Slak-slofie-maken-Tele2
14 - 10 - 20192 min. leestijd

Een slofie maken? Dat doe je zo!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ben jij een echte selfiekoning of -koningin? En schiet jij het liefst elke dag wel een foto van jezelf? Goed nieuws, want binnenkort kan jij op je iPhone 11, iPhone 11 Pro of iPhone 11 Pro Max een nieuw soort selfie maken. Meet the slofie!  Benieuwd wat je met Apple’s nieuwe foto feature kan? Check hier wat een slofie is en hoe een slofie maken werkt.

Wat is een slofie?Luiaard-slofie-maken-Tele2

Dé nieuwe selfie! Want met deze gave nieuwe feature van Apple kun jij op je iPhone 11, iPhone 11 Pro of iPhone 11 Pro Max een vertraagde selfie maken. Ja, je hoort het goed: een slowmotionvideo van jezelf! Het woord slofie is een samenvoeging van het woord slo-mo a.k.a. vertraagd beeld en selfie a.k.a. een foto maken van jezelf. Een slofie is dus een video van jezelf, waarover zo’n vertraagd effect zit. Megacool! Creëer bijvoorbeeld een sexy slofie als nieuwe profielfoto of maak een grappige slofie met je besties op een feestje. It’s up to you!

Hoe kun je een slofie maken?

Heel easy! Je hebt wel een toestel nodig die deze functie ondersteunt. Om een slofie te maken, doorloop je de volgende stappen:

  1. Open de camera op je iPhone.
  2. Schuif de cameramode tot je slowmotion hebt geselecteerd.
  3. Zie je jezelf al in beeld? Zo niet, tik dan op het icoontje om de camera om te draaien.
  4. Klik op de rode knop en neem op.
  5. Strike á pose, dance or… whatever!
  6. Klaar? Druk weer op de rode knop.
  7. En… je slofie is klaar! Waar ga jij ‘m delen? 😉

Wat heb je nodig om een slofie te maken?

Wil jij zelf zo’n onwijs gave slofie maken? Begrijpen we he-le-maal. Om een slofie te maken, heb je een iPhone nodig die deze feature ondersteunt. Op het moment kan dit alleen nog met Apple’s nieuwste toestellen:

Of er uiteindelijk nog andere toestellen komen die de functie gaan ondersteunen, is nog niet bekend. Wil je toch een slowmotion beeld van jezelf maken? Op een iPhone 5 en nieuwer kun je een slo-mo video maken, met de achterkant van je camera. Laat je bestie een video van jezelf maken en zie hoe alles vertraagd. Dit is misschien iets anders dan de officiële slofie, maar… daardoor niet minder leuk! 😉

Hoe ziet jouw eerste slofie eruit?

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt