Spotify-Kids-Tele2Blog
15 - 06 - 20202 min. leestijd

Spotify Kids: zo houd je als ouder een oogje in het zeil

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

We luisteren het in de auto, tijdens het koken of wanneer we onder de douche staan: muziek! Ook onze kinderen genieten af en toe wel eens van een lekkere meezinger. Toch zijn niet alle nummers bestemd voor de oren van zoon- of dochterlief. Door hen muziek te laten streamen via Spotify Kids houd je als ouder een oogje in het zeil. Ontdek hier meer over deze nieuwe, toekomstige feature van Spotify.

Wat is Spotify Kids?muziek-Spotify-Kids-Tele2Blog

Megahandig! Met deze nieuwe feature binnen Spotify luisteren kinderen muziek in een kindvriendelijke omgeving. Zo hebben ouders inzicht in de luisteractiviteiten van hun zoon of dochter en kunnen bepaalde nummers met expliciete teksten worden geblokkeerd. Spotify Kids stelt veiligheid centraal. Wat dit betekent? Dat je in de omgeving alleen playlists vindt die speciaal bestemd zijn voor kinderen. Denk aan meezingers, verhaaltjes en soundtracks van herkenbare films of series. Vooraf kunnen ouders bepalen of ze audio voor jongere kinderen of audio voor oudere kinderen instellen. Zo past de muziek helemaal bij de leeftijd van zoon- of dochterlief!

Nog een fijne extra van Spotify voor kinderen? Je kind wordt niet lastiggevallen met onnodige advertenties. Doordat Spotify Kids een onderdeel is van het Premium Family-abonnement krijgen ze tijdens het muziek luisteren geen reclames te horen. Wat zeiden we nou? Geheel kid proof, toch ;-)!?

Dit zijn de voordelen van Spotify Kids

Ok, dus Spotify Kids is kindvriendelijk, veilig én handig. Check! Toch is het voor jou als ouder én Spotify-luisteraar ook heel fijn als je kind deze speciale Spotify voor kinderen gebruikt. Al die nummers van K3, Woezel en Pip en Mini Pop Kids verschijnen dan namelijk niet meer in je eigen playlist. Dat geeft weer wat ruimte voor je eigen muzieksmaak.

Verder ontdekken kinderen met deze kindvriendelijke versie een heleboel nieuwe muziek en verhalen. Alle nummers zijn namelijk van tevoren uitgekozen door experts. Extra fijn: ze kunnen ook nog eens offline naar muziek luisteren. Dat maakt die lange autorit naar de Ardennen ineens een stukkie rustiger.

Wanneer komt Spotify Kids naar Nederland?

Wil jij Spotify Kids al gebruiken? Dat snappen we! Op het moment is Spotify nog bezig met het optimaliseren van de app om het geheel kid proof te maken. Tot die tijd moeten we het dus nog doen met de gewone Spotify-app. Gelukkig heb je hier ook een Kids & Familie bibliotheek waarin een heleboel kindvriendelijke afspeellijsten staan. Wat dacht je van Kinderen voor Kinderen of Nederlandstalige kinderliedjes? Er is genoeg!

Tip: ontdek ook onze favoriete apps voor kinderen.

Nog meer kindvriendelijke onlinediensten

Naast Spotify brengen ook steeds meer organisaties kindvriendelijke diensten uit. Zo heb je onder andere YouTube Kids waar kinderen naar video’s kunnen kijken van hun favoriete serie of YouTuber. Ook smartphones hebben steeds meer kid proof opties in de instellingen van het toestel staan. Zo kun je als ouder bijvoorbeeld inzien welke apps je zoon of dochter gebruikt of kun je app-limieten instellen. Check hier meer over schermtijd.

Dus, ga jij Spotify Kids in de toekomst gebruiken?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt