11 - 04 - 20233 min. leestijd

De vier beste taxi apps: check ze hier!

Deel dit artikel

Heb jij na een avondje uitgaan of een uit de hand gelopen vrijmibo never nooit zin om naar huis te fietsen? Of erger nog: de nachtbus pakken. Snappen we, want dat is natuurlijk dé horror na net iets te veel tequila shots of biertjes. Gelukkig is daar het chillste alternatief der alternatieven: de taxi. Maareh, er is zoveel keuze tegenwoordig, welke is nou echt het chillst? Check hier de beste taxi apps om je ritje naar huis mee te boeken!

4x chille taxi apps

Een taxietje boeken moet natuurlijk lekker snel en makkelijk gaan. Want wie heeft er nou tijd voor gehannes met moeilijke apps en onbereikbare telefoonnummers? Precies, nobody. Van het mega populaire Uber tot DEXTR en taxi.eu, we zetten vier chille taxi apps voor je op een rij. Welke wordt jouw nieuwe favoriet?

Uber

Let’s start met Uber. Die kennen we natuurlijk allemaal. De Uber app ziet er super strak en gelikt uit en werkt mega makkelijk. Voer je bestemming in, check de ritprijzen en vraag een chauffeur aan. Easy does it! De Uber chauffeurs rijden in verschillende soorten auto’s, zodat je ook met meerdere matties een rit aan kunt vragen. Na het aanvragen van de rit, zie je precies waar je chauffeur op dat moment rijdt en hoe lang het nog duurt voordat-ie bij jou is. En wil je vooraf alvast een Uber boeken, zoals wanneer je naar een vliegveld moet? Kan in de meeste gevallen ook gewoon! Je kunt de Uber app niet alleen in Nederland gebruiken, maar ook in het buitenland. Van Kaapstad en Parijs tot Londen en New York, Uber is in meer dan 10.000 steden actief. Helemaal top! 

App image
Uber – Request a ride
Rating starRating starRating starRating starRating star

No-stress ride options. Save the hassle and find a car in your city.

Bolt

Bolt is een iets nieuwere taxi app dan Uber. Qua looks en werking lijkt de app superveel op Uber. En ook bij Bolt werken de chauffeurs zelfstandig met een eigen auto. Taxietje boeken? Kies net als in de Uber app je bestemming, check de ritprijzen en vraag de rit aan. In Nederland is Bolt beschikbaar in negen steden, zoals Amsterdam, Enschede en Den Haag. Vaak vind je in de app fijne kortingen, waardoor je ritje net weer iets goedkoper wordt. Een perfect Uber alternatief! Ook leuk: in sommige (buitenlandse) steden vind je Bolt e-steps. Lekker door het centrum scheuren op een elektrische step. Love it

App image
Bolt: Ritten op aanvraag
Rating starRating starRating starRating starRating star

Makkelijke, snelle en betaalbare ritten

DEXTR

Een taxi app in Nederland die ook vrij nieuw is, is DEXTR. De app bestaat sinds 2022 en werkt vooral samen met lokale taxibedrijven. Woon je in Zwolle, Tilburg of ‘t Gooi? Lucky you! Hier zijn veel taxichauffeurs van DEXTR actief en daardoor kan je taxi binnen een half uurtje op je locatie zijn. Ook op andere plekken in Nederland kun je een taxi via DEXTR aanvragen, maar dan kan het zijn dat je langer moet wachten. Het is daarom slim om je taxi zo vroeg mogelijk aan te vragen. Vul je ophaaladres en bestemming in, kies je datum en tijd en klaar is Kees! Anders dan bij Uber en Bolt betaal je bij DEXTR je taxi van tevoren.

App image
DEXTR Taxi
Rating starRating starRating starRating starRating star

DEXTR, de makkelijkste taxi-app van Nederland. Download nu en ervaar het gemak!

Taxi.eu

Oké, hier in Nederland heb je er niet zoveel aan, maar toch vonden we het de moeite waard om taxi.eu in ‘t lijstje te zetten. In veel andere Europese steden werkt deze taxi app namelijk wél. Vooral in Duitsland is de app meeegapopulair en maak je er in tientallen steden gebruik van. Ideaal wanneer je graag voor Schnitzels und Bier een bezoekje aan onze oosterburen brengt. De app ziet er ongeveer hetzelfde uit als Uber en het boeken van je ritjes werkt net zo makkelijk. Taxi.eu werkt ook in steden in België, Denemarken, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje en Tsjechië. 

App image
taxi.eu
Rating starRating starRating starRating starRating star

De taxi app voor Europa – Amsterdam, Berlin, Kopenhagen, Zürich, Wenen, Brussel

Gratis downloaden en vamos! 

Welke taxi app ook jouw fave is, ze zijn in ieder geval alle vier gratisch te downloaden voor Android en iOS. Of je nu een Samsung, OPPO of iPhone hebt, een taxietje heb je met deze apps zo gefixt. Met onbeperkt internet ben je op ieder moment van de dag online, zodat je whenever you want een taxi kunt bestellen. Helemaal chillie!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt