series-Quibi-Tele2blog
11 - 06 - 20202 min. leestijd

Alles wat je moet weten over streamingdienst Quibi

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wachten, we doen het allemaal wel eens. Is het niet op de bus, dan is het wel op die heerlijke lasagne in de oven of op je lover die in bad zit. Wil je die vijf, tien of twintig minuten beter benutten? Check Quibi en kijk naar korte, leuke films en series op je smartphone. Benieuwd wat deze nieuwe streamingdienst voor je in petto heeft? Here we go!  

Wat is Quibi?

Quick Bites, Big Stories. Dat is hoe Quibi zichzelf omschrijft. Via deze Amerikaanse streamingdienst kun je naar korte series en films kijken die ieder vijf tot tien minuten duren. Zo vind je er ruim vijftig originele films en shows die in meerdere afleveringen opgedeeld zijn. Ook komen bekende acteurs als Jennifer Lopez, Kevin Hart en Kristen Bell voorbij. Het fijne aan Quibi is dat ieder filmpje perfect afgestemd is voor op je mobiel. De streamingdienst is daarom ook wel geheel mobile focused te noemen. Een aflevering kijken op je iPhone 11 of Samsung Galaxy S20 gaat dan ook altijd in de hoogste kwaliteit. Let’s start streaming!

Check hier de trailer.

https://youtu.be/kqkX-7EOY2k

Quibi: perfect gestylede content voor je smartphone

Zoals we al zeiden is Quibi dus dé nieuwe streamingdienst voor je smartphone. Naast dat alle video’s snappy zijn, is er nog meer op mobielgebied dat je misschien aanspreekt. Je kan namelijk zelf bepalen hoe je naar een aflevering wil kijken. Houd jij je telefoon het liefst verticaal? Dan zal de app automatisch de hoofdrolspeler verder inzoomen in beeld. Kijk je liever horizontaal, bijvoorbeeld omdat je in bed ligt? Door je telefoon te draaien, verandert het beeld mee en zie je direct meer van de achtergrond in de serie. Mega chill! Heb je dus altijd Jennifer Lopez al eens van dichterbij willen bekijken? Dit is je kans ;-).

Wat kost Quibi?Quibi-Tele2Blog

Net als bij andere streamingdiensten betaal je ook bij Quibi een bedrag om de films en shows te kijken. Op het moment van schrijven is de dienst alleen nog beschikbaar in Amerika en Canada en bestaan er twee abonnementsvormen. Zo heb je voor 4,99 dollar per maand een abonnement met advertenties en voor 3 dollar meer kijk je alle afleveringen zonder verstoringen. Het is aan jou wat je fijner vindt.

Ook kan je de film streamingdienst vooraf uittesten. Quibi biedt namelijk een proefperiode aan van veertien dagen. Ideaal, mocht je nog niet zeker weten of de snappy video’s en films bij jou passen. Maar… zeker het proberen waard als je de volgende keer weer zo lang op je favo gerecht moet wachten.

Wanneer wordt Quibi gelanceerd?

Natuurlijk is de grote hamvraag: wanneer komt Quibi dan naar Nederland? Dat is helaas nog niet bekend. Wel kan je de app al op iOS en Android downloaden. Nu is het nog afwachten tot de dienst geheel naar Nederland komt.

Vertel eens, ga jij Quibi al uitproberen?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt