thuisbioscoop_video app_tele2_blog_main
14 - 01 - 20193 min. leestijd

Kijken, kijken en nog eens kijken met deze 5 video apps

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wie in deze tijd vol online vertier nog ‘ik verveel mij’ durft te zeggen is af. Want laten we wel wezen, er is zóveel te zien en te ontdekken. Series, films, tutorials, vlogs, docu’s, bloopers: het houdt niet op. En het mooie is natuurlijk dat je al die video’s gewoon op je smartphone kijkt. Namelijk met een video app! Dit zijn onze 5 favoriete video apps. #videokilledtheradiostar

1.    Video app Twitch

The game is ON met Twitch. Met dit mega populaire game platform gluur jij live mee met gamers. Naast de grote hoeveelheid livestreams valt er nog meer te kijken. Interactieve live shows door bijvoorbeeld Xbox, game demo’s en opgenomen video’s van impressive videogames. Met de Twitch app kijk je dus video’s van videogames en het is verslavender dan je denkt…!

Twitch is gratis te downloaden voor iOS en Android.

2.    Video app Pathé Thuis

bioscoopstoel_video app_tele2_blog_inline

Hey Pathé! Da’s toch de bioscoop? Yep, en met deze video app haal je de bioscoop in huis. Een privébios, hoe relaxt wil je het hebben. Met Pathé Thuis kijk je de nieuwste films op je telefoon, tablet of tv. Ideaal voor als je op je dooie gemakje thuis de nieuwste kaskraker wilt zien, zonder dat je wordt afgeleid door popcornknagers op de rij achter je. Het filmaanbod wordt wekelijks aangepast, dus als je al geen filmfanaat was dan word je het nu wel. Tip: gebruik Chromecast of Airplay om de movie te streamen naar je tv.

Pathé Thuis is gratis te downloaden voor iOS en Android. Vervolgens kun je een film huren of kopen. Wanneer je een film huurt, kun je deze na het starten 48 uur kijken. Je huurt een film voor €1,99 t/m €5,99.

3.    Video app Vimeo

Ga je altijd lekker op mooie beelden, nieuwe filmtechnieken en video’s van hoge kwaliteit? Dan ga je de video app Vimeo gegarandeerd waarderen. De video’s op Vimeo zijn net een tikkeltje professioneler dan de video’s op YouTube. Check bijvoorbeeld awesome snowboard films of korte animaties waarin ieder detail klopt. Je kunt in de app zoeken op een topic dat jij boeiend vindt, reizen bijvoorbeeld. Ook nice: laat je verrassen door de video’s onder ‘Vimeo Staff Pick’ te kijken. Alle video’s zijn trouwens in 4K Ultra HD. Scherp hoor!

Vimeo is gratis te downloaden voor iOS en Android.

4.    Video app Videoland

Videoland staat gelijk aan bingewatchen. Deze Nederlandse streamingdienst heeft zowel eigen series voor je op ’t menu (Mocro Maffia) als internationale toppers (Twin Peaks). Met duizenden series en films in één app is kiezen nog een dingetje, maar daar kom je vast wel uit ;). Enne, staat er een vakantie buiten Europa op de planning? Gebruik dan de Download to Go-functie om alles te kunnen kijken zonder dat je internet nodig hebt. Uiteraard kun je binnen Europa gewoon onbeperkt Videoland loeren met een Unlimited databundel.

Videoland is gratis te downloaden voor iOS en Android. Vervolgens kun je voor €8,99 per maand films en series kijken tot je erbij neervalt.

5.    Video app VLC

Video’s kijken is leuk, maar zelf video’s maken is óók leuk. Helemaal leuk wordt het wanneer je de video’s die je op bijvoorbeeld Onedrive of Dropbox hebt staan makkelijk kunt afspelen. Dat kan dus met de video app VLC. Download deze media player op je smartphone of tablet en je kunt altijd en overal lekker kijken. Hoe huuuuuge het bestand ook is. Dat scheelt weer het nodige gevloek en getier wanneer bestanden niet lekker laden :).

VLC is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Zeg, hoeveel data heb je eigenlijk nodig om online te doen wat je wilt doen? Check hier onze Tele2 data adviestool.

Wat voor video’s kijk jij het allerliefst op je smartphone?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt