Meer likes dan ooit! De vijf beste smartphone fotografie​ apps

We zijn continu in de weer met onze smartphone en willen alles delen! Smartphone fotografie speelt daarbij een grote rol: het mooiste van ons leven delen we op Instagram. Pictures or it didn’t happen!  Toch zie je bijna nooit meer mensen rondlopen met een echte camera. Dat komt natuurlijk doordat je smartphone tegenwoordig een volwaardige camera is geworden. Maar soms kunnen je foto’s toch nog een extra boost gebruiken. Dit zijn de vijf apps om jouw smartphone fotografie skills naar een volgende niveau te tillen.

VSCO smartphone fotografie Tele21: VSCO, een goede app om mee te beginnen

Waar sommige apps met een overkill aan heftige effecten komen, pakt VSCO het wat subtieler aan. De aanwezige filters geven je foto’s een mooi filmisch effect dat je vaak op Instagram voorbij ziet komen. Daarbij kun je de sterkte van de filters naar wens aanpassen. Om je op weg te helpen is er een grote verzameling aan presets te downloaden. Zo kun je stap voor stap wegwijs worden in de wereld van fotografie bewerking. Het handige aan de app is dat je er ook meteen foto’s mee kunt maken en delen met je groeiende followerbase. Je hoeft dus niet te jongleren tussen verschillende apps.

Beschikbaar voor iOS en Android

Afterlight smartphone fotografie Tele22: Afterlight, alles voor een meesterwerk

Afterlight is rechttoe rechtaan en combineert een simpel design met makkelijk te gebruiken, maar krachtige tools. De app komt met een groot aantal frames, welke speciaal voor Instagram zijn gefinetuned. Verder heb je de beschikking over verschillende adjustment tools, filters en texturen om je foto’s tot leven te brengen. Ook komt de app met verschillende presets voor het uitsnijden van je meesterwerken. Overigens kunnen je Instagram foto’s op het officiële Instagram account van Afterlight worden gefeatured, wanneer je een #Afterlight tag toevoegt en @afterlight begint te volgen. Wie weet is dit de eerste stap naar je onvermijdelijke smartphone fotografie roem!

Beschikbaar voor Android

 

Snapseed smartphone fotografie Tele2

3: Snapseed, de iPhone
favoriet!

Hoewel Snapseed voor zowel Android als iOS beschikbaar is, wordt de app vooral door iPhone gebruikers massaal gedownload. De app is een allround editor en zit bomvol verschillende tools. Je kunt onder andere kleuren aanpassen, foto’s scherper maken, uitsnijden en aan de gang gaan met de belichting. Daarnaast zijn er ook verschillende filters om je foto’s een creatieve touch te geven. Als je zoekt naar een app om met je smartphone fotografie carrière mee op te starten is Snapseed één van de betere opties om mee te beginnen.

Beschikbaar voor iOS en Android

Lightroom smartphone fotografie Tele24: Lightroom, snel en professioneel

Met Lightroom breng je de wonderbare wereld van Adobe naar je smartphone. Met de app zelf kun je foto’s maken, die je na het bewerken meteen kunt delen op je social media accounts. Lightroom is voor zowel mensen die snel met een tap mooie foto’s willen creëren, als perfectionisten die wat dieper willen duiken in de verschillende tools. Vijf verschillende presets kun je al meteen toepassen bij het maken van je foto’s, zodat ze er om te beginnen al professioneel uitzien. Om je kunsten nog verder uit te breiden kun je een abonnement nemen op Adobe’s Creative Cloud. Dit geeft je toegang tot nog meer features en je krijgt de desktop versies van Lightroom en Photoshop om echt helemaal uit je dak te gaan.

Beschikbaar voor iOS en Android

Prisma smartphone fotografie Tele2

5: Priime, voor de professional

Last but not least is er nog de app Priime. Deze app is ontworpen voor fotografen, die foto’s met een wat hogere resolutie op een professionele manier willen bewerken op hun iPhone. In samenwerking met verschillende topfotografen zijn filters ontwikkeld om gevarieerde fotografische stijlen te kunnen gebruiken voor je foto’s. Met de app kun je RAW foto’s bewerken en zelfs je Live Photos ontkomen niet aan een artistieke edit. Priime zorgt ervoor dat alle frames van je live foto mee bewerkt worden. De app is gericht op het kunnen werken met een breder kleurenpgamma dan ooit tevoren, terwijl dit gebeurt op een ongekende snelheid voor een smartphone.

Beschikbaar voor iOS

Genoeg om uit te kiezen dus! Welke apps gebruik jij vooral om je foto’s te finetunen? Of ga je altijd voor een #nofilter look?