Smartphones_verw8_IFA_Main
30 - 07 - 20182 min. leestijd

Smartphones verwacht: komen deze smartphones naar IFA 2018?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Sun’s out, bums out! Maar niet voor lang, want de zomer loopt binnen een paar weken weer op z’n einde. Stiekem ook wel chill, want het is anders zo zweten in de schoolbanken of op kantoor, niet ;-)? En extra goed nieuws: einde zomer betekent IFA-tijd! Hét moment dat de wereld een boel nieuwe smartphones verwacht. Welke telefoons komen deze keer naar IFA 2018?

TELE2_Smartphones_verw8_IFA_Inline

Wat is de IFA?

IFA is de afkorting voor Internationale Funkausstellung. Lekker Duits inderdaad, ganz geil…! Klopt ook, want het is altijd in Berlijn. De IFA is de grootste consumentenelektronicabeurs van Europa. Een paar dagen lang is de Messe-beurs (een soort Jaarbeurs Utrecht maar dan nog groter) in Berlijn hét epicentrum van de Tech-wereld.

Tussen 31 augustus en 5 september kunnen Tech-liefhebbers hier dus hun hart ophalen. Je ziet er van alles wat je thuis kunt gebruiken. Van de slimste wasmachines, die precies weten op welke temperatuur je boxers/slipjes gewassen moeten worden, tot meebuigende televisies voor een altijd optimale kijkhoek.

Maar boven alles is de IFA dé beurs als het gaat om de release van een heleboel nieuwe smartphones. Huawei, Sony… ze kondigen doorgaans allemaal nieuwe toptelefoons aan op de IFA. En waarschijnlijk is dat dit jaar niet anders. Zit jouw toekomstige telefoon voor je Tele2 Unlimited-abonnement er ook tussen? Grote kans van wel!

Smartphones verwacht: komt Huawei met de opvolger van de Mate 10 Pro?

Vorig jaar lanceerde toptelefoonfabrikant Huawei op de IFA de Mate 10 Pro. Bijna geen telefoon die zo krachtig en snel als deze parel is en dus kijken veel Tech-freaks uit naar zijn opvolger. Zijn naam is nog onbekend, al denken sites als Android World dat ‘ie de Mate 20 Pro gaat heten. Dat zou geen verrassing zijn: zo luistert de opvolger van de Huawei P10 naar de naam P20.

Android World schrijft ook over een paar mogelijke specificaties van het nieuwe toptoestel van Huawei. Zo krijgt de mogelijke Mate 20 Pro volgens de site waarschijnlijk een enorm 6,9-inch scherm. Laat die dunne schermrand

en maar komen: perfect om video’s te streamen en je Insta-stories te loeren!

Waarschijnlijk gebruikt Huawei de eigen Kirin 980-processor. Goed nieuws: want die is hartstikke krachtig en beschikt over ongelooflijk veel rekenkracht. De kans bestaat dat de telefoon hierdoor sneller is dan andere toptelefoons die dit jaar zijn uitgebracht. Laat de IFA maar komen: wij kunnen niet wachten!

Smartphones verwacht van Sony: krijgt de Xperia XZ2 een opvolger?

Vorig jaar stal Sony de show op de IFA, met de lancering van onder andere de Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact. Het zou zomaar kunnen dat deze twee toppers dit jaar een opvolger krijgen. Tweakers denkt dat de telefoons een gebolde achterkant krijgen, zodat ze extra goed in de hand liggen.

Over de Xperia XZ3 is via famous leaker OnLeaksal wat meer bekend. Geruchten wel, die nog niet door Sony zijn bevestigd. Volgens OnLeaks krijgt de mogelijke Xperia XZ3 een schermformaat van 5,9 inch met een resolutie van 2160×1080 pixels: Full HD+ dus! Verder wordt hij waarschijnlijk uitgerust met de supersnelle Snapdragon 845-processor en 6 keiharde GB’s aan werkgeheugen.

Wanneer weten jij en wij meer?

Genoeg moois dat er dus aan lijkt te komen. Toch is het voor die tijd vooral gissen: bestaan de telefoons die we noemen écht? Of blijken het geruchten die nergens op gebaseerd te zijn? Wij hopen van niet! Daarom kunnen we niet wachten tot eind augustus, begin september. Dan is zoals je nu weet IFA 2018 en dan kondigen de fabrikanten hun nieuwe telefoons aan.

Welke smartphones verwacht jij op de IFA te zien?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt