chat-Telegram-app-Tele2Blog
08 - 02 - 20214 min. leestijd

Telegram app: alle ins en outs over deze chatdienst

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Je best friend bellen dat je bus tien minuutjes later is? Nope! Je stuurt even een appie en duikt weer verder die spannende serie in. Chat apps zijn onze beste vrienden en geef het maar toe: we kunnen never nooit meer zonder. Ook de Telegram app is zo’n handige chatdienst waarmee je snel en eenvoudig je friends een berichtje stuurt. Hoe het werkt? Wij vertellen je er alles over.

Wat is de Telegram app?

Jouw ultieme chat app! Via Telegram stuur jij razendsnel berichten over het internet naar je vrienden, familie of squad. Laat je lover weten dat je aan hem of haar denkt. Of vraag je huisgenootjes in één keer welke ingrediënten ze ook alweer nodig hadden uit de supermarkt. Net als in andere chat apps kun je hier ook heel makkelijk foto’s, video’s, bestanden of emoji delen. Kortom: met deze messenger app ben jij overal verbonden met je meest dierbaren. Tik een berichtje in de app en … zoef! Het is zo bij de ontvanger.

chatten-Telegram-app-Tele2Blog

Hoe werkt Telegram?

Very easy! Je kunt Telegram namelijk het beste vergelijken met andere chat apps waar je iemand snel een ‘appje’ mee stuurt. Maar … Telegram heeft wel een aantal toffe kenmerken voor je in petto waarmee het echt uitblinkt. You curious? Check ’t hieronder zelf maar.

Chatten zonder telefoonnummer

Maak je voor het eerst gebruik van Telegram? Dan registreer je je met je telefoonnummer. Maar …  deze hoef je niet te blijven gebruiken. Na het aanmaken kun op Telegram namelijk ook instellen om te chatten via je gebruikersnaam. Andere personen kunnen je dan via deze naam opzoeken en een nieuwe chat met je starten. Handig, want zo kun je dus ook nog van Telegram gebruikmaken als je van telefoonnummer bent gewisseld. Even inloggen, dat kan ook via de web applicatie, en hoppa … je vindt je berichten met die crush zo allemaal terug.

Unlimited foto’s, video’s en bestanden delen

Je nooit meer zorgen maken of je die ene high res foto wel kunt meesturen in een berichtje? Say no more! Via Telegram is het mogelijk om gratis bestanden tot een grootte van 2GB naar elkaar te verzenden. In één rits alle foto’s sturen van die feestvakantie uit 2012? Dat doe je met gemak. Ook neemt je chatgeschiedenis geen opslagruimte in op je telefoon. Je berichten worden bewaard in de Telegram-cloud, waardoor ze op elk apparaat weer te lezen zijn.

Duizenden leden in Telegram-groepen

Kan je geen genoeg krijgen van al die groeps-chats? Dan is Telegram jouw nieuwe place to be. Je kunt in deze chat app namelijk groepsgesprekken opstellen tot wel 200.000 leden. Handig als je een community wilt oprichten of gewoon zoveel vrienden op Facebook en Instagram hebt natuurlijk. Say what!? 😉

Veilig chatten

Ook kun je via Telegram veilig chatten. Zo is er op de website van Telegram heel veel over te vinden. Berichten worden in de cloud beveiligd via server-client-versleuteling tegen hackers. En geheime berichten worden beschermd via een client-client-versleuteling. Ook je foto’s, video’s en andere bestanden worden door Telegram met deze versleutelingen beveiligd.

Zelfvernietigende berichten

Het meest coole aan Telegram? Je hebt selfdestructive messages! Ja ja, dat klinkt mega spannend en dat is het stiekem ook. Je kunt namelijk een ‘geheim gesprek’ starten. De berichten die je stuurt zijn dan alleen te lezen voor jou en de ontvanger. Telegram kan deze berichten niet zien en ze worden ook nergens opgeslagen.

Extra cool? Je kunt een tijdslimiet instellen waarna deze berichten worden verwijderd. Na een paar dagen of zelfs enkele seconden. Jouw berichtje is dan … poef verdwenen! Selfdestructor activated in 3 … 2 … 1 …

WhatsApp vs. Telegram: moet ik overstappen of niet?

Sinds de overname van WhatsApp door Facebook is Telegram razend populair geworden. In de nieuwe gebruikersvoorwaarden stond namelijk dat WhatsApp meer informatie en data met Facebook zou gaan delen. Iets wat voor veel onrust zorgde bij WhatsApp-gebruikers. Massaal werd er namelijk gezocht naar alternatieve chat apps.

Toch blijken de WhatsApp-regels in de EU iets anders te liggen dan dat. Volgens Tweakers vallen we nog onder de Ierse wetgeving van WhatsApp, waardoor er eerst toestemming nodig is om nog meer gegevens te delen van gebruikers. Kortom: voor ons in Nederland zal er dus nog niet zoveel veranderen.

Wil jij toch overstappen naar Telegram, omdat de app je gewoon tof lijkt? Cool, let’s do it! Je kunt dan je WhatsApp-gesprekken zelfs handmatig overzetten, zodat je niet al die chats met je squad kwijt bent. Je hoeft niet te opschonen. Hieronder lees je hoe je dat doet.

WhatsApp-gesprekken overzetten naar Telegram

Heb je versie 7.4 (of hoger) van de Telegram app? Dan voer je de volgende stappen uit:

  1. Open WhatsApp en selecteer een gesprek dat je wilt overzetten.
  2. Klik op de naam van de persoon en dan op Exporteer chat.
  3. Je kunt nu aangeven of je met óf zonder foto’s wilt exporteren.
  4. Er opent nu een deelmenu. Hier kun je Telegram aanklikken.
  5. Je kunt nu dezelfde persoon in de Telegram app aanklikken en de chat hiernaartoe exporteren. Klaar is Kees!

Eerst oude chats opruimen voordat je overstapt? Lees hier onze WhatsApp opschonen tips.

Telegram downloaden en een account aanmaken? Dat doe je hier!

App image
Telegram
Rating starRating starRating starRating starRating star

Echte instant messaging – makkelijk, snel en veilig.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt