Tele2 Blog

Energieboost voor je smartphone nodig? 4 tips voor supersnel je batterij opladen!

Jij wist het natúúrlijk al: zondag is het internationale batterijdag! 😉 Daarom van ons voor jou: een ultra relaxed blog met allerlei tips over hoe jij supersnel de batterij van je smartphone kunt opladen.

1: Tips batterij opladen: regel een goede adapter

Met een krachtpatser van een adapter gaat het opladen van je smartphone al een stuk sneller. Gebruik jij een goedkoop ding dat je ooit voor een eurootje hebt gescoord? Een iets duurdere adapter met meer watt pompt die batterij van je smartphone sneller vol! Dit komt omdat de adapter meer stroom uit het stopcontact slurpt. Iets dat je telefoon best aankan! Het beste kun je ‘investeren’ in een iets duurdere adapter van 12 watt. In vergelijking met goedkopere opladers, die met maar 5 watt opladen, scheelt dat jou veel tijd én oplaadstress.

2: Tips batterij opladen: een goed kabeltje doet wonderen

Ook de kwaliteit van het USB-kabeltje waarmee je de telefoon oplaadt kan de oplaadtijd van je telefoon beïnvloeden. Zit je kabeltje altijd in de knoop en zitten er allerlei kinken in? Tja, dan wordt het toch écht lastiger om de smartphone snel op te laden. Zelfs als je de beste adapter hebt! Een iets duurdere, dikke kabel kan het beste de stroom van de adapter naar je telefoon transporteren. Kortom: een paar euro extra voor een betere kabel levert je waarschijnlijk een kortere laadtijd op!

3: Tips batterij opladen: vliegtuigmodus voor extra boost!

batterij opladen vliegtuigmodus Tele2Alright! Nu al je oplaadapparaten op orde zijn, zal je zien dat je telefoon al een stuk sneller oplaadt. Ga jij die extra mile om je telefoon als extra snel op te laden? Dan kun je de telefoon in vliegtuigmodus zetten. Daarmee gebruikt je smartphone niet het mobiele netwerk, wat een boel energie scheelt. Hierdoor is je telefoon ook sneller opgeladen. Handig als je je telefoon niet wil ditchen, maar je wél wil dat ‘ie snel oplaadt!

4: Tips batterij opladen: bij hoge nood, je telefoon uitzetten voor extra snel je batterij opladen

Staat je batterij diep in het rood en moet je snel weer de deur uit? Je laadt de telefoon het snelst op door ‘m aan de lader te doen en echt uit te zetten. Je smartphone verbruikt dan geen stroom, dus de energie komt direct in de batterij terecht. Zo is je smartphone in no time opgeladen. Zeker als ‘ie een snellaadfunctie heeft, zoals de iPhone X of Galaxy S8!

5: Altijd handig: externe batterij!

Slurpt jouw smartphone door al het gesnap, geapp en gestream de batterij vaak zonder je er erg in hebt he-le-maal leeg? Altijd snel je telefoon opladen is vast niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld als je in de trein naar huis zit. Wat dan? Je smartphone wegleggen is natuurlijk geen optie, dat snappen wij ook wel. Gelukkig is er een andere simpele oplossing, namelijk: externe batterijlader kopen! Voor een tientje heb je al een kleine powerbank, die je de energie geeft om met een alive & kicking telefoon thuis te komen.

Wat is jouw go to tip voor het snel opladen van je smartphone

Reacties