stappentellers
23 - 08 - 20214 min. leestijd

Stappentellers: alles wat je wilt weten én waarom ze zo fijn zijn

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Stay healthy. Stay fit. Maar dat is af en toe makkelijker gezegd dan gedaan. Alle kleine beetjes helpen. Een goede wandeling is al supergoed voor je gezondheid. Is het jouw goal om minimaal 10.000 stappen per dag te lopen? Check deze fijne tips. Dit zijn de beste stappenteller apps.

Wat is een stappenteller?

Een stappenteller is een apparaat, functie of app die je stappen telt. Superhandig als je wilt weten of je genoeg beweegt. De perfectie motivatie om een stapje extra te zetten dan de dag ervoor!

Zo werkt het!

Je hebt allerlei soorten stappentellers. Van simpele stappentellers die je aan je broek kunt vastmaken tot itgebreidere stappentellers, zoals activity trackers en smartwatches. Maar óók  op je smartphone zit een stappenteller, deze kun je gebruiken via apps. Eigenlijk werken ze allemaal hetzelfde. Ze registreren hoeveel stappen je zet. Wandelen, joggen, maar ook de stappen die je zet naar de koelkast: elke stap telt!

3 voordelen van een stappenteller

Overweeg je een stappenteller te kopen? Wie weet helpen deze drie voordelen je over de streep.

Weten hoeveel stappen je per dag zet

Van je huis naar de trein. Van je bank naar de koelkast. Je loopt meer dan je denkt op zo’n dag. Maar hoe veel stappen zet je nou precies? Je telt ze met een stappenteller.

Melding als je niet genoeg beweegt

Netflix ’n chill, all day? Nope, niet als het aan je stappenteller ligt! Heb je te weinig bewogen? Dan krijg je gewoon een melding van je stappenteller app.

Inzicht in je gezondheid

Is je stappenteller gekoppeld aan een gezondheids-app waarin je je lengte en gewicht hebt ingevuld? Dan kan de app precies uitrekenen hoeveel beweging jij moet pakken.

Wat voor soorten stappentellers heb je?

Stappentellers heb je in alle soorten en maten. Zeker-ste-weten dat er eentje voor je bij zit. Maak snel kennis met ze!

Als onderdeel van je smartwatch

Heb je een smartwatch? Bijvoorbeeld een Apple Watch of een Samsung Galaxy Watch? Hierin zit een bewegingssensor. Naast je appjes checken kun je dus ook stappen tellen. Die toont de smartwatch op zijn scherm of hij geeft de data door naar een app op je telefoon.

Als onderdeel van je activity tracker

Een activity tracker is een armband met onder andere een bewegingssensor. Deze houdt je activiteit bij. Hoeveel stappen je zet, hoeveel calorieën je verbrandt en wat je slaapritme is. Superhandig om alles over je lichaam en gezondheid te weten te komen. Een ideale stappenteller voor tijdens het wandelen of hardlopen. In de app op je telefoon zie je vervolgens alle statistieken en grafieken over jouw bewegingen voor die dag.  

Als apps op je telefoon

Je smartphone heeft ook een stappenteller. En het chille is: deze heb je áltijd in je broekzak. De meeste smartphones hebben zelf al een gezondheid-app die je stappen telt. Maar je kunt ook een losse app downloaden.

Beste stappenteller apps

Benieuwd naar de beste stappenteller apps? Wij hebben een lijstje voor je gemaakt.

1.      Stappenteller

stappenteller apps

Van het treinstation naar huis, naar de supermarkt en weer terug. Weet jij eigenlijk hoeveel stappen je op een dag zet? Nee? Dan is het hoog tijd om dit bij te houden met de app Stappenteller. Via grafiekjes zie jij hoeveel je op een dag loopt, hoeveel calorieën je verbrandt en wat je gemiddelde looptijd is. En het fijnste van alles? Deze app gebruikt geen GPS, waardoor jouw batterij extra lang meegaat.

Stappenteller is gratis te downloaden voor Android. Een soortgelijke app voor iOS is Pedometer++.

App image
Step Counter – Pedometer
Rating starRating starRating starRating starRating star

Daily step counter, Free Pedometer & Easy 🔥Calorie Counter help Lose Weight

2.     Stappen tellen met Wokamon

stappenteller apps wokamon

Vind je een rondje lopen maar saai? En raak je snel verveeld? Daar heeft Wokamon een oplossing voor. Jep, het klinkt een beetje als Pokémon maar het is net iets anders. In deze app verzamel je namelijk energie met elke stap die je zet. Het leuke is dat je met deze energie je Wokamons (diertjes) kan voeden én laten groeien. Hoe meer je loopt, hoe meer werelden je ontdekt. Ook kan je met je stappen gloednieuwe diertjes of accessoires verzamelen. Kortom: de ideale motivatie om nog een extra rondje te lopen.

Wokamon is gratis te downloaden voor Android en iOS.

App image
Pedometer++
Rating starRating starRating starRating starRating star

Use your iPhone as a step counter. Pedometer++ lets you easily keep track of your daily and we…

3.     Fitbit

stappenteller apps fitbit

Een next-level stappenteller app? Dat is Fitbit. Voor deze app heb je namelijk een speciaal Fitbit-horloge nodig. Koppel je horloge aan de app en start met monitoren. Je kan bijhouden hoeveel je loopt, hoeveel calorieën je verbrandt en hoe je per nacht slaapt. Ook kan je in kaart brengen of je gewicht de afgelopen tijd hetzelfde is gebleven of veranderd. Het mooiste aan Fitbit? Je kan badges verdienen voor het aantal stappen die je hebt gezet. Zo wordt bewegen extra leuk!

Fitbit is gratis te downloaden voor Android en iOS.

App image
Fitbit
Rating starRating starRating starRating starRating star

Fitbit helpt mensen gezonder en meer actief te leven.

De tijd van excuusjes verzinnen is dus voorbij. Want deze apps zijn te downloaden voor iOS én Android. Op je gloednieuwe iPhone 12 dus. Maar ook als je een Samsung Galaxy S21 hebt. Tel je al je stappen en wil je het fit-zijn naar the next level tillen? Check dan ook onze tips voor hardloop apps.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt