’n VR-bril was er inderdaad nog niet. Terwijl je zelf in een Virtual Reality-wereld duikt, zien anderen op het poepchique 7-inch HD-display aan de voorkant ogen die contact met ze maken. ‘It’s OK to look’ is de boodschap: kijken naar iemand die z’n VR-bril gebruikt mag dus best! En daar mag je overbuurman/vrouw gerust om lachen.

“Technologie maakt de wereld in veel opzichten mooier”, vertelt topcouturier Taminiau, die deze te gekke bril ontwierp. “Maar in een wereld waarin we ons steeds meer isoleren met ons beeldscherp lijken we allemaal individualistischer. Ik gebruik technologie om mij te inspireren, maar ik wil met dit ontwerp reflectieve interactie stimuleren. Juist vanwege alle technologie in ons leven moeten we de wereld om ons heen toegankelijk houden voor elkaar.” En dat is dus wat dit topbrilletje regelt!

Hoe werken Virtual Reality apps en wat heb ik nodig?

De limited #streammetstijl VR-bril van Tele2 werkt met een telefoon. Deze plaats je in de bril en vervolgens waan je je in een andere wereld. Onze bril is een limited edition, maar er zijn ook andere brillen beschikbaar die je met je telefoon gebruikt, zoals de Gear VR van Samsung of de Google Cardboard. Duurdere Virtual Reality-brillen, zoals de HTC Vive en Oculus Rift, kunnen misschien meer en zijn realistischer, maar zijn ook een stuk duurder. Daarom zochten we vijf van de beste VR apps voor de Gear VR of Google Cardboard uit. Hiermee haal je het maximale uit je VR-experience!

1.    VR apps: Minecraft (Samsung VR app)

virtual reality apps Minecraft Tele2

Een goede Samsung VR app is Minecraft. Hiermee kun je in Virtual Reality de mooiste dingen bouwen en handmatig gecreëerde werelden verkennen. Ontzettend verslavend, al zeggen we het zelf. En daarom ook zeker het proberen waard. Het spel kost 6,99 euro en is ‘ie iedere cent waard. Waarom? Omdat al je creaties nu ineens tot leven komen, vanuit een ander perspectief dan wanneer je het op je computer in Minecraft maakte. Verras jij straks ook jezelf?

Minecraft is beschikbaar voor de Gear VR en kost 6,99 euro.

2.    VR apps: YouTube VR

Met de Google Cardboard kun je de YouTube VR-app gebruiken. Hiermee kijk je makkelijk en snel 360-graden video’s. Zo krijg je echt het gevoel dat je IN de video bent. Te gekke optie dus om een kijkje te nemen bij een sportwedstrijd, tof concert van je lievelingsartiest of om een keer een rondje te lopen in een stad die bovenaan je travel wishlist staat. Zo goedkoop was een concertkaartje/enkeltje NYC nog nooit! 😉

YouTube VR is gratis beschikbaar voor Android.

3.    VR apps: Skylight

virtual reality apps Skylight Tele2

Zin in een écht te gekke game? Pak dan je Gear VR erbij, want een toffe (gloednieuwe!) Samsung VR app is Skylight. Hierbij moet je strategisch sterk zijn, want je stuurt een ruimteleger aan dat de vijand gaat aanvallen. Kortom: een soort Star Wars, maar dan zonder the Force. Dat maakt het spel niet minder tof, want het is echt een spektakel dat je vooral moet ervaren. Downloaden dus!

Skylight is beschikbaar voor de Gear VR en kost 9,99 euro.

4.    VR apps: Roller Coaster VR

virtual reality apps Roller Coaster VR

We zouden het graag willen. Jij misschien ook: elke dag een ritje maken in de gaafste achtbanen. Helaas woont niet iedereen in (de buurt van) Walibi of de Efteling. (The dream!) Met de Roller Coaster VR-app hoeft dat ook niet. Het is een gratis Samsung VR app waarmee je onbeperkt achtbanen onveilig maakt. En dat nog mega realistisch ook! Must-have – for sure!.

Roller Coaster VR is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

5.    VR apps: Cyclops Duck Hunt

Wie herinnert zich Duck Hunt nog? Het spelletje op de NES waarmee je met een pistool op de televisie richt om te schieten. Inmiddels al meer dan 25 jaar oud, maar echt een van de tofste games ooit. Met Cyclops Duck Hunt haal je dit speltype naar je Virtual Reality-bril. Hartstikke handig: want Duck Hunt werkt alleen op een ouderwetse kijkbuistelevisie. Die werkt namelijk met een elektronisch veld dat niet in moderne, platte tv’s zit. Cyclops Duck Hunt gaat over een cyclops die wakker wordt van een dutje en erachter komt dat eenden zijn land hebben ingenomen. Ja, dat laat je natuurlijk niet gebeuren. Ready, set, shoot!

Cyclops Duck Hunt is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

Binnenkort komt ook een andere toffe gratis VR-app uit: The Walking Dead: Our World. Hiermee verplaats je je in de wereld van de zombie-hitserie. We kunnen niet wachten! Dat Virtual Reality niet alleen voor vermaak biedt, bewijst een van de veilig verkeer apps wel die we eerder op het blog bespraken. Beat The Street leert jonge tieners te helpen gevaren in het verkeer in te schatten. Het heeft dus zeker de toekomst. Daar zijn wij van overtuigd! Stream jij straks ook met stijl? Dat kan. Je kunt namelijk een van de speciale #streammetstijl brillen van ons winnen. Wie weet knipoog jij straks dus, zonder dat je het doorhebt, in de trein naar die charmante overbuurvrouw/man!

Welke van de Virtual Reality apps wil jij spelen?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt