Bananen-social-media-van-vroeger-Tele2
19 - 08 - 20193 min. leestijd

#Tripdownmemorylane: de social media van vroeger

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Hey, jij daar! Het is tijd voor een trip down memory lane. Van het krabbelen op Hyves tot het urenlang klooien met HTML-codes via Cu2 en elkaar kudo’s geven op Sugababes. Welke social media kanalen heb jij vroeger uitgespeeld? Bereid je voor op een goede dosis nostalgie, want dit zijn de beste social media van vroeger.

Onvergetelijke social media van vroeger

Jep, we waren vroeger allemaal meer een social king of queen dan we dachten. Elke dag uit school checkten we direct ons Hyves-profiel op nieuwe krabbels. Of we refreshten talloze keren de website van Sugababes om te zien wie er in de top 20 stond. Al onze verschillende profielen hielden we gewoon netjes bij. Want wat was huiswerk als je ook HTML kon leren via je coole profiel op Cu2? Wij zetten een aantal toffe social media van vroeger op een rijtje.

Cu2CU2-social-media-van-vroeger-Tele2

First in line, Cu2! Want deze profielensite was écht niet zomaar voor iedereen. Je maakte gemakkelijk een profiel aan, maar wilde je echt iets sicks maken? Dan ging je uren aan de slag met HTML-codes, als <br>, <img src=”me.jpg”> en meer. Het coolste op Cu2 waren de verschillende schaamteloze vragenlijsten. Iets over seks of alcohol kwam bijna wel in iedere vragenlijst voorbij. En was je er na veel moeite achter dat 0 ——–bartjuhhh-86 die knappe jongen uit de buurt was? Dan wilde jij écht wel weten wat voor antwoorden hij had ingevuld.

Sugababes en SuperdudesSugababes-social-media-van-vroeger-Tele2

Ook vleeskeuren deden we al eerder dan we dachten. Want als je dacht dat dit alleen anno 2019 via Tinder gebeurde, you are wrong!  Al in 2001 kon je elkaar ‘liken’/’punten’ geven via Sugababes (voor meiden) en Superdudes (voor jongens). Je maakte op deze websites een profiel aan, voegde een foto van jezelf toe (genomen door een digitaal cameraatje dat je overal mee naartoe nam én vaak genomen uit een subtiele hoek!) en vulde wat persoonlijke info in. Hierna was het tijd om te shinen, want door elkaar kudo’s te geven kon je laten zien dat je die persoon waardeerde. Had je de meeste kudo’s? Dan had je pas écht status en verscheen je misschien zelfs in de top 20. Namen als PinDAsLetJuH en Ladychickaa waren helemaal #thebomb. Welke spannende naam gebruikte jij op Sugababes of Superdudes? 😉

HyvesHyves-social-media-van-vroeger-Tele2

Wilde je na school je besties laten weten dat je veel om hen gaf? Dan schreef je gewoon even een krabbeltje op Hyves. Woorden als hvj, wjnmk en abv’tje waren onmisbaar. Iedere krabbel verscheen openbaar, want boeien dat die hater van de tweede klas het zag #noshame. Je was op Hyves bevriend met bekende Nederlanders als Balkenende, veranderde om de dag je achtergrond én gaf via wie, wat, waar een update van je leven. En had je een gave profielfoto, waar je écht hoog mee wilde scoren? Dan gaf je gewoon random respect aan foto’s van anderen. Want R+R=back, right?

MySpaceMyspace-social-media-van-vroeger-Tele2

Was je er echt als een van de eersten bij, dan ken je vast MySpace nog. Ook via deze social media van vroeger kon je een profiel aanmaken. Gebruikers deelden hier massaal muziekbestanden en diepzinnige teksten met elkaar. Was je fan van een bandje uit Amerika? Dan kon je die via MySpace makkelijk terugvinden. Emoticons bestonden toen nog niet, dus kwam jij met creatieve oplossingen als xD, =] en <3. En of je al die 943 vrienden kende? Zeker niet, maar erg vermakelijk was het zeker!

PartypeepzPartypeepz-social-media-van-vroeger-Tele2

Last but not least, Partypeepz! Op deze website kon je terecht voor de tofste feestjes. Mocht je eindelijk weer eens uit en wilde je weten waar je favo dj draaide? Dan zocht je dit gewoon via deze website op. In je profiel liet jij zien hoeveel #swag je wel niet had. Je voegde wat hobby’s toe als ‘chillen’ en had een mega lange vriendenlijst. Want hoe meer vrienden je had, hoe populairder jij op PartyPeepz was.

Social media van vroeger, tot nu!

Helaas, bestaan de meeste social media van vroeger niet meer. MySpace is bijvoorbeeld veranderd in een entertainmentwebsite en zoek je op Cu2 dan kom je op een datingsite terecht. Niet echt waar we naar op zoek zijn, toch? Gelukkig hebben we vandaag de dag ook toffe social media-kanalen waar jij helemaal jezelf kan zijn. Duik bijvoorbeeld eens meer in wat Instagram is en haal het maximale uit je account. Wie weet blik jij er over een aantal jaar ook wel zo goed op terug. 😉

Wat is jouw favoriete social media van vroeger?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt