twitter account verwijderen tele2 blog
19 - 10 - 20213 min. leestijd

Je Twitter-account verwijderen? Dit zijn je opties

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het moment is aangebroken: je wilt je Twitter-account verwijderen of opzeggen. Of even een tijdelijke social detox nemen en je account deactiveren. In beide gevallen is het retespannend om gedag te zeggen tegen al die tweets, followers en DM’s op je iPhone of Samsung telefoon. Daarom vertellen we je precies wat je opties zijn. Zo kun je zelf beslissen of Twitter nog bij je past. Of dat het écht tijd is voor een break up

Twitter verwijderen: twee manieren 

Overweeg je om je Twitter-account te verwijderen en ermee te stoppen? Dan heb je twee opties. De eerste is de Twitter-app verwijderen van je telefoon. Deze staat dan niet meer op je homescherm. Je kunt hem dus niet spontaan meer openklikken. Ideaal voor als je nú even een social break wilt nemen, maar later wel weer op Twitter wilt. 

De tweede optie is je account verwijderen. Oftewel: je Twitter-account echt definitief in de prullenbak gooien en je uitschrijven op de dienst. Je neemt dan afscheid van je profiel en alle tweets, foto’s en followers die erbij horen. Een grote stap, want je kunt dan niet zomaar terug. Je account is dan écht van de aardbodem verdwenen. Dus, wil je écht geen tweets meer plaatsen over dat vette feestje? Of die prachtige jurk van Billie Eilish? Denk daar maar eens goed over na … 

Twitter-app verwijderen

Heb je besloten om alleen even afstand te nemen van Twitter? Dan is het tijd om de Twitter-app van je telefoon te verwijderen. Dit is zo gefixt. Op iPhone verwijder je de app door in de app-bibliotheek je vinger op de Twitter-app te houden. Hierna kun je hem volledig verwijderen. Heb je een Android-telefoon, zoals een Samsung? Dan verwijder je de app via de Google Play Store. Open via het menu Mijn Apps en Games. Ga naar Geïnstalleerd en klik op de Twitter-app om deze te verwijderen.

Echt een complete social detox nemen? Zo kun je ook je Instagram verwijderen

Twitter-account verwijderen

Is een social break niet genoeg? En wil je helemaal afscheid nemen van je profiel? Dan kun je je Twitter-account verwijderen. Je doet dit als volgt: 

stappenplan twitter account verwijderen tele2 blog
  1. Open de Twitter-app en log in op je account.
  2. Ga naar je profiel, klik op Instellingen en privacy en daarna op Account
  3. Klik op Deactiveer je account.
  4. Klik daarna nog eens op Deactiveren om te bevestigen dat je het wilt verwijderen.

Nu ben je bijna klaar. Je moet alleen nog even wachten. Twitter rekent in totaal 30 dagen om je account officieel te verwijderen. Log je voor die tijd weer in? Dan wordt je account opnieuw geactiveerd. Bedenk je je dus in de tussentijd? Dan weet je wat je moet doen. 

Mijn Twitter-account is verwijderd, en nu?

Zo, je Twitter-account is verwijderd. Wat gebeurt er nu? Alles is dan officieel weg. Je profiel, tweets, foto’s, maar ook al je DM’s en volgers. Al je gegevens worden verwijderd van de Twitter-systemen. Iets wat wel blijft bestaan? De vermeldingen van je account in de tweets van anderen. Deze zijn alleen niet meer aan je profiel gekoppeld, want dat bestaat niet meer. 

Waarom ga ik mijn Twitter-account verwijderen?

Er zijn een heleboel redenen waarom je kunt besluiten om je Twitter-account te verwijderen. Zo kan het zijn dat je bijna nooit meer iets tweet. Of je merkt dat al je vrienden vooral nog op Insta of TikTok zitten. Ook kun je besluiten om Twitter te verwijderen omdat je meer op je privacy wilt letten. Apps slaan vaak je gegevens op, die ze weer kunnen gebruiken voor andere doeleinden. Wat je reden ook is: je hebt er vast goed over nagedacht. 

Liever een social detox? Je kunt ook je Twitter-account deactiveren

Is het verwijderen van je Twitter-account toch een te grote stap? Begrijpen we. Je kunt ook alleen je account tijdelijk deactiveren. Handig, als je alleen even een pauze wilt inlassen. Belangrijk is dan wel dat je binnen 30 dagen opnieuw inlogt. Anders is je account straks toch ineens foetsie. Extra tip: je kunt ook gemakkelijk een social detox nemen door schermtijd apps te gebruiken. Hiermee geef je jezelf een tijdlimiet hoe lang je per dag op Twitter mag. Wat dacht je van een half uurtje om toch nog te tweeten? 😉

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt