Hond-Spotify-Pets-Tele2
20 - 01 - 20202 min. leestijd

Spotify Pets: maak een afspeellijst voor je huisdier

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ben jij ook altijd zo sad als je je huisdier in de ochtend voor de rest van de dag alleen achterlaat? En tel je iedere minuut van de dag af om weer samen te zijn? We totally get it!  En Spotify ook, want de streamingsdienst voegt een nieuwe feature toe aan hun app, namelijk: Spotify Pets, een afspeellijst speciaal ontworpen voor je huisdier. Dus… is je kat, hond of hamster de volgende keer alleen thuis? Dan draai je gewoon z’n favo muziek. Check hier alle ins en outs.

Wat is Spotify Pets?Jukebox-Spotify-Pets-Tele2

Dé perfecte manier om je huisdier te vermaken. Met deze nieuwe feature van Spotify maak jij namelijk gemakkelijk een afspeellijst voor je huisdier. Ideaal, voor als je een keer de hele dag niet thuis bent of je kat of vogel gewoon wilt kalmeren. De playlist wordt geheel afgestemd op het karakter van je huisdier. Is je kat bijvoorbeeld vaak heel lui en moe? Dan zal de afspeellijst ook meer langzamere liedjes bevatten, zoals sing- en songwriter tunes bijvoorbeeld. Is je huisdier juist héél energiek? Dan zullen er meer beukende beats tussen zitten.

Hoe werkt Spotify Pets?

De playlist wordt dus geheel ontworpen op basis van het karakter van je huisdier, maar hoe worden de liedjes dan gekozen? Daar gebruikt Spotify de kennis van het baasje voor. Jouw muzieksmaak wordt gecombineerd met het karakter van jouw hond, hamster of vogel. Hierdoor zal je in de lijst ook liedjes tegenkomen die je zelf heel fijn vindt. Extra chill dus als je een keer samen met je huisdier tunes wilt beluisteren. 😉

Ook werkt Spotify voor het selecteren van de liedjes samen met musicoloog David Teie. Hij speelt in het Amerikaans National Symphony Orchestra én bracht zelfs twee albums met muziek voor katten uit. Jep, er wordt écht speciale muziek voor dieren gemaakt! #believeitornot

Hoe maak je zo’n afspeellijst voor je huisdier?

Dus, wil jij ook zo’n gave playlist maken voor je hond, kat of leguaan? Dan is ’t de hoogste tijd om eens aan de slag te gaan. Hoe je dit doet? Dat leggen we je hieronder uit.

  1. Ga naar de website van Spotify Pets.
  2. Selecteer jouw huisdier. Je kunt hier kiezen uit een hond, kat, vogel, hamster of leguaan.
  3. Breng het karakter van jouw dier in kaart. Is hij juist relaxt of energiek? Verlegen of vriendelijk? Gedesinteresseerd of juist nieuwsgierig? Door antwoord te geven op deze vragen creëer jij de afspeellijst die bij je huisdiers persoonlijkheid past.
  4. Voeg de allerleukste, -schattigste of -gekste foto toe van je pet én vul z’n naam in.
  5. Et voilà! Je afspeellijst is klaar! Je vindt hem terug onder het kopje Afspeellijsten in de Spotify app.

Benieuwd naar nog meer speciale huisdieren apps? Check dan deze apps voor katten eens. Of maak een eigen afspeellijst met deze muziek apps.

Spotify Pets, voor wie maak jij een huisdieren playlist?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt