thuiswerken-tips-Tele2Blog
08 - 03 - 20213 min. leestijd

Thuiswerken tips voor een productieve werkdag

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Heb je een meeting? Dan hop je snel naar je slaapkamer. Moet je wat mails beantwoorden? Dan werk je gewoon samen met je huisgenootjes (aka nieuwe, gezellige collega’s!) aan de eettafel. Het thuiswerken is zó gewoon voor ons geworden, maar hoe blijven we telkens gefocust en productief? En hoe plannen we genoeg pauze en ontspanningsmomentjes voor onszelf in? No worries, we got you! Met deze vijf tips en apps werk jij elke dag optimaal vanuit huis. 

Thuiswerken tip: een betere focus met Pomodoro timer

Focus-To-Do-thuiswerken-tips-Tele2Blog

De wasmand puilt uit, je huisgenootje vraagt of je mee wilt lunchen en de zon buiten roept je voor een ijsje in het park. Jep, we weten hoe verleidelijk het allemaal kan zijn, maar it’s time to focus! Voor iedereen die snel afgeleid is, is er een Pomodoro timer. Hiermee deel je je tijd zo efficiënt in dat je meer gefocust aan een taak werkt. 

Een handige app hiervoor? Dat is de Focus To-Do app. Per taak zet je een timer van 25 minuten aan, waarin je in volle focus eraan werkt. Is de tijd voorbij? Dan wordt er een korte pauze van drie tot vijf minuten ingelast, waarna de timer opnieuw aangaat. Ideaal, want dankzij deze techniek houd jij je aandacht meer bij één opdracht én houd je meer tijd over voor andere dingen. Bijvoorbeeld dat heerlijke pistache-ijsje in het park. 😉

App image
Focus To-Do: Pomodoro & Tasks
Rating starRating starRating starRating starRating star

Pomodoro timer & Task organizer & Time tracker & Schedule planner & Reminder

Check hier nog meer productiviteit apps

Thuiswerken tip: houd werk en privé uit elkaar

Daywise-thuiswerken-tips-Tele2Blog

Toen je die eettafel kreeg van je ouders, had je het haast nooit gedacht maar … man, man, man wat is die tafel veelzijdig. Je eet er niet alleen elke avond aan met je huisgenoten, maar gebruikt ‘m ook als bureau, schetstafel en brainstormplek. Logisch dat na een lange dag werken je nog volledig ‘aan’ staat en je hoofd vol zit met werk. Hoe je werk en privé beter kunt scheiden? Met de Daywise-app. Hiermee zet je gemakkelijk al je notificaties uit van werk, zodat jij na zes uur ook écht van je vrije tijd kunt genieten. Nee, geen late night reply’s naar die klant meer dus. Jij besteedt echt even tijd aan jezelf.

App image
Daywise: Schedule Notification
Rating starRating starRating starRating starRating star

Pick a schedule. See notifications as a bundle, in a neat inbox at those times.

Thuiswerken tip: neem een break met Headspace

Headspace-thuiswerken-tips-Tele2Blog

Je zit de hele dag al in Zoom-meetings, je Slack overstroomt met to-do’s en die deadline komt steeds dichterbij. Aaaah, hoe ga je dit allemaal fixen vandaag? Adem in, adem uit. Het is tijd voor een ontspanmomentje. Met de Headspace-app laat je alles even los en sta je bewust stil tijdens je werkdag. Van het dealen met stress tot het stimuleren van je productiviteit: in de app vind je meditaties in alle vormen. Ze worden via stem geleid en duren gemiddeld tien minuten. En moet je al naar die volgende call, maar wil je écht even tot rust komen? Je vindt in de app ook een heleboel korte SOS-meditaties. Chill!

App image
Headspace: Mindful Meditatie
Rating starRating starRating starRating starRating star

Meditation exercises on happiness, stress, sleep and more

Ook werkt een wandeling als break goed voor je productiviteit. Met deze wandel apps loop jij elke pauze de beste routes. 

Voorkom stijfheid met een mini office work-out 

Office-Workout-thuiswerken-tips-Tele2Blog

Na maanden op die houten kringloopstoel zitten, merk je het wel echt: je nek én rug zitten kei en kei vast. Wat mis je die ergonomische stoel van kantoor nu toch! Wil jij je spieren wat losser maken? Dan is de Office Workout-app perfect voor je. Hiermee doe je een mini work-out tussen het werken door én gebruik je je kantoorspullen gewoon als sport equipment. Doe wat leg stretches tegen je stoel aan, of gebruik je bureau als opdrukbank. In de app vind je een heleboel oefeningen, maar ook tips voor hoe je de ideale werkplek instelt. Het is tijd om alles weer los te weken. 

App image
Office Workout Exercises
Rating starRating starRating starRating starRating star

Office-oefeningen, office-oefeningen direct aan uw bureau en stoel

Geef je brein een boost met Lumosity

Lumosity-thuiswerken-tips-Tele2Blog

Werk je lang aan hetzelfde project? Dan kan het fijn zijn om tussendoor af en toe iets anders te doen. Een goede app om je brein weer een boost te geven is Lumosity. Hierin kun je dagelijks uitdagende spelletjes spelen. Door elke dag een aantal braintrainers te doen, word je scherper en meer gefocust. Extra leuk: de spelletjes passen zich aan op basis van jouw prestaties. Zo word je elke dag dus weer opnieuw uitgedaagd. Dat project? Die ga jij hoe dan ook vlammuuuh.

App image
Lumosity – hersentraining
Rating starRating starRating starRating starRating star

Lumosity is een hersentrainingsprogramma ontworpen door wetenschappers

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt