Vertaal app
25 - 10 - 20224 min. leestijd

Dit zijn de beste vertaal apps

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ken je dat? Je bent in het buitenland en weet even niet wat de gerechten op de menukaart betekenen. Of je hebt overheerlijk eten bij die exotische supermarkt gescoord, maar je begrijpt de instructies om het klaar te maken niet. Moet het nu vijftig seconden opgewarmd worden? Of toch vijftig minuten? No worries, die knorrende maag is zo gestild. Pak gewoon die translate app erbij en weet binnen no-time wat er geschreven staat. Dit zijn de negen beste apps om snel een vreemde taal te begrijpen.

De 9 beste vertaal apps voor 2022 en 2023

Van een woord vertalen via een foto tot een onbekende zin inspreken: de mogelijkheden van de huidige vertaal apps zijn eindeloos. Ontdek hier de beste translate apps van dit moment.

Google Translate

Google Translate

Een van de beste go-to vertaal apps is Google Translate. Als app te gebruiken op je Android telefoon of iPhone, of door simpel te googelen. Google Translate vertaalt woorden en zinnen in een gigantisch aantal van 103 verschillende talen. Helemaal top is ook de live vertalen-functie via je camera. Kwestie van de camera op de menukaart richten en daarna selecteer je de huidige taal en doeltaal van de tekst. Vervolgens zie je live de vertaling op het scherm van je telefoon. Handiger wordt het niet om een menukaart in bijvoorbeeld Azië te ontcijferen!

App image
Google Translate
Rating starRating starRating starRating starRating star

De wereld is dichterbij dan ooit met meer dan 100 talen

Microsoft Translator

Microsoft Translator

Ook Microsoft Translator is zo’n vertaal app die alles kan. Vertaal supersnel lange teksten, enkele woorden of live via de camera van je telefoon. Microsoft Translator draait zijn hand er niet voor om. Deze app is snel, duidelijk en ook nog eens hartstikke makkelijk.

App image
Microsoft Translator
Rating starRating starRating starRating starRating star

Translate text, voice, images, and conversations into 70+ languages

Apple Translate

Apple Translate

Heb je een iPhone? Dan staat Vertaal van Apple automatisch op je telefoon. Dit wordt ook wel Apple Translate genoemd, een handige vertaal app met min of meer dezelfde functies als Google Translate. Zo kun je ook vertalen door te praten. Handig als je met iemand aan het praten bent en je elkaars taal niet spreekt!

App image
Translate
Rating starRating starRating starRating starRating star

Translate lets you quickly and easily translate your voice and text between any combination of…

Translate Now

Translate Now

Translate Now is een handige translate app die meer dan 110 talen ondersteunt. Offline kun je ongeveer dertig talen gebruiken. Handig als je in een ver land bent waar je niet je bundels kunt gebruiken. Ook deze vertaal app heeft een heleboel in huis. Hij kan vertalen op basis van spraak, via de camera, in Augmented Reality en natuurlijk ‘gewoon’ in tekst. De app heeft bovendien een betrouwbare reputatie als offline vertaal app.

App image
Translate Now: All Language Tr
Rating starRating starRating starRating starRating star

Speak to voice – English & All languages Free Voice Translator & Dictionary

Dict Box

Dict Box

Dict Box is een vertaal app die je volledig offline kunt gebruiken. Daarnaast doet het aan spellingscorrectie en laat het je horen hoe je woorden moet uitspreken. Creatief zijn ook de kaartjes die de app je toont. Daarmee helpt Dict Box je met het onthouden van vertalingen. Wie weet steek je zo nog wat op!

App image
Dict Box: Universal Dictionary
Rating starRating starRating starRating starRating star

Offline Dictionary & Translator voor alle talen.

iTranslate

iTranslate

Turks, Portugees, Braziliaans: iTranslate kent het allemaal. Deze vertaal app is ideaal als je snel iets wilt vertalen. Typ het woord in het linker venster in en de vertaling popt direct in het rechter venster op. Heb je het woord vertaald, maar ken je ook de Nederlandse betekenis niet? Geen zorgen. De app is een vertaal app en woordenboek in één. Heel handig. Je kunt zelfs een extensie van deze app aan je toetsenbord toevoegen. Perfect als je weer eens met die vakantielover aan het sms’en bent. 

App image
iTranslate Vertalen
Rating starRating starRating starRating starRating star

Vertaal tekst, spraak en foto’s in tot 100 talen. Vertaler en woordenboek.

Scan & Translate

Scan & Translate

Snel ontdekken wat er op een menukaart of je buitenlandse shampoo staat? Scan & Translate is je beste vriend. Deze app vertaalt iedere geschreven tekst voor je. Van een verkeersbord tot een boek en zelfs reisinstructies. Maak een foto van dat wat je wilt vertalen en Scan & Translate doet de rest. Hij herkent meer dan zeventig talen, vertaalt er meer dan negentig en spreekt er meer dan 44. Jaja, het is echt een taalgenius. Extra voordeel? Je zit in het buitenland niet met je internetbundel te struggelen, want de app kost geen data. Relaxed!

App image
Scan & Vertaal
Rating starRating starRating starRating starRating star

Omzetten foto om tekst

Waygo: vertaal Chinees, Japans en Koreaans

Waygo

Ben je helemaal into de Japanse series? Of van plan om een Koreaans gerecht te maken? Dan wil je Waygo echt op je telefoon hebben staan. Deze app vertaalt alles in het Chinees, Japans en Koreaans. Houd je telefoon boven de tekst en je weet gelijk wat er staat. Ook kun je er heel gemakkelijk menukaarten mee vertalen. Zo weet je zeker dat je niet ineens vis bestelt, terwijl je vega bent. Good to know: deze app vertaalt niet naar het Nederlands, wel naar het Engels.

App image
Waygo – Chinese, Japanese, and Korean Translator
Rating starRating starRating starRating starRating star

Waygo is the award winning leader in visual translation services, your offline travel translat…

Papago

Papago

Ook Papago vertaalt alleen naar het Engels. Toch is het echt een indrukwekkende vertaal app. Je kunt op een heleboel manieren een onbekend woord vertalen. Door het te typen, in te spreken, een foto van te maken óf zelfs te tekenen. Heel handig, voor als je een letter of teken niet zomaar op je toetsenbord kunt vinden. Papago kent in totaal dertien talen: van Russisch tot Italiaans en van Vietnamees tot Thai.

App image
Naver Papago – AI Translator
Rating starRating starRating starRating starRating star

Smart AI Translator, dromend van een wereld die communiceert zonder taalbarrières

Tip: ook altijd de weg vinden op reis? Check deze beste navigatie apps.

Zo heb je geen vertaal app meer nodig!

Waarom zou je vertalen als je de taal ook kan leren? DuoLingo zorgt ervoor dat je geen vertaal app meer nodig hebt! Met deze gratis app leer je spelenderwijs een taal. Van Engels en Spaans tot Chinees en Russisch. En zo’n beetje alles er tussenin. Aan jou wat je wil leren. #megusta

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt