Tv streamen Tele2
11 - 05 - 20202 min. leestijd

Tv streamen, hoe werkt dat eigenlijk?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wil je net inschakelen op je favo serie of die spannende wedstrijd, houdt je pa, zus of roomie de tv bezet. Niet kijken is natuurlijk geen optie, dus wat doe je dan? Nee, niet de ander wegpesten… tv streamen natuurlijk! Dat kan op allerlei manieren en daar lees je hier alles over.

Wat is tv streamen?

Tv streamen is het kijken van televisie via internet. Je ontvangt het tv-signaal dan niet op de ouderwetse manier zoals je televisie dat doet: via de kabel en je mediabox. Nee, tv streamen is tv kijken via internet. Dit kan onder andere met je smartphone, computer en een Smart TV.

De beste manier voor live tv kijken: de Tele2 Online TV App

Tv streamen doe je het beste via de app van je tv-aanbieder. Ook met televisie van Tele2 heb je de beschikking tot zo’n app, onze Online TV App. Als je een Tele2 Interactieve TV-abonnement hebt is deze gratis beschikbaar voor zowel iOS als Android. Je gebruikt ‘m door in te loggen met je inloggegevens van MijnTele2. Vervolgens kun je tv streamen op je smartphone! Het voordeel van tv streamen via de Online TV App is dat je altijd in goede kwaliteit kunt kijken. Daarnaast kun je met de app gemiste programma’s terugkijken. Zo is er altijd wel wat leuks te zien, toch?

Andere apps en diensten voor tv streamen

Voor tv streamen zijn er ook een paar andere goede apps. Zo heeft de publieke omroep een app waarmee je series, programma’s en het journaal kunt terugkijken. Ook veel andere zenders hebben zo’n app, al kosten die soms geld om te gebruiken. Daarnaast zijn er on-demand diensten waarop je een abonnement kunt nemen om via de app films en series te streamen.

Niet doen: tv streamen via illegale websites

Tv streamen is ook mogelijk via andere websites. Wist je dat dit meestal illegaal is? Bovendien is de resolutie vaak slecht en verloopt het afspelen zelden vloeiend. Daarnaast barsten websites waar je illegaal tv kunt streamen vaak van de advertenties, pop-ups en andere rommel. Beste is gewoon om daar bij weg te blijven en via de app van je tv-aanbieder naar die film te kijken of die wedstrijd te volgen.

Naar tv streamen van je smartphone naar het grote beeld, kan dat?

Tv streamen Chromecast Apple TV Smart TV Tele2

Heb je een mooie serie gevonden om te bingewatchen, maar heb je geen zin om dat op het kleine scherm van je smartphone te doen? Geen probleem, er zijn genoeg manieren waarop je het beeld op een groter scherm kunt afspelen. Door naar tv te streamen zie je bijvoorbeeld het beeld vanaf je smartphone direct op je televisie.

iPhone streamen naar tv via Apple TV

Heb je een iPhone, zoals bijvoorbeeld een iPhone 11? Dan kun je met Apple TV naar tv streamen. De Apple TV is een apparaatje dat je via een HDMI-kabel aansluit op je televisie. Daarna verbind je ‘m met internet en kun je via je iPhone beelden afspelen op je televisie.

Streamen naar Smart TV

Er zijn nog meer manieren voor je telefoon naar tv streamen. Heb je een Smart TV staan? Je kan dan ook streamen naar een Samsung tv, of een van LG. Door deze te verbinden met het internet, kun je via tv-diensten tv streamen via internet. Het nadeel van veel van die slimme tv’s is dat hun interface soms nogal langzaam is. Geduld is dan een schone zaak, maar dan kun je wél alsnog die leuke aflevering kijken. En daar gaat het om toch?

Op welke manier stream jij tv?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt