Sterren-kijken_Tele2_Main
08 - 04 - 20192 min. leestijd

Next-level daten: de beste sterren kijken apps

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Heb je een romantische date met je lover gepland, maar kom je niet verder dan het standaard dinertje bij de Italiaan? Dan kun je wel wat inspiratie voor next-level daten gebruiken. Het antwoord op jullie #boredom: sterrenkijken! En laten daar nou toevallig een aantal megachille apps voor bestaan. Blaas jouw date echt van zijn/haar sokken en deel jouw kennis over het heelal met de beste sterren kijken apps. Dit zijn ze!

Sterren kijken apps #1: Night Sky1-Night-Sky_Sterren-kijken_Tele2

De app Night Sky vertelt jou precies wanneer het een perfecte nacht is om met je date het heelal te verkennen. Zo lok je je date niet voor niets mee naar buiten na jullie diner. Sta je eenmaal op die heldere avond omhoog te kijken, dan helpt deze app je om de sterren te benoemen. Gewoon je camera naar de lucht richten, 360 graden ronddraaien en voilà: de naam van iedere ster of planeet. Voor een extra romantische sfeer speelt de app ook nog ‘ns zwoele achtergrondtunes. #loveisintheair

Night Sky is gratis te downloaden voor iOS.

Sterren kijken apps #2: SkyView2-Sky_View_Sterren-kijken_Tele2

Benieuwd naar wat die ene gigantische glimmer boven je eigenlijk is? Rol je kleedje maar uit en kruip lekker dicht tegen elkaar aan. De SkyView app vertelt jou direct welke sterren er op dat moment in de lucht zweven. Wifi of een 4G netwerk zijn voor deze app niet nodig, waardoor je zelfs op de meest onbekende, verborgen plekken de sterrenhemel kunt bestuderen.

SkyView is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Tip: Kies jouw nieuwe iPhone 12 Pro of iPhone 12 Pro Max en start jullie tocht door het sterrenstelsel op een wel héél scherp display!

Sterren kijken apps #3: Star Walk 23-Star-Walk-2_Sterren-kijken_Tele2

Is het buiten nog net iets te licht om de sterren goed te kunnen zien? Geen probleem! De Star Walk 2 app kun je zowel overdag als ’s avonds gebruiken. Deze sterren kijken app is misschien dan wel niet gratis, maar je krijgt zeker waar voor je geld. Identificeer elke ster, planeet en zelfs ronddwalende satellieten. Daarnaast geeft het je een seintje wanneer er een bijzondere planeet of een magische meteorenregen te zien is. Hoe vet!

Star Walk 2 is te downloaden voor iOS.

Sterren kijken apps #4: Star Chart

4-Star-Chart_Sterren-kijken_Tele2

Wil jij jouw lover echt goed imponeren? Ga op een reis rond de aarde en ontdek de stand van de sterren in elk werelddeel. Of het nu Frankrijk, Argentinië of Noorwegen is; met de sterren kijken app Star Chart verplaats jij jouw date in één klik naar een ander land. Zo kun je lekker low-budget samen wegdromen naar een vakantieoord, stiekem een beetje de toerist uithangen en een fantastisch afspraakje neerzetten. Klinkt als de een van de beste sterren kijken apps, niet waar? ;-).

Star Chart is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Sterren kijken apps #5: SkySafari5-SkySafari_Sterren-kijken_Tele2

Jij roept en SkySafari zoekt! Til jouw afspraakje naar een hoger level en hang de echte sterrenkunde Einstein uit. Het enige wat je hoeft te doen is een planeet, ster of constellatie te noemen en de app zal voor jou in het universum zoeken. Dus, stamp een kort lijstje met namen van sterren in jouw koppie en je zal jouw date zeker versteld doen staan.

SkySafari is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Met welke sterren kijken app ga jij jouw date imponeren?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt