Check deze spelletjes van vroeger!
07 - 11 - 20222 min. leestijd

De 6 leukste spelletjes van vroeger: nu op je mobiel!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Weet je nog? Urenlang gamen op je zolderkamertje, Rollercoaster Tycoonen tot je erbij neerviel en Simsen tot je het grootste huis van de buurt had? Die goeie ouwe tijd … Zin om het te herbeleven? Stap in die tijdmachine, want dit zijn zes van de allerleukste spelletjes van vroeger die je gewoon op je telefoon kunt spelen!

6 van de leukste spelletjes van vroeger voor op je telefoon

We hadden vroeger allemaal wel onze favorieten. De een ging helemaal op in sportspellen, terwijl de ander verslaafd was aan behendigheidsspelletjes. Het leuke is: de meeste games van vroeger zijn tegenwoordig gewoon beschikbaar voor je iPhone 14 Plus of Samsung Galaxy S22. Tijd voor een trip down memory lane!

Tetris

Sjouwde jij vroeger ook altijd je Game Boy overal mee naartoe? Dan heb je vast en zeker Tetris uitgespeeld. Dit iconische puzzelspelletje is zó vermakelijk en verslavend dat je de tijd compleet vergeet! Oh, en laat die Game Boy maar thuis, want Tetris speel je nu gewoon op je mobiel!

App image
Tetris®
Rating starRating starRating starRating starRating star

Speel het tijdloze blokpuzzelspel samen met iedereen, waar dan ook!

Rollercoaster Tycoon

Gigantische attractieparken bouwen, inclusief reusachtige achtbanen, voldoende suikerspinkraampjes en snackbarretjes … Klinkt dat je als muziek in de oren? Dan is Rollercoaster Tycoon zeker het downloaden waard! Alles wat je bij de pc-versie gewend was, speel je nu gewoon op je telefoon!

App image
RollerCoaster Tycoon Touch
Rating starRating starRating starRating starRating star

Create wild roller coasters, and run the most amazing theme park on the planet!

Worms

Een ander antiek spelletje is Worms. Dit computerspel uit the nineties test je strategische denken en daagt je uit om de het andere team van wormen uit te roeien. De game ziet er misschien iets anders uit dan vroeger, maar is op de mobiele versie net zo leuk!

App image
Worms 3
Rating starRating starRating starRating starRating star

De opvolger van de bekroonde, best-selling Worms 2: Armageddon is hier!

RuneScape

Ben je meer van de fantasy-spelletjes? Dan herinner je je RuneScape vast nog wel. Ga vissen, bomen omhakken, vuur maken of vechten en waan je in de historische wereld van planeet Gielinor.

App image
RuneScape – Fantasy MMORPG
Rating starRating starRating starRating starRating star

Play RuneScape on mobile now! Download today and join millions

PAC-MAN

Een échte classic die in dit rijtje thuishoort is PAC-MAN. Deze game uit de jaren tachtig is misschien wel één van de meest gespeelde arcadespelletjes ever! Het doel van het spel? Simpel. Eet zo veel mogelijk stipjes op, zonder dat de gekleurde spookjes je te pakken krijgen.

App image
PAC-MAN
Rating starRating starRating starRating starRating star

Eat power pellets, chase the ghosts, and beat the mazes with the iconic PAC-MAN!

De Sims FreePlay

Zat je vroeger uuuuren achter de computer om villa’s te bouwen, gezinnen samen te stellen, en carrières te bouwen? Dan mag je in je handjes knijpen, want De Sims heeft nu een app voor je telefoon. Sim-community, Simstad en Simdollars, here we come!

App image
De Sims™ FreePlay
Rating starRating starRating starRating starRating star

Wat is jouw Sims verhaal? Creëer en pas elk aspect van jouw Sims’ leven aan!

Eindeloos gamen met Sim Only

Wil je ook buiten de deur non-stop online spelletjes kunnen spelen? Kies dan Unlimited Data. Zo kun je unlimited gamen waar en wanneer je maar wilt!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt