04 - 08 - 20175 min. leestijd

Tv series jaren 80: terug naar je jeugd met deze 9 series

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Mijmer je regelmatig weg bij die herinneringen uit een ver, ver verleden? Ben jij zo’n type die vindt dat ‘vroeger alles beter was’? Heb jij het meegemaakt dat Lays nog gewoon Smiths en Cif nog gewoon Jif heette? Wij hebben negen gouwe ouwe series op een rijtje gezet, zodat je jouw basisschooltijd weer even kunt herbeleven. Check nu ons overzicht ’tv series jaren 80′!

Tv series jaren 80: Alf

We trappen af met een echte klassieker: Alien Life Form, maar beter bekend als Alf. Dit harige buitenaardse wezen is op de vlucht omdat zijn planeet Melmak op het punt van ontploffen stond. In alle hectiek ramt hij de garage van de familie Tanner. Omdat Alf niet terug kan keren naar Melmak, wordt hij opgenomen in het gezin en dit leidt tot veel hilarische situaties. Alf is niet te beroerd om een steek onder water uit te delen, slaapt in een mand naast de wasmachine en ziet in de huiskat Lucky een potentiele avondmaaltijd. Alf is met recht de grappigste logé van… nou ja, het hele universum. Benieuwd naar hoe dat er ook alweer aan toe ging? Via het YouTube-kanaal Alf kun je aardig wat episodes terugkijken. Enjoy!

Tv series jaren 80: The A-Team

De namen Hannibal, B.A., Face en Murdock zullen bij veel van ons een belletje laten rinkelen. Nadat deze vier Vietnamveteranen onterecht worden beschuldigd van een bankroof, trekken ze als huurlingen in hun busje dwars door Amerika. Onderweg helpen ze onderdrukte mensen in hun strijd tegen rijke crimi’s en gevaarlijke bad boys. Kenmerkend aan The A-Team was dat er een hoop geschoten werd, maar het was eigenlijk nooit raak. Puur jeugdsentiment! ‘I love it when a plan comes together…’ Trailertje is hieronder te bekijken.

Tv series jaren 80: Knight Rider

Nog een klassiekertje! ‘The Hoff’ beleefde gouden tijden met zijn glansrol als Michael Knight in Knight Rider. Politieagent Michael Long wordt tijdens zijn werk neergeschoten en voor dood achtergelaten door een paar criminelen. Michael overleeft de aanslag, maar zijn gezicht is zwaar verminkt. FLAG, een misdaadbestrijdingsorganisatie, zorgt ervoor dat Michael een nieuw gezicht krijgt en als misdaadbestrijder aan de slag kan gaan. Samen met zijn nieuwe ‘BFF’ KITT, een pittige high-tech ‘dame’, ging Michael keer op keer de strijd aan met het kwaad. Leuk nieuwtje: naar alle waarschijnlijkheid komt Knight Rider dit jaar (of volgend jaar) terug in de bioscoop. Check hieronder alvast een voorproefje.

Tv series jaren 80: The Love Boat

Combineer avontuurlijke romances, een zwijmelige openingstune en over-the-top verhaallijnen en er ontstaat zoiets heerlijks als ‘The Love Boat’. In de Jaren ‘80 konden liefhebbers regelmatig wegdromen bij de avonturen van Captain Merril Stubling, Julie McCoy, Burl ‘Gopher’ Smith en Isaac Washington. De openingstune ‘Love Boat’, gezongen door Jack Jones, is in die tijd zelfs uitgebracht als single en was een regelrechte hit. Nog een keertje horen? Hier komt ie!

Tv series jaren 80: The Golden Girls

‘Thank you for being a friend. Traveled down the road and back again. Your heart is true. You’re a pal and a confidant.’ Deze tune zal iedere fan als muziek in de oren klinken en ‘m doen herinneren aan de vier iconische vrouwen die voortdurend kibbelden, maar tegelijkertijd zielsveel van elkaar hielden. Dorothy Zbornak, Rose Nylund, Blanche Devereaux (that’s French for… Blanche Deveraux) en Sophie Petrillo maakten van deze serie een herinnering die we nooit meer zullen vergeten. Op dit YouTube-kanaal kun je aardig wat episodes terugkijken. Ben je binnenkort toevallig in Manhattan? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan het Rue La Rue Cafe, wat volledig is gewijd aan The Golden Girls.

Tv series jaren 80: Dallas

Wanneer we het over de grondleggers van soapseries hebben, hoort Dallas daar absoluut ook bij. De serie die draaide om de vermogende familie Ewing en staat op de tiende plaats van langstlopende series in de Verenigde Staten. Een leuk detail is dat de cliffhanger van seizoen 3 (Who Shot JR) nog steeds geldt als de ‘cliffhanger der cliffhangers’. In totaal zijn er 357 afleveringen gemaakt. Check hieronder de iconische cliffhanger!

Tv series jaren 80: The Dukes of Hazzard

We blikken terug op de ‘good ol’ days’: toen het leven uit niet meer bestond dan rondracen in een oranje Dodge Charger, het illegaal brouwen van whisky of het opnemen tegen de sterke, maar corrupte arm van de wet. Bo en Luke Duke spelen de hoofdrol in ‘The Dukes of Hazzard’, wat zich afspeelt op het platteland van Hazzard County. De Dukes hebben vaak ruzie met de corrupte burgemeester Boss Hogg en sherrif Rosco. Boss Hogg had er een dagtaak aan om het leven van de broers behoorlijk zuur te maken waardoor Bo en Luke, geholpen door hun nichtje Daisy, regelmatig op de vlucht moesten slaan. Interessant weetje: in de serie werd Hazzard regelmatig aangedaan door beroemde zangers of bands. Iedere keer als dit gebeurde liet Boss Hogg de maximumsnelheid op de wegen verlagen, zodat de artiesten in overtreding waren en bekeurd konden worden. Ze konden de bekeuring afkopen met een gratis optreden. Zien?

Tv series jaren 80: De familie Knots

Tijd om naar Nederlandse bodem af te reizen: wie herinnert zich de grote roze jurk en de roze hartjesbril van tante Til nog? In de familie Knots konden we een blik werpen in het roerige leven van de familie Knots. ‘De kloddertjes roze hier en daar’ van Til hielden het huishouden op gang, want van Frederiks stripruilwinkel moesten ze het niet hebben. Opa was met recht een zuur vruchtje, had een bloedhekel aan kinderen en zat regelmatig te gallen op Oma Knots. Oma Knots had er een hobby van gemaakt de meest bizarre soepjes bij elkaar te kokkerellen. Tante Til heeft de gave om mensen met roze verf te bedwelmen om ze zo weer op het rechte pad te brengen of door bepaalde problemen op te lossen. Krijg je flashbacks en ben je benieuwd hoe dat er ook alweer uitzag?

Tv series jaren 80: Zeg ‘ns AAA

Deze sitcom was een van de langstlopende en populairste Nederlandse series. In de serie staat huisarts en alleenstaande moeder Lydie van der Ploeg centraal, samen met haar zoon Gert-Jan en dochter Nancy. Mien Dobbelsteen, de huishoudster van Lydie, is altijd voorzien van een keurige watergolf en degelijke blouse en rok. In de serie groeide ze uit van een ondersteunende rol, tot een van de hoofdrollen. De kenmerkende schelle stem van Mien zal iedere fan behoorlijk bekend in de oren klinken: ‘met de assistente van Dokter van der Ploeeeeeeeg’. Zin om weer eens terug te kijken? Via dit Youtube-kanaal kun je best wat afleveringen bekijken. Enjoy!

Dat was een lekker potje nostalgie! Welke tv series uit de jaren 80 waren jouw favoriet en vind jij in dit lijstje thuishoren?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt