tv series jaren 90 Tele2
27 - 11 - 20173 min. leestijd

Beste tv series jaren 90: welke ga jij meteen terugkijken?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De jaren ’90 bieden een goudmijn aan sicke tv-series. Wij konden het niet laten en blikken terug op de leukste, beste en meest iconische tv series van de jaren ’90. Hier zijn ze: de beste tv series van de jaren 90. Staat jouw favoriete blast of the past (of guilty pleasure) er ook tussen?

Tv series jaren 90: Friends

tv series jaren 90 Friends Tele2‘How you doin’?’, ‘WE WERE ON A BREAK’, ‘OH. MY. GOD!’ Klinken deze quotes je als muziek in de oren? Dan ben je een echte Friends-fanaat! Deze serie was tussen 1994 en 2004 op de buis en is dertien jaar na de laatste uitzending nog steeds niet van de tv te slaan. En geef ze eens ongelijk: Friends is tijdloos en heeft met Rachel, Ross, Monica, Chandler, Joey en Phoebe gewoon de leukste characters ever. Vinden wij dan! Yep, wij weten wat we vanavond doen: Friends bingen!

Tv series jaren 90: The Fresh Prince of Bel-Air

Dat de jaren’ 90 barst van de legendarische series bewijst The Fresh Prince of Bel-Air, de serie die van 1990 tot 1996 op tv te zien was. Will Smith is de sympathieke hoofdpersoon, al zijn onze personal favorites natuurlijk Carlton Banks (Alfonso Ribeiro!) en de butler, Geoffrey Butler. Kortom: The Fresh Prince of Bel-Air staat garant voor kijkplezier. Wij doen van plezier meteen even onze beste Carlton Dance! Who’s with us?

Tv series jaren 90: The X-Files

Time for some serious stuff, want in nineties was het niet alleen lachen, gieren, brullen. FBI-agenten Fox Mulder en Dana Scully moesten in The X-Files tussen 1993 en 2002 buitenaardse, onverklaarbare en vreemde zaken onderzoeken. Misschien wel de beste Sci-Fi-serie ooit. En het mooie is: in 2016 kwam er een nieuw seizoen en volgend jaar staat er weer een nieuwe seizoen op de planning. #like

Tv series jaren 90: Seinfeld

Jerry Seinfeld is misschien wel de beste komiek van zijn tijd. En Seinfeld is daarmee misschien wel de beste serie van de nineties. Deze serie werd van 1989 tot 1998 opgenomen en passeert op tv nog altijd regelmatig de revue. Logisch, vinden wij, want met zijn buurman Kramer, vriend George en ex Elaine is het met Jerry altijd lachen geblazen. Een heerlijke serie die nergens over gaat, en daarom juist zo vermakelijk is. Geen moeilijk gedoe, gewoon buikpijn van het lachen!

Tv series jaren 90: Boy Meets World

Dat de nineties een goudmijn aan goede komedieseries is, blijkt wel uit Boy Meets World. Misschien minder bekend dan Friends of Seinfeld, maar zeker niet minder hilarisch. Centraal in de serie staat Cory, die we in het begin zien als middelbare scholier en eindigt als volwassen man. Hoe maakt ‘ie kennis met de ‘echte’ wereld? Geen serie die dit zo goed (en vooral herkenbaar) in beeld brengt dan Boy Meets World, dat tussen 1993 en 2000 werd opgenomen.

Tv series jaren 90: Beverly Hills, 90210

Goed, de leukste en populairste series hebben we nu gehad. Nu is het tijd voor onze guilty pleasures (die waarschijnlijk minstens zo populair waren). Eentje daarvan is – hoe kan het ook anders- Beverly Hills, 90210: dé highschoolserie bij uitstek. Deze serie startte in 1990 en eindigde in 2000, waarmee het dé belichaming van tv series uit de jaren 90 is. Je volgt de vriendengroep vanaf het moment dat ze op de high school zitten tot ze hun eerste stappen in de volwassen wereld zetten. Kriebelt het bij jou ook weer om deze serie terug te kijken?

Tv series jaren 90: Baywatch

Oké, oké, deze serie startte in de jaren ’80 en eindigde in 2001, maar… de hype was toch echt in de nineties. Baywatch! Gespierde torso’s? Check! Dames in rode badpakken met een goed gevormde voorgevel? Dubbelcheck! Baywatch is, nu je het terugkijkt, zo slecht dat het leuk is. En bovendien zie je Carmen Electra en Pamela Anderson in hun primes rondhuppelen. Aanraderrrrrr!

Welke serie ga jij meteen weer terugkijken?

 

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt