Dit zijn de beste vergrootglas apps
20 - 07 - 20223 min. leestijd

Vergrootglas app: zo gebruik je je iPhone als leesbril

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Sta je in de sneakerstore, kun je het prijskaartje van die vette gympen niet lezen. Staat daar nou € 120 of € 170? Tijd om de vergrootglas app op je telefoon erbij te pakken. Hiermee heb je altijd een leesbril op zak en kun je direct alle kleine letters lezen. Check hier de beste apps voor je iPhone en Android telefoon.

Wat is de Vergrootglas app op je iPhone?

Met de Vergrootglas app op je iPhone verander je je telefoon in een vergrootglas. Richt je camera ergens op en zie alles in een groter formaat. Ideaal om kleine letters beter leesbaar te maken. Of als je een object, bijvoorbeeld een insect op het balkon, van dichtbij wilt bekijken.

Hoe werkt de Vergrootglas app op iPhone?

Je vindt de Vergrootglas app op iedere telefoon van Apple. Dus ook op jouw iPhone 12 of iPhone 13. Op telefoons vanaf iOS 14 staat de app standaard in je bibliotheek. Bij oudere softwareversies moet je de vergrootfunctie eerst nog inschakelen. Check hieronder hoe je de Vergrootglas app gebruikt.

Vergrootglas app op je iPhone aanzetten

 • Open ‘Instellingen’ op je iPhone.
 • Scrol naar beneden en klik op ‘Toegankelijkheid’.
 • Klik op ‘Vergrootglas’ en schuif de schakelaar op groen.

Extra snel toegang tot de Vergrootglas

Om altijd snel toegang te hebben tot de Vergrootglas app kun je deze aan de thuisknop of zijknop van je iPhone toevoegen. Dit doe je als volgt:

 • Open ‘Instellingen’ op je iPhone.
 • Scrol naar beneden en klik op ‘Toegankelijkheid’.
 • Klik op ‘Activeringsknop’.
 • Schakel ‘Vergrootglas’ in.

Vergrootglas app gebruiken

 • Open de app ‘Vergrootglas’ vanuit de App-bibliotheek. Of door drie keer op de thuisknop of zijknop van je iPhone te drukken. De camera wordt nu geopend.
 • Houd je iPhone boven de tekst of het object dat je wilt vergroten.
 • Veeg het bolletje naar links of naar rechts om in of uit te zoomen.

Dit kun je allemaal met de Vergrootglas op je iPhone

Van kleine letters op een verpakking vergroten tot lezen in het donker. De Vergrootglas app op je iPhone maakt je leven op een heleboel fronten makkelijker. Check het zelf maar!

Teksten en objecten vergroten

Het is niet gelogen dat je met deze app net echt een vergrootglas op zak hebt. Hij vergroot namelijk letterlijk alles. Die vogel in de boom, dat verkeersbord in de verte. Je hoeft je camera alleen ergens op te richten en je zoomt met gemak in.   

Lezen in het donker

’s Avonds in bed nog de laatste bladzijdes aflezen van dat spannende boek? Je kunt met de app ook extra goed lezen in het donker. Door op de flitser te drukken, heb je gelijk een nachtlampje. Chill! Wil je tijdens het lezen wat meer ontspanning voor je ogen? Dan pas je gemakkelijk via filters de kleur van het beeld aan. Of je stelt de helderheid in één klik bij. 

Beeld stilzetten of een foto maken

Verder kun je ook beelden stilzetten of een foto maken met de Vergrootglas app op je iPhone. Handig als je een vergroot object voor later wilt bewaren. Je doet dit zo:

 • Richt je camera op hetgeen dat je wilt vergroten.
 • Klik onderaan op de grote knop. Het beeld wordt nu stilgezet.
 • Verschuif de regelaar om in of uit te zoomen.
 • Klik rechtsboven op het deelicoon om de afbeelding op te slaan.

Wil je meerdere bladzijdes na elkaar teruglezen? Je kunt ook gelijk meerdere foto’s maken. Hiervoor klik je rechtsonder op het icoon met de twee rechthoeken.

Handige vergrootglas apps voor Android

Heb je een Android telefoon? Ook hier bestaan speciale apps voor waarmee je je telefoon als vergrootglas of leesbril gebruikt. Hieronder zetten we een aantal op een rij.

Vergrootglas

Deze app werkt precies hetzelfde als de Vergrootglas app op je iPhone. Je hoeft alleen maar de app te openen, je camera ergens op te richten … et voilà! Die mini letters worden direct voor je vergroot. Handig, nietwaar?

App image
Vergrootglas
Rating starRating starRating starRating starRating star

Schakel uw apparaat in een vergrootglas met zoom, focus, licht en meer!

Vergrootglas & Microscoop

Ben je een echte avonturier? Leg je elk beestje uit de tuin of het balkon graag onder de loep? Vergrootglas & Microscoop is ideaal om kleine insecten van dichtbij te bekijken. Zie elke vleugel, voelspriet of angel in groot formaat.

App image
Magnifier & Microscope [Cozy]
Rating starRating starRating starRating starRating star

Good magnifier app to see tiny things bigger and more clearly!

Vergrootglas widget van Samsung

Op telefoons van Samsung, zoals de Samsung Galaxy S23, vind je ook een vergrootglasfunctie. Deze zit namelijk verstopt in een widget. Nadat je de widget hebt toegevoegd aan je beginscherm kun je je telefoon als vergrootglas gebruiken. Zoom in. Schijn bij met de zaklamp. Of sla een vergroot beeld op in je afbeeldingen. Handig!

 

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt