snake-spel-iphone-Tele2Blog
18 - 01 - 20212 min. leestijd

Zo speel je het nostalgische Snake spel op je iPhone of Apple Watch

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Oh boy, herinner je je die good old days nog!? Toen je altijd die oldskool Nokia van je vader wilde lenen voor een spannend potje Snake? Het maakte niet uit hoe lang je speelde: je MOEST en ZOU de highscore van je broertje verbreken. Goed nieuws, het nostalgische spel met de slang is back! Je kunt het Snake spel namelijk nu ook op je iPhone of Apple Watch spelen én wij vertellen je hoe.

Snake spelen via Retro Widget 2

In de wachtkamer bij de tandarts, of op de camping terwijl je wachtte op het avondeten: vroeger was een potje Snake spelen altijd een goed idee. Je had geen internet of apps nodig. Nee, alleen een Nokia-telefoon en een volgeladen accu waren genoeg. Hoewel de game misschien uit je gedachten verdwenen was, kun je het nostalgische spel nu ook op je iPhone of Apple Watch spelen. En wij weten het zeker: dat wil jij natuurlijk dolgraag. 😉

snake-spel-ios-Tele2Blog

Hoe je dit doet? Met Retro Widget 2. Download je deze in de Apple Store, dan kun je het startscherm van jouw iPhone omtoveren met widgets naar de klassieke gebruikersinterface van Nokia. En ja, daar zit ook Snake II bij. Je betaalt voor deze widget wel eenmalig € 2,29, maar daarna kun je wel eindeloos die highscores blijven verbreken. Wij zeggen: droom die uitkomt!

Wat je krijgt bij Retro Widget 2:

  • 5 originele doolhoven
  • 9 levels
  • Originele artwork en animaties
  • Ondersteuning voor Game Center

Zo speel je het Snake spel op je iPhone

Je had op je Nokia maar een paar toetsen nodig om de slang over het scherm te laten bewegen. Ook op je iPhone is dit het geval. Je beweegt de slang namelijk met het cijfertoetsenbord. Vind je dat niet fijn? Dan kun je het spel ook spelen via swipe-bewegingen. Je bestuurt de slang dan gewoon met je vinger.

Zo speel je het Snake spel op je Apple Watch

Heb je een Apple Watch? Ook hierop kun je na het kopen van Retro Widget 2 een potje Snake spelen. De besturing hiervan gaat iets anders. Je kan de slang bewegen door je Digital Crown te draaien (draaiknop aan de zijkant van je horloge). Of bestuur het spel met veegbewegingen over het scherm.

Meer leuke games voor op je iPhone

Ben je daarnaast op zoek naar nog meer leuke games voor op je iPhone? Er zijn er een heleboel! Check de gratis game Genshin Impact en ga op een legendarisch avontuur. Of verbluf al je vrienden met je racekwaliteiten met de Mario Kart-app. En moet je toevallig even op je MB’s besparen? Als in: ben je bijna over je bundel heen? Dan zijn deze games zonder wifi ook een goed idee. Tip van ons: ook fijn voor als je in bed nog even wilt gamen, maar niet gestoord wilt worden door al die appjes uit de groepsapp. Vliegtuigmodus aan en gamen maarrrr!

Veel speelplezier!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt