Tv kijken zonder kabel? Dit zijn je mogelijkheden!

Ex on the Beach kijken in de tuin? Of op het strand live naar Goede Tijden, Slechte Tijden kijken? Vroeger misschien ondenkbaar, maar nu… we’re living in the future! Tegenwoordig kun je namelijk op allerlei manieren tv kijken zonder kabel nodig te hebben. Maar welke mogelijkheden zijn er eigenlijk allemaal? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Wat is tv kijken zonder kabel?

Tv kijken zonder kabel is draadloos televisie kijken. Het signaal komt dan uit de lucht. Als je via de kabel tv kijkt, komt het signaal uit de grond, waar de kabel ligt. Vroeger, in grootmoeders tijd, keek men ook zonder kabel televisie. Het signaal kwam toen via de antenne binnen. Net zoals je nu nog naar de radio luistert.

In de loop der jaren werd deze manier van tv kijken steeds vaker vervangen voor tv kijken via de kabel. Het verbeterde de beeldkwaliteit een heleboel én je had zo toegang tot steeds meer zenders. Maar nu wordt tv kijken zonder kabel weer steeds populairder. En nee: dit gaat niet meer via de klassieke, gigantische antenne die het signaal opvangt. Anno 2017 gaat dat natuurlijk een stuk gelikter!

Welke mogelijkheden zijn er?

Via internet

Tv kijken op je smartphone: ooit was dat nog een heel gedoe. Toen was het misschien mogelijk na moeilijk gedoe met rare apps. Bij Tele2 gaat het nu gewoon super makkelijk. Met een tv-abonnement heb je alleen maar de Online TV App nodig. Hiermee kijk je overal in Nederland via wifi of mobiel internet tv. Ideaal als je in de trein GTST wil terugkijken, op het strand een filmpje meepakt of op een terras in de stad naar TLC of RTL7 wil kijken! Dit gaat via ons supersnelle 4G-internet, waarmee je in HD-kwaliteit naar de meeste zenders kunt kijken. Zeker met een Unlimited-bundel kijk je dan schaamteloos lang tv. Zappen maarrr!

Door middel van satelliet-tv

Er is nog een andere mogelijkheid om tv te kijken zonder kabel. Namelijk via de satelliet. Het nadeel hiervan is dat je een schotel nodig hebt met daarbij een ontvanger. Voor je het weet ben je hiervoor een paar honderd euro kwijt. Nee, dan is het veel goedkoper om via internet draadloos tv te kijken. Satelliet-tv heeft wél als voordeel dat je er ook in het buitenland live mee naar de Nederlandse tv kijkt. Via internet is dat, vanwege moeilijk gedoe met zendrechten, vaak niet mogelijk.

Streamen via Chromecast of Apple TV

Je kunt ook tv kijken zonder kabel door een Google Chromecast of Apple TV te gebruiken. Dit zijn apparaatjes die je met een HDMI-kabel aansluit op je televisie. Via internet kun je dan tv-programma’s afspelen op je televisie. Dit beeld stream je dan vanaf je smartphone, laptop of tablet naar je televisie. Bijvoorbeeld via de app van je tv-aanbieder of YouTube.

Wat zijn de voordelen van Tv kijken zonder kabel?

Het tv kijken zonder kabel heeft zo zijn voordelen. Je bent niet gebonden aan je huis, want via internet kun je overal tv kijken. Het is dus helemaal aan jou waar jij een aflevering van je favo serie meepakt. Of je nou op het strand chillt, in de tram zit of onderweg bent naar een vriend. Vroeger moest je je dan in alle mogelijke hoeken wurmen om niets te missen van je favoriete show: nu is je telefoon jouw beste vriend. Appie aanzetten en gaan met die banaan! Bovendien hoef je natuurlijk niet meer te houden aan die ouderwetse tv-gids. Met Programma Gemist kijk je een programma immers wanneer én waar je maar wil terug!

Op welke manier kijk jij het meest tv?