Duurzamer leven? Check de Too Good To Go app

Sappig fruit, versgebakken banenbrood, een heerlijke box met sushi rolls: we zijn dol op lekker eten! Toch belandt ruim een derde zomaar in de prullenbak. Zonde, want vaak is het helemaal niet over datum én kun je er gewoon nog van smullen. Hoe je voedselverspilling tegengaat? Met de Too Good To Go app. Check hieronder hoe het werkt.

Bye voedselverspilling, hallo Too Good To Go app!

Het gebeurt sommige mensen wel dagelijks: het weggooien van eten. Een pak yoghurt is pas net over datum en belandt regelrecht in de prullenbak. Of de bakker heeft na een werkdag te veel broden over en gooit ze weg. Believe it or not, maar ruim een derde van ons voedsel belandt niet in onze mond, maar à la direct op de vuilnisbelt. Daar moet iets aan gedaan worden, vindt de Too Good To Go app.

too-good-to-go-app-tele2

Via deze app werk je mee tegen de verspilling van eten én help je op langere termijn zelfs mee aan een vermindering van CO2-uitstoot #winwin. Al het eten dat aan het einde van de dag bij een supermarkt of restaurant over is, wordt via deze app verkocht. Veel voedsel is die dag vers gemaakt, maar ander voedsel is al wat ouder en is bijna over datum. Daarom verkoopt Too Good To Go al het eten in de app voor een lager prijsje. Zo haal je toch lekker eten voor vanavond in huis, maar betaal je een stuk minder!

Handig: check ook deze andere milieu apps voor een duurzamer leven.

Too Good To Go: zo werkt het

Weet je nog niet wat je moet avondeten? Of heb je zin in iets lekkers voor bij je picknick? In de Too Good To Go app vind je een heleboel lekkers. Dit is hoe het werkt:

  1. Download de app.
  2. Maak een account aan.
  3. Bepaal in welke locatie je naar supermarkten en restaurants wilt zoeken. Je ziet nu alle locaties die in jouw buurt meewerken.
  4. Klik onderin de balk op Bladeren. Hier zie je alle acties en al het voedsel dat jij kunt redden.
  5. Heb je iets lekkers gevonden? Bovenin staat hoe laat en op welke dag je het op kunt halen. Door op Reserveren te klikken, maak je de bestelling uiteindelijk van jou.
  6. Et voilà! Je hebt voedsel van de vuilnisbak gered!

Download de Too Good To Go app

Of je nu een iPhone 11 Pro Max hebt of een OnePlus Nord: de Too Good To Go app is op ieder toestel te downloaden. Handig, want zo kan iedereen meewerken tegen de verspilling van voedsel. Je downloadt de app gemakkelijk via de knoppen hieronder.

Download in de App StoreDownload in de Google Play Store

Let’s make a better world together!