opties-tv-kijken-zonder-kabel-Tele2blog
09 - 08 - 20214 min. leestijd

Tv kijken zonder kabel: welke mogelijkheden zijn er?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

First Dates vanaf je zonnige balkon volgen? Of de wedstrijd van je favo cluppie live vanuit de trein kijken? Anno 2021 is het allemaal kabelvrij mogelijk. Je kunt nu op een heleboel manieren tv kijken zonder kabel nodig te hebben. Van tv kijken via wifi tot je lievelingsprogramma via Chromecast streamen: wij zetten alle opties voor je op een rij. 

Tv kijken zonder kabel: zo kan het! 

’s Avonds in bed kijk je nog even die film af, en in de ochtend volg je tijdens het ontbijt Het Journaal. Waar we vroeger nog een kabel nodig hadden om televisie te kijken, is dit tegenwoordig een stuk gemakkelijker. We doen het gewoon draadloos. Het signaal wordt dan ontvangen via de lucht, waardoor het nog makkelijker is om overal in huis je favoriete programma te kijken. Welke opties voor tv kijken zonder kabel er allemaal zijn? Je ontdekt ze hier. 

Tv kijken via satelliet 

Een van de manieren om tv te kijken zonder kabel, is via de satelliet. Je weet wel: zo’n grote schotel die je buiten je huis ophangt. Door deze te koppelen met een ontvanger, kun je televisie via de lucht ontvangen. Je hebt dan alleen nog de juiste tv-aanbieder nodig. 

Het tv kijken via satelliet is extra fijn als je ook vaak naar het buitenland gaat. Bijvoorbeeld om te kamperen of als je een extra huisje hebt in een ander land. Je kunt dan eenvoudig ook vanaf daar naar Nederlandse televisie kijken. Zo mis je dus echt nooit iets van je lievelingszender. Een nadeel van tv via satelliet? Je moet wel wat geld neerleggen voor een schotel. Het is maar net wat je zelf het liefste wilt. 😉

Tv kijken via wifi of mobiel internet

Je kunt ook draadloos tv kijken via wifi of mobiel internet. Via een stabiele internetverbinding volg je dan gewoon live alle zenders. Zo hebben sommige tv-aanbieders een Smart TV-app. Deze installeer je op je Smart TV, waarna je vanaf hier direct een programma kunt aanklikken. Ook hebben sommige tv-aanbieders een speciale tv-app. Hiermee kijk je ook onderweg naar televisie. Chill! 

Zo heeft Tele2 de Online TV App. Hiermee kijk je overal in Nederland via wifi of mobiel internet naar televisie. Ideaal als je in de trein nog die ene aflevering af wilt kijken. Of als je op het terras die voetbalwedstrijd wilt volgen. Hem gebruiken als tweede scherm is natuurlijk ook een optie. Je hebt alleen een stabiele wifiverbinding of MB’s nodig. Piece of cake! 

Tv kijken via Chromecast of Apple TV

Nog een manier om tv te kijken zonder kabel? Dat is door een Chromecast of Apple TV te gebruiken. Dit zijn kleine apparaten die je met een HDMI-kabel op je televisie aansluit. Hierna kun je via internet een beeld vanaf je smartphone, laptop of tablet naar de televisie streamen. Dit kan bijvoorbeeld een leuk programma zijn via de app van je tv-aanbieder of via YouTube. 

tv-kijken-zonder-kabel-Tele2blog

Voordelen van tv kijken zonder kabel

Het tv kijken zonder kabel heeft zo zijn voordelen. Hieronder zetten we de beste voor je op een rij. 

Geen gedoe met kabels

Het grootste voordeel van draadloos tv kijken? Dat is dat je geen lelijke kabels meer door het huis hebt lopen. Je hoeft geen moeite meer te doen om alle snoeren weg te werken via kabelgoten. Dat scheelt weer. 😉 

Op elke plek in huis televisie

Een ander voordeel van tv kijken zonder kabel of via de antenne, is dat je overal je favo zender kan kijken waar je maar wilt. In de woonkamer, in bed, op zolder: literally everywhere! Doordat het signaal vanuit de lucht wordt ontvangen, zit je niet vast aan één plek waar er een kabel je huis binnenkomt. Je kunt overal in huis gewoon televisiekijken. Ideaal als je bijvoorbeeld met huisgenootjes woont. 

Ook overal buitenshuis tv kijken 

Verder kun je ook buitenshuis, bijvoorbeeld in de tuin of onderweg, naar je lievelingszender kijken. Veel tv-aanbieders hebben een speciale tv-app waarmee je overal in Nederland (en soms ook Europa) naar televisie kunt kijken. Je hebt alleen een stabiele internetverbinding nodig. Dat komt met je Unlimited Data zeker goed natuurlijk. Streamen tot je erbij neervalt! 😉

Tv kijken bij Tele2

Zelf nog op zoek naar een nieuw tv-pakket? We’ve got something for you! Bij Tele2 kun je tv kijken via de diensten van T-Mobile. Met Internet & TV van T-Mobile haal je Interactieve TV in huis én tegelijk supersnel internet. #winwin Extra fijn: je hebt bij dit pakket zelfs een gratis handige app om overal tv te kijken. In het park, op het strand, bij de tandarts: waar je maar wilt. Ook geniet je van extra diensten bij het tv kijken, zoals: Live TV pauzeren, Begin Gemist en tot 7 dagen terugkijken. Je mist echt geen seconde van die spannende serie. 😉  

Ontdek hier alles over Internet & TV van T-Mobile

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt