Roken-stoppen-met-roken-tips-Tele2
07 - 10 - 20192 min. leestijd

#Stoptober: vier stoppen met roken tips

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

#Confessiontime! Want een week geleden ging Stoptober van start en vertel eens… heb jij de eerste dagen goed volgehouden? Of heb je alweer stiekem gerookt? Wij geloven zeker dat ook jij kunt stoppen en willen je graag blijven motiveren. Daarom speciaal voor de deelnemers aan Stoptober: vier stoppen met roken tips op een rijtje.

Stoppen met roken tips: doorbreek je slechte routinesRook-stoppen-met-roken-tips-Tele2

Dat roken niet goed voor je gezondheid is, hoeven wij je vast niet te vertellen. Maar het is lastig om te stoppen met iets dat een gewoonte is. Geen reden om de uitdaging niet aan te gaan, nietwaar? Want wil jij écht stoppen met roken? Dan is het hoog tijd om je routines om te gooien! Geen sigaretje meer na je ontbijtje of meeroken op een huisfeestje, dus.

De app Loop helpt je hier een handje bij. Loop herinnert je er elke dag aan om, in plaats van je slechte gewoonte, een goede gewoonte uit te voeren. Ook houdt de app bij hoe lang je al aan een doel werkt. Dus, voor welke goede gewoonte ruil jij het roken in? 😉

Loop is gratis te downloaden voor Android.

Stoppen met roken tips: vind een stopbuddy

Jep, het klinkt misschien heel cliché. Maar je kans om te stoppen met roken wordt veel groter als je een stopbuddy hebt. Je kunt elkaar niet alleen tegenhouden mocht de drang écht te groot zijn, maar ook elkaar elke dag motiveren. Want hey, soms is een motivational speech even het enige wat je nodig hebt, nietwaar? Ook voor degene die geen stopbuddy in de buurt heeft, is het toch mogelijk om samen te stoppen met roken. Download hiervoor de app QuitNow!. In deze app kun je chatten met andere stoppers. Zo kun je gemakkelijk tips delen en sta je er niet helemaal alleen voor.

QuitNow! is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Stoppen met roken tips: love yourself, treat yourself

Stoppen met roken kan al lastig zijn, maar je moet het ook wel leuk houden voor jezelf. Daarom mag je jezelf best wel eens belonen voor je goede daden. Want voor al die pakken peuken die je niet kocht, spaar je aardig wat geld uit. Benieuwd hoeveel dit is? Check het met Kwit. In deze app houd je bij hoeveel sigaretten je al niet gerookt hebt. Ook zie je in een overzicht hoeveel geld je hierdoor bespaarde. Mega chill, want zo word jij niet alleen meer gemotiveerd, maar weet je ook hoeveel centen je voor andere leuke dingen kunt gebruiken.

Kwit is gratis te downloaden voor iOS.

Stoppen met roken tips: probeer eens iets actiefs

Van fietsen tot hardlopen of deadliften in de gym. Believe it or not, maar ook sporten helpt bij het stoppen met roken. Je besteedt namelijk niet alleen je tijd aan iets anders, maar werkt tegelijkertijd ook aan een nog betere gezondheid. Hierdoor krijg je meer motivatie om echt je slechte gewoonte te doorbreken. Weet je niet waar je moet beginnen? Check dan eens deze sport apps. Je vindt er apps met oefeningen die je in de sportschool kunt uitvoeren, maar ook workouts voor in huis. En wil je helemaal je gezondheid een boost geven? Sommige apps bevatten ook overheerlijke, gezonde recepten. Let’s do this!

Check hier nog meer handige stoppen met roken apps.

Welke stoppen met roken tips wil jij met ons delen?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt