Smartphones_beste_camera_Tele2_Main1
23 - 10 - 20182 min. leestijd

Welke smartphones hebben de beste camera?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Cheeese! Even lachen naar het vogeltje. Oftewel: een kiekje nemen. Ben jij op nieuwe-smartphone-jacht voor je Tele2-abonnement en moet jouw telefoon de beste camera(’s) hebben? Hier is de helpende hand. Wij hebben het vooronderzoek al gedaan en zetten de smartphones met de beste camera’s op een rij. Mag je zelf bepalen welke JIJ de beste vindt!

Smartphone met de beste camera: voor iedereen weer anders

Smartphones_beste_camera_Tele2_Inline

Goed om te weten voor we beginnen: er zijn heel veel smartphones met goede camera’s. Welke de beste is? Dat verschilt per persoon. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk om ook mooie foto’s te maken in het donker? Dan moet de camera een hoog diafragma hebben dat je ook nog eens kunt verstellen. Wil je elk detail op de gevoelige plaat leggen? Dan is een camera met veel megapixels én een grote sensor de beste keuze. Wat de beste camera is, verschilt natuurlijk per persoon. We zetten de beste camera’s van smartphones op een rij en vertellen je precies wat ze zo goed maken.

Samsung Galaxy S9 en Note 9: missen geen enkel detail

Ook Samsung kan er wat van. De Zuid-Koreaanse fabrikant levert al jaren smartphones af met misschien wel de beste camera’s. Dit komt omdat de camerasensoren in de Samsung-telefoons altijd zo groot zijn. Zo ook bij de Galaxy S9 en Galaxy Note 9. Ze schieten foto’s in 12 megapixel. Op papier misschien niet veel, maar de grote camerasensor ziet elk detail. En daardoor zijn jouw foto’s met een Samsung altijd ontzettend gedetailleerd, scherp en mooi. Wil jij je vakantiefoto’s kunnen uitprinten? Samsung stelt je niet teleur.

iPhone Xs en Xs Max: dubbele pret en makkelijk te gebruiken

Een van de andere groten in Smartphonecameraland is Apple. Met de iPhone Xs en Xs Max leveren de Amerikanen twee telefoons met indrukwekkende camera’s af. De smartphones hebben een dubbele camera. Wat de grote kwaliteit is? Ze zijn ontzettend veelzijdig. Je zoomt makkelijk optisch in, maakt scherpe video’s en de camera-app is heel makkelijk in gebruik. Ook de resultaten zijn, niet geheel onbelangrijk, indrukwekkend. Met de iPhones schiet je uit de losse pols dus heel makkelijk mooie foto’s.

Sony Xperia XZ3: suuuuuupersloooooooowmotion

Sony is een van de grootste camerafabrikanten ter wereld. Qua smartphones hebben ze dus een eer hoog te houden en dat doen de Japanners met verve. De Sony Xperia XZ3 heeft een gloednieuwe camerasensor. Naast dat je er mooie foto’s mee schiet heeft ‘ie nog een kwaliteit: superslowmotionvideo’s filmen. Watte? Video’s schieten waarmee je de tijd bijna stil laat staan! En dat in Full HD: geen enkele fabrikant die dat ook kan. Wil jij je Snapchat- of Instagram-feed volgooien met uniek videomateriaal? Dan zit je dus goed met de Sony Xperia XZ3.

Wat vind jij de smartphone met de beste camera?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt