sneeuw-apps-tele2
24 - 12 - 20182 min. leestijd

Op naar de wintersport met deze mega handige sneeuw apps

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

OK! Dilemma-tijd: nooit meer op zomervakantie óf nooit meer op wintersport? Voor de ekte ekte sneeuwfanaten is ’t wel duidelijk: laat die tropische bestemming maar zitten. Let’s go naar de sneeuw! Om te checken hoe het er in de wintersportgebieden voor staat, zijn er een paar sneeuw apps. Dit zijn de coolste zes!

Beste sneeuw apps: Sneeuwhoogte Ski App

sneeuw-apps-ski-app-tele2De Sneeuwhoogte Ski app helpt je om de precieze sneeuwhoogte van heul veel wintersportgebieden te achterhalen. Check alle sneeuwinfo voor onder andere Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië en Tsjechië. Deze sneeuw app, beschikbaar voor onder andere de iPhone X, voorziet je ook van pisteplattegronden en met de webcam kun je zelfs even live spieken. Lang leve de voorpret!

Sneeuwhoogte Ski App is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

Beste sneeuw apps: Sneeuwhoogte.nl

sneeuw-apps-sneeuwhoogte-tele2

Na het boeken van je wintersportvakantie is het aftellen geblazen. #duurtlang. Om je vast lekker te maken kun je met de Nederlandse Sneeuwhoogte.nl-app dagelijks een kijkje nemen bij jouw favo pistes. Webcam aan en (bijna) gaan. Ook krijg je een melding wanneer er verse sneeuw valt en blijf je op de hoogte van de piste- en sneeuwkwaliteit. Houd vol, hè! Voor je ’t weet sta je dan eindelijk op de lange latten.

Sneeuwhoogte.nl is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

Beste sneeuw apps: bergfex/Ski Lite

sneeuw-apps-bergfex-tele2Wij Hollanders maken natuurlijk goede sneeuw apps, maar de specialisten op dit vlak komen toch echt uit bijvoorbeeld Oostenrijk. Zoals de bergfex/Ski app, die ook in het Engels te gebruiken is. Met deze app voeg je jouw wintersportgebied toe, bijvoorbeeld op je Samsung Galaxy S9. Vervolgens zie je gedetailleerde weersinformatie, weersvoorspellingen en webcams. Ook wordt duidelijk welke liften en hoeveel pistes er open zijn. Kortom: alles wat je moet weten voordat je de berg afsjeest!

bergfex/Ski is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

Beste sneeuw apps: Ski Tracks

sneeuw-apps-skitracks-tele2Snel, sneller, snelst. Deze app is voor de echte fanatiekeling. Zet bovenaan de piste de Ski Tracks-app aan en zoef naar benee. Eenmaal in het dal check je hoe lang je over de afdaling deed en komt je topsnelheid naar voren. Kan het nóg sneller? Ook zie je op de satellietkaart je parcours zodat je de sicke afdaling nog eens kunt herbeleven.

Ski Tracks is beschikbaar voor iOS (€1,09) en Android (€0,95)

Beste sneeuw apps: First Tracks

sneeuw-apps-hh-tele2Ga jij het lekkerst op verse sneeuw waar nog niemand overheen is geweest? Dan moet je vroeg uit de veren! De First Tracks-app van Helly Hansen houdt bij hoeveel sneeuw er valt terwijl jij ligt te ronken en past jouw wekker daarop aan. Eén wekker voor als er ’s nachts een dik pak sneeuw is gevallen en één voor als het niet heeft gesneeuwd. Zo weet je zeker dat je er als de kippen bij bent!

First Tracks is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

Beste sneeuw apps: SnowSafe

sneeuw-apps-snowsafe-tele2Better safe than sorry. De SnowSafe-app laat je zien of er in een wintersportgebied lawinegevaar is en hoe groot dat risico is. Op dit moment ondersteunt de app de regio’s Oostenrijk, Tirol, Duitsland, Veneto, Noorwegen en Tsjechië. Dus ben je een diehard skiër of snowboarder en kunnen de (off-) pistes in bovengenoemde regio’s zich binnenkort opmaken voor jouw bezoek? Download deze app dan effe.

SnowSafe is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

Welke van deze sneeuw apps ga jij zekersteweten gebruiken?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt