vrachtwagen-trucker-apps-Tele2
29 - 04 - 20203 min. leestijd

Vroom vroom! Dit zijn de 5 chillste trucker apps

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Als (vrachtwagen)chauffeur ben je natuurlijk the king or queen of the road. Je weet de chillste bezinepompen te vinden, de fijnste koffieplekjes én de beste spot om te stoppen voor hoge nood. Maar hoe doe je dat als je favo plek ineens niet open is? Of wanneer je naar een gebied moet rijden waar je het niet kent? No stress, met deze trucker apps ben je altijd goed voorbereid. Dus voordat je instapt voor die lange rit, download eerst even deze apps.

Trucker apps: Sygic Truck GPS NavigationSygic-truck-GPS-trucker-apps-Tele2

Dé navigatie app voor chauffeurs? Dat is Sygic Truck GPS Navigation. Hiermee vind je gemakkelijk en snel je route van A naar B. Vul in de app in waar je naartoe wil en ontvang direct een routeplanning, inclusief informatie waar beperkingen zijn of bepaalde regels op de weg gelden. En heb je nog weinig batterij? Of wil je in het buitenland data besparen? Alle kaarten zijn ook offline op te slaan. Nooit meer stress dat je de weg kwijtraakt dus.

Sygic Truck GPS Navigation is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Tip: altijd genoeg data hebben? Check Tele2 Unlimited en laat die data maar rollluh!

Trucker apps: TruckFlyTryckFly-trucker-apps-Tele2

Heb je hoge nood? Een stopcontact nodig voor je koelwagen? Of gewoon zin in een lekker bakkie? Met de app TruckFly vind je altijd de beste spots langs de weg. Met één klik zie je direct alle tankstations, chauffeurscafés en douches in de buurt, zelfs in het buitenland. Ook vrachtwagenparkeerplaatsen, geldautomaten en wifi-plekken kun je met TruckFly vinden. Het fijnste van deze app? Je kunt reviews bekijken van andere chauffeurs die je al voor zijn geweest. Zo hoef je dus niet bang te zijn dat je straks ineens bij een supersmerig toilet aankomt ;-).

TruckFly is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Trucker apps: Bans for TrucksBans-for-trucks-trucker-apps-Tele2

Oh no! Het is het meest a-relaxte wat je kan overkomen: op een weg rijden waar het verboden is voor vrachtwagens. Hoe je dit voorkomt? Met de Bans for Trucks-app. Hierin zie je in één oogopslag alle huidige beperkingen en verkeersverboden voor truckers. Plan in de app gemakkelijk je route én zie welke beperkingen zich tijdens je reis voordoen. Van zomer- en winterverboden tot tonnageverboden: Bans for Trucks toont alle recente ontwikkelingen in ruim 40 landen, waardoor je altijd voorbereid de weg op gaat. Dus voordat je weer dat ritje naar Albanië maakt, check thuis even of je jouw huidige route nog wel kunt volgen. Scheelt weer gedoe op de weg!

Bans for Trucks is gratis te downloaden voor Android.

Trucker apps: myTuner Radio

Ja ja, je kent het wel: zonder dat je het door hebt, rijd je ineens de grens over. Hey, waar is die favo muziek gebleven? Je was net zo leuk aan het meezingen! Chill, tranquilo, relax… want met de myTuner Radio-app luister je ook gewoon naar Nederlandse en Belgische radiozenders in het buitenland. Zo kun je ruim 700 Nederlandse radiozenders streamen, waaronder zenders met sport, nieuws en muziek. Ook bevat de app meer dan 1 miljoen podcasts. Dus: zet je favo muziekstation op, plug ‘m in die telefoonhouder en laat die lange rit maar beginnen.

myTuner Radio is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Tip: op zoek naar leuke podcasts? Check hier onze 5 favoriete podcasts voor onderweg.

Trucker apps: TransParkingTruck-parking-trucker-apps-Tele2

Is je favo rustplek al bezet? Of ben je in een land waar je het niet kent? Met de TransParking app vind je snel en gemakkelijk de dichtstbijzijnde parkeerplek. Zo kun je live zien welke parkeerplaatsen al bezet zijn, doordat andere vrachtwagenchauffeurs dit in de app aangeven. Hierdoor hoef je nooit lang rond te dwalen om een rustplek te vinden. En ben je op zoek naar een locatie om je even op te frissen? TransParking laat ook andere voorzieningen zien zoals douches, toiletten of beveiligde locaties. Megahandig, nietwaar?

PS. Zet je dat bakbeest aan de kant als je een parkeerspot zoekt? Zo blijven we allemaal veilig op de weg ;-).

TransParking is gratis te downloaden voor Android.

Wat is jouw favoriete trucker app?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt