The Walking Dead Seizoen 8 Tele2
14 - 03 - 20184 min. leestijd

The Walking Dead Seizoen 8: what’s next?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

The Walking Dead seizoen 8 is AAN… De oorlog tussen Rick en Negan is verklaard en niemand wordt gespaard in de strijd. We hebben dit seizoen al een aantal keer afscheid moeten nemen van personages waar we aan gehecht waren. (Let op: spoiler alert!) Goodbye Carl, Dokter Carson, Gavin en Eric. En tot ziens, 2000 walkers die in de weg liepen. Bij The Walking Dead zijn we inmiddels gewend aan bloederige beelden van half levende zombies. Dus rest ons nog maar één vraag: who is next? Hoe gaat seizoen verder? Volgende week staat aflevering 12 op de planning bij FOX. Tijd voor een vooruitblik!

Seizoen 8 van The Walking Dead tot nu toe

Het is Alexandria, The Kingdom en The Hilltop versus de Saviors. Ondanks dat de Saviors geen nieuwe groep bij zich aansluiten, zijn ze oersterk en blijft hun groep groeien. De belangrijkste reden hiervan is natuurlijk de almachtige Negan. Werk je voor hem, dan is het moorden of vermoord worden. Super bloederig, maar het schijnt – wonder boven wonder – wel motiverend te werken. Rick pakt het net iets anders aan. Zo ziet hij bijvoorbeeld het goede in Dwight en laat hij hem toe tot Alexandria. Maar hoe gaat het met de rest?

Dwight

Met volle overgave heeft Dwight Tara en Daryl overtuigd van zijn oprechtheid in de strijd tegen de Saviors. Het was een ware heldendaad om op de Saviors af te stappen en zo de aandacht op Tara te verleggen. Helaas komt het hem wel duur te staan. Want nu moet hij zich gedwongen weer bij Negans volgers voegen en doen alsof hij voor hen vecht. Maar wat als Negan hem en zijn toneelstukje doorheeft? Wat als Negan erachter komt dat Dwight heeft geholpen om de groep door het moeras naar The Hilltop te leiden? Door het moeras waar ze veilig zijn voor de Saviors? Negan is medogenloos en geniet van de pijn die hij anderen aandoet. Dit kan haast niet anders dan slecht aflopen voor Dwight…

Jadis

Dat Jadis over krachtige leiderschapskwaliteiten beschikt, heeft ze de afgelopen afleveringen wel bewezen. Nadat haar junkyard compleet verzombiefied werd, bestaat haar Scavengers-groep uit enkel – jawel – haarzelf. Arme Jadis staat er compleet alleen voor. En dat is niet handig. Zeker niet als je de Saviors tegen je hebt. Met de onsmakelijke zombiemoes uit aflevering 10 nog vers in ons geheugen, vrezen we voor Jadis’ eenzame leven. Wie geeft Negan dit keer de opdracht om haar te grazen te nemen?

> Tip! Heb je iets té veel zitten bingewatchen? En is er ondertussen een afdruk van je achterwerk te zien op de bank? Met deze sport apps kom je direct in beweging, zodat je helemaal in shape je favo series kijkt! 😉 You’re welcome! <

Gabriel

Arme Gabriel. Niet alleen wordt zijn zicht met de dag slechter en is hij nu zowat blind, maar hij heeft ook zijn maatje Carsen voor zijn halfblinde ogen zien sterven. En dat terwijl ze zoveel hebben meegemaakt tijdens de afgelopen afleveringen! Wat gaan de Saviors met Gabriel doen, nu ze hem gevangen hebben genomen? Eén ding is zeker, Gabriel is up for a bumpy ride. Zou God hem er ook dit keer doorheen helpen?

Negans nieuwe wapen in The Walking Dead seizoen 8

The Walking Dead seizoen 8 Negan versus Rick Tele2Sluw als hij is, smeedt Negan een nieuw nasty plan. En wat voor één… Hij gebruikt zombiebloed als wapen tegen anderen groepen! In zijn (o zo inspirerende) speech aan zijn Saviors, laat hij zien hoe het moet: men neme een wapen, zoals zijn geliefde ‘Lucille’ knuppel. Vervolgens doordrenk je dit wapen flink met besmet bloed, bijvoorbeeld door het in de organen van een zombie te dopen. En dan is het tijd om het bloederige wapen in de strijd te gooien. Lees: tijd om de vijand met zombiebloed te infecteren! Deze heftige strategie roept nogal wat vraagtekens op bij zijn volgers. Méént hij dit?! Zou dit dan eindelijk het punt zijn waarop de Saviors zich tegen Negan keren? We sure hope so!

> Ben je dankzij The Walking Dead helemaal FOX-fan geworden? Dan zijn deze bingewatchers sowieso ook he-le-maal jouw ding! <

The Walking Dead seizoen 8: hoe verder vanaf The Hilltop

Dit is waar we zijn geëindigd in aflevering 11 deze week. Daryl brengt het slechte nieuws aan de groep: Ricks zoon Carl is dood. Iedereen is er kapot van. Hoe nu verder? We ruiken de Saviors al op afstand. Ze komen eraan… Ondertussen blijft Maggie de controle houden over de gevangenen. Ook al zien we een blijk van vriendelijkheid van haar kant. De gevangenen zullen niet snel mogen samenwerken met The Hilltop. En misschien is dat nu juist het medicijn tegen de Saviors: samenwerken tegen Negan! Zou Maggie dit ook als oplossing zien?

Hoe denk jij dat het verdergaat met The Walking Dead seizoen 8? Je ziet het maandag avond om 22:00 op FOX. Mis het niet!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt