08 - 02 - 20232 min. leestijd

Waar blijft de trein? Check ’t met een treinradar!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Je kent ’t vast: ’s morgens spring je nog net op tijd op de fiets om naar het station te sjezen, maar wanneer je aankomt zie je dat je trein vertraagd is. Ugh, voor niets zo hard gefietst. Dan maar nog even een koffietje to-go scoren. Wil je weten hoelang je daarvoor hebt? Met een treinradar spot je in real-time waar je trein zich precies bevindt. Zo kun je hem niet per ongeluk alsnog missen!

Wat is een treinradar?

Met een treinradar zie je precies waar een trein rijdt. Dit kan via een app of in je browser. Zo zie je waar de trein nu rijdt, welke treinen er voor of achter zitten en wat voor type trein het is.

treinradar

Welke treinradars zijn er?

In een oogopslag zien waar de trein die je moet hebben op dit moment rijdt? Het kan met een treinradar. En het mooie is: je hebt nog keuze ook! Komen ze.

Treinradar van de NS: Reisplanner Xtra app

In de Reisplanner Xtra app van de NS vind je de treinradar functie. Hierin zie je waar je trein precies rijdt, hoe hard hij gaat én welke treinen voor en/of achter je rijden. Ook zie je wat voor type trein het is. De NS treinradar in de Reisplanner Xtra app is te downloaden op Android telefoons zoals Samsung en OPPO en ook op alle iPhones.

App image
NS
Rating starRating starRating starRating starRating star

De officiële NS app met alle informatie voor uw reis.

Treinposities.nl

Op de website van Treinposities kun je op een kaart precies zien waar jouw trein – en elke andere trein in het land – op dat moment rijdt. Ook kun je er nieuwtjes lezen over bijvoorbeeld werkzaamheden, stakingen of speciale gebeurtenissen. Altijd handig om een beetje up-to-date te blijven, toch? 😉

Treinenradar.nl

De site van Treinenradar heeft ook een real-time landkaart waarop je iedere trein in Nederland ziet rijden. Je ziet ook hoe hard hij op dat moment rijdt en wat voor soort trein het is. Megahandig!

VluchtVolgen24.nl

Op VluchtVolgen24 kun je niet alleen vliegtuigen volgen, maar ook treinen. Op de kaart zie je precies waar alle treinen van NS en Arriva rijden. Je kunt op de kaart naar jouw trein zoeken en als je hem selecteert kun je de extra info checken. Hoe hard de trein rijdt, maar ook hoe druk het precies is.

Spoorkaart.mwnn.nl

Last but not least: op de site van Spoorkaart kun je, je raadt het al, óók alle treinen op een kaart spotten. Als je een trein selecteert zie je precies de route, hoelaat-ie op welk station aankomt en of er vertraging is.

Wat kun je met een treinradar?

Een treinradar checken is mega handig als je op je trein staat te wachten en je geen idee hebt waar-ie blijft. Of om op te kijken als je nog thuis bent. Zo weet je of-ie op tijd komt. Op die manier voorkom je dat je onnodig vroeg op het station bent. Je kunt checken waar de trein rijdt, welk type het is en hoeveel wagons de trein heeft. Überchill, want zo weet je waar je op het perron moet gaan staan om gemakkelijk een zitplek te zoeken.

Andere handige apps voor op reis

Reis je vaak met het openbaar vervoer? Dan hebben we vier chille ov apps voor je op een rijtje gezet. Zo kun je 100% voorbereid op reis. Winning! Natuurlijk wil je je tijdens je reis niet vervelen. Check hier onze podcast tips die je onderweg kunt luisteren op je nieuwste telefoon.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt