24 - 06 - 20172 min. leestijd

Snap Map: te gekke wereldkaart voor Snapchat

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Snapchat heeft een über toffe nieuwe feature die we maar al te graag met je willen delen: Snap Map. Hiermee zie je op een wereldkaart de Snapchats van anderen. Meekijken op Glastonbury? Check! Feestje meepakken op Ibiza? Kan ook gewoon! Nu kun je dus écht Snapchatten tot je erbij neervalt!

Met Snap Map zet je jezelf echt op de kaart

Snap Map Snapchat Tele2Via Snapchat kon je natuurlijk al ‘Snaps’ direct ontvangen van vrienden. Via ‘Verhalen’ kun je ook foto’s en video’s bekijken die je vrienden openbaar delen. Daarnaast ‘highlight’ Snapchat evenementen waarvan je de ‘Snaps’ kunt kijken. Genoeg mogelijkheden dus, maar met de nieuwe Snap Map krijg je nóg meer de regie. Hierin wordt namelijk elk Snapchat-bericht opgenomen dat mensen delen met ‘Ons Verhaal’. En die kan jij dus allemaal bekijken! Waarom? Omdat het kan!

Hoe werkt het?

Het openen van de Snap Map is zo gepiept. In het camerascherm van de Snapchat-app hoef je alleen maar een uitzoomende beweging met je vingers te maken. De app tovert dan de wereldkaart tevoorschijn. Per regio, stad, buurt of straat – het is maar net hoe ver je in- en uitzoomt – kun je dan op wolkjes klikken. Vervolgens zie je de Snapchat-berichten die op deze locatie zijn opgenomen.

Wil je dus de sfeer in het stadion proeven? Of meegenieten van een concert waarvoor jij nét te laat was om tickets te bemachtigen? Met Snap Map zoek je gewoon de locatie van het concert of de wedstrijd op en dan krijg je tóch een beetje het gevoel dat je erbij bent!

Hoe zet ik mijn bericht in de Snap Map?

Zelf vind je het misschien ook vet om berichtjes in de Snap Map te zetten. Dat kan! Hoe? Door een opgenomen foto of video te delen met ‘Ons Verhaal’. Doe je dit niet? Dan is je bericht niet zichtbaar. Het is dus zeker niet zo dat al je berichtjes in de Snap Map terechtkomen. Je bent helemaal zelf de baas.

Locatie delen

Als je wil, kun je ook je locatie delen. Jouw Snapchat-buddy’s zien dan in de Snap Map waar jij bent. Omgekeerd kun je dan ook hetzelfde doen. Zo zie je meteen of je maatjes al op het terras of in de bar zitten! Wees gerust: dit is absoluut niet verplicht. Je kunt de mogelijkheid ook gewoon uitzetten.

Genoeg gezegd: tijd om de Snap Map eens uit te proberen! Je moet hiervoor wél de nieuwste Android- of iOS-app van Snapchat hebben. Eventjes die boel updaten en gaan met die banaan. Succes!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt