Snel een vreemde taal begrijpen? Deze vertaal apps helpen je

Ken je dat? Heb je overheerlijk eten bij die exotische supermarkt gescoord, weet je niet hoe je het moet klaarmaken. Moet het nu vijftig seconden opgewarmd worden? Of toch vijftig minuten? Geen zorgen, die knorrende maag is zo gestild. Pak gewoon die vertaal app erbij en weet binnen no-time wat er geschreven staat. Dit zijn de vijf beste apps om snel een vreemde taal te begrijpen.

Wat kun je met een vertaal app?

Bye bye dik woordenboek, hallo vertaal app! Tegenwoordig hoef je niet uren op zoek om een vreemde taal te begrijpen. Je pakt gewoon je smartphone erbij en typt het in een vertaal app. Binnen enkele seconden weet je dan hoe je dat Chinese gerecht moet bereiden. Of wat die Franse bakker tegen je zegt. Oui, deux croissants s'il vous plait!

Een vertaal app is voor nog veel meer dingen handig. Zo kun je hem gebruiken om snel dat grapje uit je favo serie te begrijpen. Je kunt hem op vakantie inzetten om verkeersborden te lezen. En hij is echt perfect als je onbekend eten uitprobeert. Kwestie van een gerecht van de menukaart intypen … et voilà! Je weet precies dat je het juiste bestelt.  

5x de beste vertaal app om nú uit te proberen

Van een woord vertalen via een foto tot een onbekende zin inspreken: de mogelijkheden van de huidige vertaal apps zijn eindeloos. Ontdek hier de beste apps van dit moment.

iTranslate

vertaal app iTranslate

Turks, Portugees, Braziliaans: iTranslate kent het allemaal. Deze vertaal app is ideaal als je snel iets wilt vertalen. Typ het woord in het linker venster in en de vertaling popt direct in het rechter venster op. Heb je het woord vertaald, maar ken je ook de Nederlandse betekenis niet? Geen zorgen. De app is een vertaal app en woordenboek in één. Heel handig. Je kunt zelfs een extensie van deze app aan je toetsenbord toevoegen. Perfect als je weer eens met die vakantielover aan het sms'en bent.  

Get it on Google Play

Scan & Translate

vertaal app Scan & Translate

Snel ontdekken wat er op een menukaart of je buitenlandse shampoo staat? Scan & Translate is je beste vriend. Deze app vertaalt iedere geschreven tekst voor je. Van een verkeersbord tot een boek en zelfs reisinstructies. Maak een foto van dat wat je wilt vertalen en Scan & Translate doet de rest. Hij herkent meer dan zeventig talen, vertaalt er meer dan negentig en spreekt er meer dan 44. Jaja, het is echt een taalgenius. Extra voordeel? Je zit in het buitenland niet met je internetbundel te struggelen, want de app kost geen data. Relaxed!

Download on App StoreGet it on Google Play

Waygo: vertaal Chinees, Japans en Koreaans

vertaal app Waygo

Ben je helemaal into de Japanse series? Of van plan om een Koreaans gerecht te maken? Dan wil je Waygo echt op je telefoon hebben staan. Deze app vertaalt alles in het Chinees, Japans en Koreaans. Houd je telefoon boven de tekst en je weet gelijk wat er staat. Ook kun je er heel gemakkelijk menukaarten mee vertalen. Zo weet je zeker dat je niet ineens vis bestelt, terwijl je vega bent. Good to know: deze app vertaalt niet naar het Nederlands, wel naar het Engels.

Download on App Store

Papago

vertaal app Papago

Ook Papago vertaalt alleen naar het Engels. Toch is het echt een indrukwekkende vertaal app. Je kunt op een heleboel manieren een onbekend woord vertalen. Door het te typen, in te spreken, een foto van te maken óf zelfs te tekenen. Heel handig, voor als je een letter of teken niet zomaar op je toetsenbord kunt vinden. Papago kent in totaal dertien talen: van Russisch tot Italiaans en van Vietnamees tot Thai.

Download on App StoreGet it on Google Play

TripLingo

vertaal app TripLingo

De beste vertaal app voor op reis? Dat is TripLingo. Met deze app vertaal je jouw berichten in no-time naar negentien verschillende talen. Extra chill aan TripLingo is dat je offline toegang hebt tot een woordenbibliotheek van tienduizend woorden. Fijn om op vakantie je data te besparen. Echt als een local gaan praten? Je kunt in de app ook verschillende lessen en quizjes doen om een taal beter te begrijpen. Jij spreekt straks vloeiend Spaans, Deens of Indonesisch.

Tip: ook altijd de weg vinden op reis? Check deze beste navigatie apps.

Download on App StoreGet it on Google Play

Zo heb je geen vertaal app meer nodig!

Waarom zou je vertalen als je de taal ook kan leren? DuoLingo zorgt ervoor dat je geen vertaal app meer nodig hebt! Met deze app leer je spelenderwijs een taal. Van Engels en Spaans tot Chinees en Russisch. En zo'n beetje alles er tussenin. Aan jou wat je wil leren. #megusta