tamagotchi app tele2
19 - 01 - 20182 min. leestijd

Blast from the past! Tamagotchi app lanceert in 2018

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Voeden, poep scheppen, aaien, naar bed brengen. En dat all day, every day. Alle millennials hadden het er vanaf 1997 maar druk mee: Tamagotchi. Het digitale huisdier dat around the clock door jou (of nou ja, je moeder) verzorgd moest worden. En nu hebben wij goed nieuws voor de fans, want: Tamagotchi komt terug! Dit keer als Tamagotchi app: een Augmented Reality-game voor je smartphone en tablet, genaamd My Tamagotchi Forever. Minder verpixeld, net zo verslavend en met een onweerstaanbaar hoog cuteness overload gehalte. Nieuwe guilty pleasure: check!

#throwback: Tamagotchi maakt in 2018 comeback

tamagotich app comeback tele2Twintig jaar geleden werden ze geboren: Tamagotchi. Jouw eigen digitale huisdier. Verpixeld kwam een beestje tot leven op het scherm van een plastic speelgoedei en vanaf dat moment was hij yours to keep. Hem verzorgen was jouw missie, want: zodra je jouw piepende monstertje niet op tijd voedde, was het gedaan met de pret en – #jeugdtrauma – stierf het beestje een tragische dood.

Het duurde niet lang tot Tamagotchi uitgroeide tot een gi-gan-tische rage. Miljoenen mensen zetten alles op alles om hun piepende virtuele huisdier in leven te houden. Op het schoolplein, op de werkvloer, in de supermarkt en zelfs midden in de nacht moesten de digitale huisdieren gevoed, geaaid en overall gepamperd worden. En nu is jouw blast from the past/slaaptekort terug: zeg maar hallo tegen Tamagotchi 2.0, namelijk een heuse Tamagotchi app!

My Tamagotchi Forever: wat mogen we verwachten van deze Tamagotchi app?

Vroeger maakten we het schoolplein al onveilig met felgekleurde eivormige units, maar vanaf 2018 gaat je Tamagotchi écht overal waar jij gaat. Want yeah baby, gamemaker Bandai brengt een heuse mobiele Tamagotchi app uit. My Tamagotchi Forever wordt een Augmented Reality-app, à la de Pokémon GO-app en The Walking Dead app, voor zowel Android als iOS. Dankzij het Augmented Reality-karakter van de game komt jouw Tamagotchi letterlijk tot leven. Houd ‘m maar goed in de gaten, want voordat je het weet showt hij zijn dans moves… op tafel.

As we speak is de app nog in de maak, maarrrrr de trailer belooft al veel goeds. Namelijk: vrolijk gekleurde poppetjes die een moderne upgrade hebben gehad, maar nog steeds ‘per ongeluk’ hun behoefte doen. Nu alleen niet meer verpixeld op een speelgoedschermpje, maar midden in jouw woonkamer! Oeps.

Wanneer komt de Tamagotchi app uit?

Hatching in 2018’ schrijven de makers van de Tamagotchi app heel toepasselijk op de website van My Tamagotchi Forever. De precieze lanceringsdatum is (helaas) nog onduidelijk. Wat we wél weten is dat het gegarandeerd een gratis mobiele game wordt. Volgens Tweakers zou het hooguit kunnen dat er microtransacties mogelijk zijn om het leven van jouw digitale huisdier nog relaxter te maken. Tja, je moet iets voor je ‘BAE’stje’ over hebben. 😉

Durf jij de verslaving en de Tamagotchi app (opnieuw) aan?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt