telefoon-trackpad-iPhone-Tele2
22 - 07 - 20202 min. leestijd

Slimme hack: gebruik het iPhone toetsenbord als trackpad

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Oh no! Heb je net een eindeloos lange update over die date met je crush naar je bestie getypt, zie je dat de zinnen niet kloppen. No way dat je helemaal moeilijk met de cursor elke zin langsgaat. Gelukkig kan dit veel makkelijker. Door je iPhone toetsenbord als trackpad te gebruiken, pas je snel en gemakkelijk getypte berichten aan en slideeee je over het scherm.

Wat is een trackpad?letters-trackpad-iPhone-Tele2

Heel handig! Heb je namelijk een typo gemaakt in het bericht naar je baas? Of wil je een geschreven zin in het appje naar een goede vriend aanpassen? Dan doe je dit extra snel door je iPhone toetsenbord als trackpad te gebruiken. Je hoeft dan niet elke zin langs te gaan om iets aan te passen, maar veegt gewoon met de cursor soepel over het scherm. Net als op een laptop!

iPhone toetsenbord als trackpad

Misschien is deze hack helemaal nieuw voor je of gebruik je ‘m al een tijdje. In ieder geval is het heel gemakkelijk om het iPhone toetsenbord als trackpad te gebruiken. Extra fijn is dat je met deze slimme hack straks minder gedoe hebt tijdens het typen. Ideaal voor de diehard apper ;-).

Zo gebruik je het toetsenbord op je iPhone als trackpad

Allereerst is het handig om een berichtje getypt te hebben. Dit kan een appje zijn, maar ook een fijn recept in je notities. Daarna voer je de volgende stappen uit.

  1. Leg je vinger op de spatiebalk van je iPhone toetsenbord en houd deze ingedrukt.
  2. De letters vervagen nu op je toetsenbord.
  3. Veeg nu, terwijl je je vinger niet van het scherm verwijderd, over het scherm naar de plek waar je de cursor wil plaatsen.
  4. Nu slideee je over het scherm en pas je een typo of zin sneller en gemakkelijker aan.

Of je nu een iPhone SE of een iPhone 11 hebt, op elk toestel kun je deze functie gebruiken. Is het nog niet duidelijk hoe je het precies doet? Het filmpje hieronder legt alles nog eens haarfijn uit.

Nog meer slimme iPhone hacks

Naast het gebruiken van je iPhone toetsenbord als trackpad, heeft de telefoon nog meer slimme hacks voor je in petto. Hieronder lichten we er een paar uit.

Foutje gemaakt? Schud je iPhone

Waar schudden wel niet goed voor is. Door deze actie kun je overheerlijke cocktails maken, je heupen wat losser gooien óf een foutje op je iPhone snel herstellen. Say what? Ja, door je iPhone te schudden kun je een getypt bericht of de bewerking van een foto sneller ongedaan maken. Probeer maar!

Dubbeltik om een nieuwe zin te schrijven

Ben je een lange update over je date naar een vriend of vriendin aan het sturen? Dan wil je hier natuurlijk niet uren mee bezig zijn. Een slimme hack om snel nieuwe zinnen te typen, is door twee keer op de spatiebalk van je iPhone toetsenbord te klikken.

iPhone als vergrootglas gebruiken

Een ander handig trucje dat niet met je toetsenbord te maken heeft, is het gebruiken van je iPhone als leesbril of vergrootglas. Door de vergrootglas app aan te zetten in je instellingen, kun je met de Camera-app kleine letters vergroten. Ideaal als je iets leest en je bril ineens vergeten bent.

Kende jij deze slimme trackpad hack al? En welke iPhone hack ontbreekt, volgens jou, nog in dit lijstje?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt