Vergrootglas app: zo gebruik jij je iPhone als leesbril

Ken je dat? Sta je in je favo sneakerstore en spot je vette gympen, kun je het prijskaartje niet goed lezen. Staat daar nou € 120 of € 170? Op zo’n moment is jouw iPhone je beste vriend. Wist je namelijk dat deze een vergrootglas app heeft? Hiermee heb je altijd een leesbril op zak en kun je alle kleine lettertjes direct lezen. Ontdek hier hoe het werkt.

Wat is de iPhone vergrootglas app?

Jouw ultieme leesbril én vergrootglas. Met deze speciale app op je iPhone hoef jij je nooit meer zorgen te maken of iets leesbaar is. Je kunt na het inschakelen van de functie je telefoon namelijk gelijk als vergrootglas gebruiken. Door de camera dan ergens op te richten, zie je alles van dichtbij. Ideaal voor kleine letters op een verpakking of als je een insect van dichtbij wilt bekijken. Dankzij de vergrootglas app kan het allemaal.

Zo werkt de vergrootglas app op iPhone

Je vindt de vergrootglas app op ieder Apple-toestel. Dus ook op jouw iPhone SE of iPhone 11. Voordat je deze handige vergrootfunctie kunt gebruiken, moet je de optie wel eerst inschakelen. Hieronder lees je hoe je dit doet en leggen we je haarfijn uit hoe je ‘m het beste gebruikt.

Zo zet jij de vergrootglas app aan

Wil je de vergrootglas app zelf uittesten? Dit is hoe je dat doet.

  1. Open de Instellingen-app.
  2. Scroll naar beneden en klik op Toegankelijkheid.
  3. Zet achter Vergrootglas de schakelaar op groen.

Zo gebruik je de vergrootglas appscherm-Vergrootglas-app-Tele2

Nu de functie aanstaat, kun je het vergrootglas wanneer je maar wilt gebruiken. Hier zijn twee manieren voor.

Ben je een brief aan het lezen en wil je snel weten wat er staat? Je kunt de vergrootglas app eenvoudig openen via het bedieningspaneel. Dit doe je door op je scherm omhoog te vegen. Er verschijnt nu een menu met een heleboel icoontjes. Ook het icoontje met een vergrootglas staat hiertussen. Klik je hierop? Dan opent direct de camera en kun je dit op het stukje tekst richten. Kind kan de was doen ;-).

Een andere manier om de vergrootglas app te openen is via een sneltoets. Heb je één van de nieuwste iPhones? Dan kun je drie keer achter elkaar op de knop aan de zijkant van het toestel klikken. Heb je een oudere iPhone met een home button? Dan druk je hier snel drie keer achter elkaar op. Et voilà, je hebt direct een leesbril bij de hand.

Lezen in het donker? Gebruik de vergrootglas app

Naast dat de iPhone vergrootglas app letters vergroot, kun je er nog veel meer mee. Zo is de functie bijvoorbeeld extra handig als je graag ’s avonds in bed een boek leest. Door op de flitser te drukken, kun je namelijk een leeslampje inschakelen. Heel chill!

Ook kun je door op de ronde knop in het midden te drukken een beeld helemaal stilzetten. Hierdoor blijft de tekst dus even op het beeld staan. Extra fijn voor als je een alinea eerst helemaal aandacht af wilt lezen.

Vergrootglas app voor Android

Ook op Android heb je speciale apps waarmee je kleine letters beter kunt lezen. Eén daarvan is Vergrootglas. Deze werkt precies hetzelfde als de vergrootglas app op je iPhone. Je hoeft alleen maar de app te openen, je camera ergens op te richten… et voilà! Hetgeen wordt direct voor je vergroot. Handig, niet waar?

Waarvoor gebruik jij de vergrootglas app?