veilige-map-Tele2Blog
26 - 04 - 20212 min. leestijd

Bestanden altijd veilig bewaren? Gebruik de Veilige map op je Samsung-telefoon

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Elke smartphone heeft er een hele collectie van: standaard apps! Van veel weet je waarschijnlijk wel hoe ze werken, maar soms zitten er ook een aantal tussen die wat meer uitleg nodig hebben. Zo’n one of a kind-app? Dat is de Veilige map op je Samsung-telefoon. Ontdek hier wat het is en hoe het werkt.

Wat is de Veilige map van Samsung?

Jouw persoonlijke, digitale kluis! Heb je een Samsung telefoon, zoals de Samsung Galaxy S22Samsung Galaxy S21 of Samsung Galaxy A72? Dan is er een grote kans dat je de Veilige map-app op je telefoon hebt staan. Hierin kun je heel makkelijk en veilig jouw personal belongings in bewaren: van documenten tot foto’s en apps. De bestanden die je in deze map zet, zijn niet zomaar bij normaal gebruik toegankelijk. Wil je iets uit de map gebruiken? Dan zal je eerst altijd een pincode moeten invullen, of je vingerafdruk laten zien. Chill, want zo ben jij écht de enige die bij de map kan komen. Zo kun je die online surpriseparty voor je lover best wel een tijdje goed geheimhouden dus. 😉

Is de Veilige map kwijt of verdwenen? Dan kun je ‘m als het goed is makkelijk en snel downloaden via de Google Play Store.

Hoe werkt de Veilige map op Samsung?

Voor de beveiligde map gebruikt Samsung een speciale code die ondersteund wordt door Samsung Knox. Je kunt dit zien als een beveiligingsplatform van defensiekwaliteit: de omgeving is zó goed beveiligd dat als iemand je telefoon gebruikt, ie nooit bij de map kan komen. Oftewel: al jouw bestanden zullen altijd safe zijn voor pottenkijkers of kwaadwillenden. 

veilige-map-instellen-Tele2Blog

Veilige map instellen op je Samsung-telefoon

Wil je zelf deze map op je telefoon instellen? Dat kan heel eenvoudig met de onderstaande stappen. Tijd om die foto’s en video’s veilig te stellen. 

  1. Ga naar het app menu.
  2. Klik op Veilige map, op het pijltje en daarna op Start
  3. Log in met je Samsung-account.
  4. Kies een Vergrendelingstype voor je Veilige map en stel deze in. Dit kan een patroon, een pincode of een wachtwoord zijn. Ook kun je hier bijvoorbeeld je vingerafdruk instellen om de map te openen.
  5. Je kunt nu zelf je bestanden aan de Veilige map toevoegen. Klik op Apps toevoegen of Bestanden toevoegen en selecteer de items die je wil verplaatsen naar de geheime map. 
  6. Klaar? Druk op Vergrendelen en de map wordt afgesloten. De volgende keer moet je de map ontgrendelen met jouw ingestelde vergrendelingsmethode.

Check ook deze video van Samsung.

De beveiligde map verbergen op je home-scherm

Nog een fijn extra van de beveiligde map op je Samsung-telefoon: je kunt de map ook helemaal verbergen van je home-scherm. Zo is ie écht altijd alleen voor jou zichtbaar. Dit doe je zo!

  1. Ga naar de notificatiebalk. Hier zie je het icoontje met de Veilige map staan.
  2. Zet de map uit om ‘m te verwijderen van je startscherm.
  3. Klaar! De map is nu niet meer zichtbaar op je home-scherm. 

Succes!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt