too good to go app Tele2Blog
04 - 01 - 20223 min. leestijd

Duurzamer leven? Check de Too Good To Go app

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Met de Too Good To Go app werk je mee aan een betere wereld en help je bij de strijd tegen voedselverspilling. Hoe de app werkt? Wat je er allemaal mee kunt? En wat de voor- en nadelen zijn? Je ontdekt het hier. 

Wat is de Too Good To Go app?

Too Good To Go is een app waarmee je eten kunt redden van lokale restaurants, supermarkten, cafés en winkels. Dagelijks blijft er bij hen veel voedsel over. In plaats van dat dit in de prullenbak wordt gegooid, biedt Too Good To Go de restanten aan voor een lagere prijs. Zodat voedsel niet verspild wordt, maar nog heerlijk kan worden genuttigd.

Too Good To Go is ontstaan toen een van de oprichters, Thomas, in 2015 tijdens een restaurantbezoek ontdekte hoeveel eten er aan het einde van de avond werd weggegooid. Ruim een derde van ons voedsel belandt niet in onze mond, maar op de vuilnisbelt. Daar moest iets aan veranderen en zo kwam Too Good To Go tot leven. Eerst als website en daarna als een app, die zelfs door heel Europa gebruikt wordt. Van Denemarken tot Frankrijk en van Duitsland tot Zwitserland. 

Handig: check hier nog meer milieu-apps voor een betere wereld. 

too good to go Tele2Blog

Hoe werkt Too Good To Go?

Al het eten dat bij bijvoorbeeld een restaurant of bakker overblijft, wordt in de Too Good To Go app aangeboden als Magic Box. Oftewel: het is altijd een verrassing wat voor lekkers je bestelt. Elke dag kun je in de app zien welke Magic Boxen waar verkrijgbaar zijn. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je lokale visboer meedoet, maar ook die kleine buurtsuper. Zodra je een box gekocht hebt, kun je deze in de winkel ophalen. Je ontvangt dan een afhaaltijd en hoeft alleen maar je bestelbewijs te laten zien. 

Zo ontdek je de Magic Boxen bij jou in de buurt. 

 1. Download de Too Good To Go app.
 2. Vul je e-mailadres in en bevestig dit met de code die naar je mail gestuurd wordt.
 3. Bepaal in welke regio je naar supermarkten, restaurants en cafés wilt zoeken. Je ziet nu alle locaties die in jouw buurt meewerken.
 4. Klik onderin op Bladeren. Hier zie je alle acties en al het voedsel dat je kunt redden.
 5. Iets lekkers gevonden? Klik op Reserveren. Bovenin staat hoe laat en op welke dag je de Magic Box kunt ophalen.
 6. Klaar. Nu is het wachten tot je je Magic Box kunt afhalen. Je hebt weer voedsel gered!

Dit zijn de voor- en nadelen 

Elke app heeft zo zijn voor- en nadelen. Zo ook de Too Good To Go app. Welke dit zijn? Hieronder zetten we ze op een rij.

Voordelen

 • Je draagt bij aan de strijd tegen voedselverspilling.
 • Je kunt een heleboel typen eten bestellen: van ontbijt tot lunch en van avondeten tot snacks.
 • Je kunt tot drie uur voor je afhaaltijd je bestelling nog annuleren; handig als je de afspraak bijvoorbeeld net niet redt. 
 • Je kunt gemakkelijk afrekenen via iDEAL, een creditcard of PayPal.

Nadelen

 • Je moet er vroeg bij zijn: vaak zijn er maar weinig Magic Boxen per locatie beschikbaar, dus je moet echt op tijd een bestelling plaatsen.
 • Je weet niet altijd wat je krijgt; lust je iets niet of ben je ergens allergisch voor? Dan is er kans dat dit eten uiteindelijk alsnog weggegooid wordt. 
 • Je bestelling kan last minute nog geannuleerd worden: bijvoorbeeld als er tóch geen voedsel overgebleven is. 

Download de app gratis

Wil je zelf helpen om voedselverspilling te verminderen? En ontdekken welke lekkere Magic Boxen bij jou in de buurt te koop zijn? Snappen we. Gelukkig is de Too Good To Go app gratis te downloaden. Voor zowel Android als iOS. Dus pak die iPhone 13 of Xiaomi 11T Pro er maar bij. Het is tijd om wat eten te redden. 

App image
Too Good To Go
Rating starRating starRating starRating starRating star

Goed eten, lage prijs en stop voedselverspilling!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt