Tele2 Blog

Slicke filmpjes maken met de video editing app Adobe Premiere Rush

Videomakers: mogen wij eeeeven jullie aandacht. Want waar Adobe nu toch mee is gekomen is wel heel tof. Adobe Premiere Rush is een video editing app die je laat editen op je iPhone of iPad. De app bevat uitgebreide tools die het maken van next level video’s mogelijk maken. YouTubers en influencers vinden deze app helemaal de shot. Wij vertellen je waarom.

De eindbaas van de video editing apps

video-editing-app-adobe-premiere-rush-tele2Heb jij iMovie op je iPhone Xs uitgespeeld en ben je klaar voor een video editing app die een tikkie professioneler is? Installeer de Adobe Premiere Rush app. Misschien gebruik je ‘m al op je desktop en dan weet je hoe relaxt dit programma is. Premiere Rush is speciaal ontworpen voor online video creators. Met de app fix je snelle (vandaar de naam Rush) en simpele video-edits op je iPhone in een handomdraai die er zeer soepel uitzien.

Voor wie is ’t chill?

YouTubers, influencers en vloggers schieten als paddenstoelen uit de grond. Deze peoples hebben één gezamenlijke passie: het maken van video’s. Het moge duidelijk zijn dat het kijken van video’s razend populair is. Vorig jaar maakte YouTube bekend dat zijn gebruikers wereldwijd dagelijks een miljard uur aan video’s zitten te loeren. En al die video’s moeten natuurlijk wel door de YouTubers worden bewerkt. De vraag naar een all-in-one video editing app werd daardoor steeds groter. Adobe weet nu met de Premiere Rush app alle video creators op hun wenken te bedienen.

Meer over de mogelijkheden van de video editing app

Dat de Adobe Premiere Rush app lekker werkt voor social videomakers blijkt wel uit de export opties. Video geëdit? Dan kun je ‘m direct vanaf je iPhone X uploaden naar Snapchat, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube en Vimeo. Kom maar door met die likes! Dit zijn nog meer handige features:

  • Gebruiksvriendelijke tool balk: drag-and-drop met fragmenten, video inkorten, geluid aanpassen en kleurbalans veranderen. Alle tools die je wilt gebruiken staan gezellig naast elkaar onderin de tool balk.
  • App voor mobiel én desktop: is jouw mooie trip tot een einde gekomen? Start dan direct met het editen van je reisvideo in het vliegtuig. Op de iPhone kun je vast je mooiste shots selecteren en een lekker filtertje over de beelden knallen. Eenmaal thuis vervolg je de edit op je Mac dankzij de synchronisatiefunctie met de Creative Cloud.
  • Animated thumbnails: een thumbnail zegt meer dan duizend woorden. Met de app maak je heel gemakkelijk een flashy titel met behulp van de motion graphic templates van Adobe Stock.
  • Automatische audiohulp: de Rush app bevat de audio mixing feature waarmee het volume van het achtergrondmuziekje automatisch wordt aangepast wanneer je bijvoorbeeld een voice-over toevoegt.
  • Video- en audiosporen: wil je de vlotste vlog ever editen? Met de Adobe Premiere Rush kun je vier videosporen en drie audiosporen gebruiken om te experimenteren met toffe effecten.

Nu voor iOS, later voor Android

#hebbon, die video editing app van Adobe? Dan kan als je een iPhone of iPad hebt. Adobe Premiere Rush is op dit moment namelijk alleen voor iOS beschikbaar en gratis te downloaden. Android-gebruikers moeten nog heel effies geduld hebben tot halverwege 2019.

Wat voor social video’s maak jij ’t liefst?

Reacties