5x de beste vertaal app om je uit de brand te helpen

Tel jij ook al af naar je volgende exotische vakantie? Een mooi vooruitzicht! Is jouw Oezbeeks, Japans of Mandarijn echter niet om over naar huis te schrijven? Een vertaal app helpt je uit de brand, zodat je alleen nog maar hoeft na te denken over wat je in je koffer gooit! Wij zetten de vijf beste vertaal apps voor je op een rij.

Beste vertaal apps

  • TripLingo
  • Scan & Translate
  • Papago
  • Microsoft Vertaler
  • Google Translate

Vertaal app: TripLingo

TripLingo-vertaal-app-Tele2Blog

Met deze app vertaal je jouw berichten in no time naar negentien verschillende talen. Extra chill aan TripLingo is dat je hiermee offline toegang hebt tot een woordenbibliotheek van tien duizend woorden. Zo zit je buiten Europa dus niet te klooien met dataverbruik voor je internetbundel. Daarnaast kun je bij twijfel een echte tolk inschakelen voor drie dollar per minuut. Handige hulplijn, lijkt ons zo!

Download on App StoreGet it on Google Play

Vertaal app foto: Scan & Translate

Scan & Translate-vertaal-app-Tele2Blog

Ook Scan & Translate is zo’n handige app die je op vakantie uit de brand helpt. Deze vertaal app gebruikt je camera. Zo kun je dus je telefoon mikken op de menukaart en Scan & Translate doet dan de rest. En het mooie is: dit kost je geen data. Ook laat de app je weten hoe je woorden uitspreekt. Zo spreek je niet per ongeluk iets heel anders uit bij het bestellen!

Download on App StoreGet it on Google Play

Vertaal app: Papago

Papago-vertaal-app-Tele2Blog

Backpacktrip naar Azië in het vooruitzicht? Super tof, maarrrrrr wél een taal technische uitdaging. Zo lijkt in Oost-Azië elk land zijn eigen geschrift te hebben. Tja, hoe bestel je dan in het restaurant niet per ongeluk gefrituurde eekhoorn? Papago is een app die gespecialiseerd is in het vertalen van Aziatische talen naar het Engels. Kortom: onmisbaar voor je volgende vakantie naar het verre Oosten!

Download on App StoreGet it on Google Play

Microsoft Vertaler

Microsoft Vertaler-vertaal-app-Tele2Blog

Een all-in-one vertaal app? Dat is Microsoft Vertaler. Van het vertalen via foto's tot het opnemen van een gesprek: via deze app kun je op een heleboel manieren die vreemde taal ombuigen naar het Nederlands. Of elke andere taal! Extra handig: typ je een onbekend woord in, dan geeft de app gelijk wat voorbeeldzinnetjes. Zo kun je meteen leren hoe je het in een gesprek gebruikt.

Download on App StoreGet it on Google Play

Google Translate app

Google Translate-vertaal-app-Tele2Blog

Deze welbekende vertaal app is ideaal als je snel wil weten wat een woord of zin precies betekent. Je kunt het berichtje van je nieuwe vakantievlam makkelijk in deze app copy/pasten. Oké oké, de vertaling is niet altijd grammaticaal correct. Maar hey, lekker belangrijk, want dankzij Google Translate weet je wél eindelijk wat hij of zij nou precies tegen je zegt en hoef je niet langer te antwoorden in Emoji-taal!

Download on App StoreGet it on Google Play

Leer zelf een taal met DuoLingo!

DuoLingo-vertaal-app-Tele2Blog

Tijd om af te ronden, maar niet voordat we een bonus-app met je delen. Want een vertaal app is dan wel relaxt, zelf de taal spreken is natuurlijk helemaal ‘aan’! En daarvoor is DuoLingo misschien wel de perfecte app. Met deze gratis smartphone-app vergroot je in no time je woordenschat tot astronomische hoogtes! Waar wacht je nog op? Hasta la vista baby!

Download on App StoreGet it on Google Play