schildpad-telefoon-traag-Tele2
16 - 03 - 20203 min. leestijd

Telefoon traag? Maak ‘m sneller met deze 5 tips

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Voordat je op de fiets springt, stuur je die huisgenoot nog even razendsnel een appje dat je niet mee eet. En zit je een uurtje in de trein naar je friends, dan wil je natuurlijk dat je die vlog gewoon vlekkeloos kunt streamen. Dat jouw telefoon altijd op en top moet werken, begrijpen wij maar al te goed. Daarom verzamelden we een aantal tips die jij kunt gebruiken als je telefoon tóch ineens traag is. Gewoon #omdathetkan én zodat je smartphone weer als een tierelier werkt.

Telefoon traag? Zo fix je het!opa-telefoon-traag-tele2

Een app die maar niet wil opstarten of een video die steeds hapert: er is niets vervelender dan dat je telefoon traag reageert. Soms kan dit liggen aan dat ‘ie te vol staat met foto’s, video’s of apps, maar ook de huidige software of je browser- en appgeschiedenis kunnen hier een rol in spelen. Hoe je die trage telefoon toch binnen no time weer sneller kan maken? Check het hier.

Schoon je cache eens op!

Jep, believe it or not: iedere app die jij op je telefoon hebt staan, slaat extra data op in je cachegeheugen. Mocht je bijvoorbeeld weer dat ene liedje willen luisteren op Spotify of die bezochte website opnieuw willen bekijken, dan herkent je toestel dit direct dankzij deze data. Heel handig, maar het is ook één van de veel voorkomende redenen waarom jouw telefoon trager wordt. Schoon je cachegeheugen daarom regelmatig op! Hiermee zorg je ervoor dat er meer ruimte vrijkomt op je telefoon en ‘ie een stuk minder langzaam is.

Alles over cachegeheugen wissen? Check het hier.

Check of er een update beschikbaar is

Vaak krijgen we er wel een reminder voor, maar vergeten we het alsnog te doen: een software update. Mocht je een trage telefoon hebben, dan kan je dit soms oplossen door ein-de-lijk die nieuwe software te installeren. Houd je jouw telefoon up-to-date? Dan zorg je al gauw dat ‘ie een stukje sneller wordt. Ook apps die namelijk al deze softwareversie ondersteunen lopen dan weer als een geoliede machine.

Start je toestel opnieuw op

Een easy way om je telefoon niet traag meer te maken? Start ‘m opnieuw op. Hoe lang geleden is het namelijk geweest dat jouw telefoon écht uitstond? Waarschijnlijk kan je het je niet eens meer herinneren ;-).

Door je toestel aan en uit te zetten, zorg je ervoor dat overbodige achtergrondprocessen worden afgesloten. Je geeft je telefoon als het ware ‘even rust’. Is soms ook nodig, denk je niet? #alwaysonline

Sluit apps af die je niet gebruikt

Ook apps die op de achtergrond doorgaan, kunnen je telefoon langzaam maken. Kijk maar eens hoeveel je er nog open hebt staan. Een stuk of zeven? Misschien zelfs acht? Hoewel je het misschien in eerste instantie niet doorhebt, gebruiken deze applicaties geheugen zonder dat je ze gebruikt. Logisch dus dat je telefoon hapert of vastloopt tijdens het kijken van die vlog als je al die apps van vorige week nog open hebt staan. Sluit de apps die je niet gebruikt dus eens af. Het kan écht wonderen doen!

Telefoon nog steeds traag? Tijd voor een grote schoonmaak

Heeft niets van de bovenstaande tips geholpen? Tijd om die virtuele gloves, bezem en emmer met sop te pakken: it’s cleaning time! Speur eens door je WhatsApp, video’s en foto’s. Staan daar dingen die je niet meer gebruikt, zoals eeuwenoude gesprekken of kiekjes van die vakantie van vijf jaar geleden? Delete it! Natuurlijk moet je wel altijd kijken of je er een back-up van hebt gemaakt op je computer, mocht je die foto’s toch nog willen bewaren.

Ook apps die je niet gebruikt mogen wel eens weg. Kijk maar eens: hoeveel apps staan er eigenlijk op je telefoon die je never nooit gebruikt? Weg ermee! Alleen door écht dingen van je toestel af te halen, zorg je ervoor dat ‘ie weer soepeler werkt.

Check hier onze tips om je telefoon op te schonen.

Is je telefoon nog steeds traag?

Heel vervelend! Je zou er altijd nog voor kunnen kiezen om je telefoon weer terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Per telefoon is het verschillend hoe je dit doet, maar vaak gebeurt dit vanuit het instellingenmenu. Wat wel handig is: check van tevoren altijd even of je de nodige back-up hebt gemaakt. Zo voorkom je dat je ineens al die contacten, video’s en gesprekken onnodig kwijt bent!

Wat doe jij tegen een trage telefoon?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt