tips-video-downloaden-van-facebook-Tele2Blog
27 - 09 - 20213 min. leestijd

Video downloaden van Facebook? Zo fix je dat!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Holy moly, wat een vette video! Deze móét je met je maatjes delen. Alleen, hoe doe je dat zonder iemand te taggen? Heel simpel, want je kunt ook een video downloaden van Facebook. Handig, als je hem aan je friends wilt showen, óf voor je eigen collectie wilt bewaren. In dit blog ontdek je alle snelle en slimme manieren om een Facebook filmpje op te slaan.  

Video downloaden van Facebook: dit zijn je opties

Of het nu een schattige video van een eend is, of een tof work-out-filmpje. Er zijn een heleboel manieren waarop je een video kunt downloaden van Facebook. De ene wat sneller dan de andere. Goed om te weten, is dat je bij de meeste opties vaak de video-URL nodig hebt. Zonder deze, kun je een filmpje niet opslaan. 

Hoe je deze link vindt? Door met je rechtermuisknop op een filmpje te klikken. Hierna klik je op ‘Video URL weergeven’ en … voilà. Je kunt deze nu kopiëren en via een van de opties hieronder de video downloaden. Ontdek zelf welke manier het beste bij je past.

Video downloaden van Facebook op Android

Heb je een Android-telefoon, zoals een Samsung? Je kunt dan Facebook video’s downloaden via de web-versie van Facebook. Hieronder check je hoe.

  1. Open de browser en ga naar de Facebook website.
  2. Log in op je account en zoek de video die je wilt downloaden.  
  3. Klik op de video en dan op ‘Video opslaan’.
  4. De video wordt nu gedownload en verschijnt in je downloadmap of Galerij. Deze vind je via ‘Mijn bestanden’ of via ‘Bestandsbeheer’. 

Kan ik een Facebook video downloaden op iPhone?

Heb je geen Android-telefoon, maar een iPhone? Dan kun je helaas niet zomaar een Facebook video downloaden. De apps die dit kunnen, werken niet goed. Of worden door Apple al snel uit de App Store verbannen. Jammer de bammer dus … maar wie weet kun je iets met de opties hieronder.  

Facebook video’s downloaden met een handige Chrome-extensie

Een andere manier om een FB video of film te downloaden, is via een Chrome-extensie. Je weet wel: zo’n handige uitbreiding die je aan je Google Chrome-browser toevoegt. Video Downloader For FB is er zo eentje. Hiermee kun je heel snel en eenvoudig die ene video downloaden. Check hier hoe je het installeert en gebruikt. 

  1. Ga naar de Video Downloader For FB extensie en klik rechts bovenin op ‘Toevoegen aan Chrome’. 
  2. Ga naar de video die je wilt downloaden en open de video-URL. Refresh hierna de pagina.
  3. De downloadbutton verschijnt nu bij de video. Klik hierop.
  4. Kies of je de video op wilt slaan in MP4 in HD of in SD-kwaliteit. Klaar! De video verschijnt nu in de downloadmap van je computer. 

Video downloaden van Facebook via handige sites

Ook kun je een leuke video van Facebook downloaden via speciale websites, zoals Getfvid of Frogjet. Het werkt heel simpel. Je kopieert de URL van het filmpje dat je wilt downloaden en plakt deze in de zoekbalk. Klaar! De video wordt nu voor je gedownload. Piece of cake, hè? Nu hoef je hem alleen nog maar te delen met je matties. Kijken wat zij van die vette video vinden.

getvid-video-downloaden-van-facebook-Tele2Blog

Facebook video downloaden of gewoon delen?

Duurt het downloaden van die Facebook video te lang voor je? Of wil je niet dat heel je telefoon vol staat met filmpjes? Je kunt ook Facebook video’s met anderen delen via WhatsApp. Het handige hieraan? De video speelt automatisch af binnen de app. Scheelt ruimte op je telefoon én je deelt in één klik wel die vette video met wie je maar wilt.  

Succes!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt