telefoon-schoonmaken-tele2
19 - 11 - 20182 min. leestijd

How-to telefoon schoonmaken: zelf een glimmend mobieltje cheffen

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Oké, oké we admit: als je smetvrees hebt, is dit niet het meest fijne blog. Maar we moeten het toch écht over de reinheid van je tellie hebben. Ziet hij er de laatste tijd wel errug nasty uit? En kleeft ‘ie zo nu en dan weleens? Zet die BRAKE erop: tijd om je telefoon schoon te maken. Iets wat je misschien niet vaak doet, maar wat wél zo hygiënisch is. Wist je dat elke telefoon bijvoorbeeld poepbacteriën en tot wel 4200 andere bacteriën bevat? Brr, clean that thing up!

Telefoon schoonmaken tip 1: Poetsen met een desinfecterend doekje

telefoon-schoonmaken-tips-tele2Je herkent het zelf misschien ook wel: smartphones worden altijd en overal gebruikt. In bed, onderweg naar school en ja… ook op de wc. En, opgevoede jongen/dame als je bent, was je daarna altijd keurig je handen. Maar je telefoon? Die ontloopt de dans. En daarom is het dus wel zo fris om zo nu en dan je telefoon schoon te maken. Zeker als je jouw telefoon al ruim een jaar hebt, zoals de iPhone 8 uit 2017. Des te langer je je smartphone gebruikt zonder ‘m schoon te maken… des te meer bacteriën er op komen.

Om je telefoon schoon te maken kun je desinfecterende doekjes gebruiken om de behuizing te poetsen. Let daarbij wel op dat je telefoon niet te nat wordt. Poets je telefoon met doekjes en maak ‘m tussentijds telkens droog met een handdoek. Op die manier desinfecteer je je smartphone van alle vieze bacteriën én glimt ‘ie weer als vanouds. #freshings!

Telefoon schoonmaken tip 2: Speakers en microfoon uitzuigen

Zingt Dua Lipa op jouw Samsung Galaxy S8 uit 2017 steeds wat zachter? En kun je net iets minder uit je stekker op Martin Garrix dan eerder? Grote kans dat er stof in de speakers van je Galaxy S8 is gekomen waardoor ze niet meer zo krachtig zijn als eerst. Ook op dat vlak kun je je telefoon schoonmaken. Zuig microfoon en speakers uit, want wie weet zit er een vuiltje dwars. Kun jij straks weer ongestoord meezingen als je favo nummer voorbijkomt!

Telefoon schoonmaken tip 3: Hoesje schoonmaken en screenprotector vervangen

Nu je toch bezig bent met het schoonmaken van je telefoon, neem dan ook even het hoesje en de screenprotector mee. Mocht je die hebben natuurlijk. In dat geval: slim bezig, want zo blijft je telefoon er langer kakstrak uitzien. Nadeeltje is wel dat er stof tussen de telefoon en hoes kan komen. De oplossing? Hoesje schoonmaken! Poets en vacuum erop los, zodat het hoesje ook weer vrij van vettigheid, viezigheid en vlekken is. Weg met die drie V’s! 😉

Het kan ook geen kwaad de screenprotector mee te nemen. Zeker als ‘ie barst van de krassen. Met een nieuwe screenprotector is je smartphonescherm weer perfect beschermd als je jouw telefoon per ongeluk in dezelfde jaszak als je sleutelbos loost. Een goede screenprotector is van gehard glas en kost maar een paar euro. Slimme uitgave!

Heb jij nog goede tips om je telefoon schoon te maken?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt