Tele2 Blog

Veilig verkeer apps: welke brengt jou van A naar B?

Je smartphone is tegenwoordig je beste mattie en eigenlijk wil je ‘m overal bij hebben. Series streamen vanuit je bed, lekkere tracks draaien tijdens een pittige work out en eindeloos bellen met je moeder (ok, gebeld worden dóór je moeder) over de heftige dingen des levens. Je mobiele telefoon heeft zich de laatste jaren ontwikkeld door een onmisbare personal assistant. Maar hoe ga je om met je smartphone in het verkeer? Hoe ga je bewust om met jouw veiligheid en die van een ander? Wij hebben de vijf beste veilig verkeer apps voor je opgesnord. Safety first, you’re welcome! 

Veilig verkeer apps: dit zijn de vijf beste

veilig verkeer apps Auto Modus Tele21: Auto Modus

Een vrij basic variant onder de veilig verkeer apps, maar zeker het proberen waard. De Auto Modus-app zorgt ervoor dat je geen meldingen, pushnotificaties en updates binnenkrijgt wanneer je aan het rijden bent. Je kan dus niet afgeleid worden door allerlei gepiep, geknipper of getril. Wanneer je de eindbestemming hebt bereikt, zie je precies welke afstand je gereden hebt en wat je gemiddelde snelheid was. Bestuurders die wel van een competitie houden, opgelet! Wanneer je in Auto Modus achter het stuur zit, verzamel je punten. Daag je bff uit voor een potje veilig rijden en check aan het einde van de maand wie de meeste safepoints heeft. De verliezer trakteert op een lekker drankje. Score!

Deze app is gratis te downloaden voor iOS.

Veilig verkeer apps Drivemode Tele22: Drivemode: Smart Driving Display

Op zoek naar de ster onder de veilig verkeer apps met wat meer high tech mogelijkheden? Drivemode heeft een aantal vette opties die we graag verder toelichten. Wanneer je Drivemode aan hebt staan, kun je nog steeds berichten ontvangen en lezen. Groot verschil: je hoeft niet naar je telefoon te grijpen, de app te openen en te zoeken naar het laatste bericht. Zodra je de app activeert, werkt alles met simpele veegbewegingen, tappen en audiofeedback. Eigenlijk een soort ‘no-look interface’ dus. Stelt jou mooi in staat om je ogen op de weg te houden. Drivemode werkt ook heel chill samen met andere apps. Wanneer je in Google Calendar een afspraak noteert met adres, neemt Drivemode automatisch het adres over en plaatst deze in Maps. Toch zin om je vrienden en familie een complete silent treatment te geven? Met de niet-storen functionaliteit worden binnenkomende gesprekken en berichten beantwoord met een automatisch bericht. Toppertje dit hoor!

Drivemode is alleen beschikbaar voor Android.

3: In-Traffic Replyveilig verkeer apps In-Traffic Reply Tele2

Net zoals voorgaande apps, biedt In-Traffic Reply de handige mogelijkheid om automatisch op inkomende berichtjes of telefoontjes te reageren. Dat kan met een geschreven berichtje, maar ook met een grappige afbeelding of een leuk gifje. Eigenlijk kun je jouw eigen, unieke reactie opstellen, zodat iedereen weet dat jij het bent. Je hoeft niet bang te zijn dat je beste vrienden eindeloos gespamt worden wanneer je in een drukke groepsapp zit, want deze app stuurt maar een reactie per rit. De app wordt ingeschakeld wanneer je harder dan 10 k/ per uur gaat en dit wordt gemeten aan de hand van GPS. Wanneer de app ingeschakeld wordt krijg je een melding, dus wanneer je een intensief rondje hardlopen doet kun je ‘m uitzetten.

In-Traffic Reply is alleen beschikbaar voor Android.

veilig verkeer apps Fietsersbond Meldpunt Tele24: Fietsersbond Meldpunt

Maak jij liever op je stalen ros de buurt veilig? Ook voor fietsers is er een handige app waarmee je veilig van A naar Beter crost. Met de app van de Fietsenbond, kun je direct melding maken van slecht wegdek, verkeerd geplaatste paaltjes of gevaarlijke verkeerssituaties. De Fietsersbond geeft de meldingen direct door aan de verantwoordelijke wegbeheerder, zodat dit opgepakt kan worden. Downloaden die hap, want een verstandige meid is op alles voorbereid.

Fietsersbond Meldpunt is alleen beschikbaar voor iOS.

veilig verkeer apps BuitenBeter Tele25: BuitenBeter

Een veilige verkeerssituatie is niet alleen afhankelijk van weggebruikers, maar ook van een veilige omgeving. Kapotte lantaarnpalen, gaten in de weg of troep op de stoep, het kan allemaal een obstakel zijn tijdens een veilig ritje richting thuisfront. Kom je iets tegen wat snel opgelost moet worden? Met de BuitenBeter-app maak je direct melding aan de hand van een foto, omschrijving en locatie. Deze app is helaas niet te gebruiken voor vervelende buren. 😉

BuitenBeter is alleen beschikbaar voor iOS.

Bonus: Beat The Street

veilig verkeer apps Beat The Street Tele2

Geen app, maar wel een vette VR-game! Leerzaam en leuk voor iedereen, maar eigenlijk ontwikkeld voor kids rond de 13/14 jaar. Een kwetsbare groep met veel zelfstandigheid, maar vaak nog niet met een realistisch gevoel voor wat gevaar oplevert en wat niet. ‘Beat The Street’ is een virtual reality ervaring waarin spelers midden in herkenbare verkeerssituaties belanden. Samen met Robbert, Yves en Firy beleven ze de meest voorkomende, gevaarlijke momenten. Gelukkig is het in Beat the Street nooit echt ‘game over’ en krijg je altijd een nieuwe kans. Op deze manier leert ons kroost spelenderwijs hoe ze veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Daarmee zit je als ouders een stuk geruster op de bank!

Meer info over deze game vind je hier.

Gordel om? Check. Veilig verkeer apps aan? Check. Met welke van de beste veilig verkeer apps rijd jij de horizon tegemoet?

Reacties