The Walking Dead - Our World Tele2
11 - 09 - 20172 min. leestijd

Wordt The Walking Dead – Our World de nieuwste Augmented Reality-hit?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Poeh! Dit vinden wij wel een partijtje vet hoor: er komt een Augmented Reality-game uit van de hitserie The Walking Dead. Jep, met The Walking Dead – Our World kun je straks waar je maar wil virtuele zombies verslaan. In je slaapkamer, in de tuin, op straat, in de kroeg… Waar je maar wil. Biem!

Het spel heet The Walking Dead – Our World en is ontwikkeld door de Amerikaanse tv-zender AMC en Next Games, dat het spel maakte. Net als die andere Augmented Reality-game, Pokémon GO, is het een smartphonegame. En het goede nieuws is dat er zowel een Android- als iOS-app van uitkomt. Geen gedoe!

Hoe werkt The Walking Dead – Our World?

The Walking Dead – Our World is een Augmented Reality-game. Hiermee worden werkelijkheid en Virtual Reality samengevoegd. Via zijn camera toont de app het normale straatbeeld, maar daar voegt het dan ‘walkers’ aan toe. Hier moet je het dan tegen opnemen via je telefoonscherm. Doel is natuurlijk om ze van je af te houden en te verslaan. Hoe? Daarvoor kun je verschillende wapens gebruiken, die je op straat kunt ‘vinden’.

Hoe dit precies zal werken, en of je ook echt slaande of schietende bewegingen moet maken, dat is nog onbekend. Gelukkig is er al een hele toffe trailer uitgebracht door Next Games. Dit geeft al een iets beter beeld van hoe The Walking Dead – Our World precies zal werken. Toffe extra: echte TWD-personages als Rick, Daryl en Michonne kunnen je te hulp schieten!

Wanneer kun je het spel downloaden?

Of je met The Walking Dead nou helemaal bij bent of niet: wie wil dit spel nou niet spelen? Na het zien van de trailer gingen we meteen op onderzoek uit. Helaas is The Walking Dead – Our World nog niet te downloaden in de Apple App Store of Google Play Store. Op de website van het spel valt te lezen dat de game binnenkort uitkomt. Daar wordt alleen geen harde datum bij genoemd. Je kunt op de site alvast je e-mailadres achterlaten om als eerste op de hoogte te worden gesteld. Deden wij ook alvast!

Augmented Reality is in opkomst

Met The Walking Dead – Our World komt er opnieuw een ijzersterke Augmented Reality-game uit. Dit bewijst nog maar eens dat deze techniek steeds populairder wordt. Prima natuurlijk, want games worden er zo alleen maar toffer op. Augmented Reality zorgt voor een bijzondere ervaring, iets dat Pokémon ook al bewees.

Smartphonefabrikanten lijken ook het belang van Augmented Reality steeds beter in te schatten. Zo zou Apple voor de aankomende iPhone een belangrijke rol weggelegd zien voor deze techniek. Hoe dat precies eruit gaat zien? Dat zouden wij ook graag willen weten. We zijn benieuwd of dit The Walking Dead – Our World een nóg betere game maakt!

Onze voorspelling: er komen alleen nog maar meer Augmented Reality-games uit. Straks virtueel voetballen met een AR-versie van FIFA? Zou zomaar kunnen. Of toch op straat ouderwets ‘oorlogje’ spelen via de nieuwe AR-game van Call of Duty of Battlefield? Je begrijpt: ons wensenlijstje is alvast gemaakt ;-).

The Walking Dead - Our World nieuw seizoen Tele2Ga jij ook het nieuwe seizoen van The Walking Dead kijken?

Sinds het eerste seizoen van The Walking Dead in 2010 uitkwam, is het één van de beste series van dit decennium. Inmiddels zitten er alweer zeven seizoenen op en staat seizoen 8 voor de deur. Dit seizoen start op 23 oktober. Ga jij ook weer kijken?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt