09 - 10 - 20172 min. leestijd

Smartphone beveiligen: zo maak jij het ze niet makkelijk!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wat staat er tegenwoordig niet op je telefoon? Je gesprekken, chats, bankgegevens, vertrouwelijke informatie. Genoeg materiaal dat niet voor andermans ogen is bedoeld. En daar kun je zelf voor zorgen door je smartphone te beveiligen. Zo maak je het dieven en hackers behoorlijk lastig om iets met jouw gegevens en telefoon te doen. Tijd voor tips over smartphone beveiligen!

1: Stel altijd vergrendeling in

Zorg er altijd voor dat jouw telefoon een vergrendeling heeft. Of het nou een pincode, wachtwoord, vingerafdruk of veegpatroon is: dit is dé eerste stap richting een smartphone die goed beveiligd is.

2: Activeer de gps-locatie van je smartphone

Via iCloud en Google Device Manager kun je zien waar je telefoon is. Mits je dit van tevoren hebt ingesteld. Doe dit daarom ook. Zo kun je op afstand bijvoorbeeld je telefoon blokkeren. Een dief heeft dan niets meer aan je smartphone. Ook kun je op afstand gegevens van je telefoon verwijderen, zodat jouw gevoelige informatie niet in verkeerde handen valt.

3: Kies goede wachtwoorden

Niet alleen voor dieven is het uitkijken geblazen, digitaal zijn er ook wat gevaren. Kies daarom altijd een goed wachtwoord voor je accounts. Gebruik per account een ander wachtwoord en gebruik daarbij ook hoofdletters, cijfers en leestekens. Dit maakt het wachtwoord namelijk lastiger te ontcijferen.

4: Gebruik twee-factor-authenticatie

Activeer daarnaast altijd twee-factor-authenticatie. Je kan dan niet met alleen het wachtwoord inloggen op het account. Je krijgt dan een code toegestuurd per sms die je ook moet invoeren. Een hacker kan zo nooit op afstand toegang krijgen tot je account, want hij ontvangt nooit het sms’je.

5: Aangifte doen

Is je telefoon gestolen of ben je gehackt? Doe altijd aangifte. Het helpt daarbij als je de gps-locatie van je smartphone hebt. De politie kan daar dan poolshoogte nemen. Schrijf van tevoren ook informatie over je telefoon op, zoals het IMEI-nummer. Dit is de unieke identificatiecode van je smartphone.

Bonus: smartphone beveiligen met Boefproof

Tele2 BoefproofTele2 is officieel partner van de Boefproof-campagne van de overheid. Hiermee probeert de overheid, in samenwerking met verschillende providers, jou te helpen met het beveiligen van je smartphone. Op hun website zie je nog meer tips over hoe een smartphone beveiligen precies in zijn werk gaat. Zo geef jij dieven in de toekomst geen kans.

Wist je dat je niet alleen je smartphone Boefproof kunt maken? Naast je smartphone beveiligen is het ook mogelijk om laptops en tablets Boefproof te maken. Op de website van de Boefproof-campagne komt ook dit aan bod. Zeker de moeite waard om te checken!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt