27 - 03 - 20232 min. leestijd

Ontdek de geheimen van de sterrenhemel met SkyView

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Niet veel mooiers dan een donkere hemel vol twinkelende sterren. Geeft toch altijd een beetje een filmachtig gevoel, right? Wij houden ervan. Eerlijk, hoe leuk is het als je van elke ster precies weet hoe-ie heet en welke sterrenbeelden je ziet? De SkyView app is je beste vriend. Deze vertelt je precies welke sterren, planeten, sterrenbeelden en zelfs ruimtestations je kunt zien. Next level!

Wat is de SkyView app?

SkyView is een app voor Android en iOS waarmee je alle sterren en planeten aan de sterrenhemel kunt identificeren. De app werkt met augmented reality en geeft je zo allemaal vette informatie over de ster zelf, in welk sterrenbeeld de ster zich bevindt en de baan die ze aflegt. Zo kom je helemaal in die astrologie vibe! Er zijn twee versies: SkyView Lite en de betaalde versie, SkyView. 

skyview app

Hoe werkt de SkyView app?

Of je nu gewoon thuis bent, aan het kamperen of in het buitenland: de SkyView app werkt overal. Of je nu een Samsung telefoon of een iPhone hebt. Good to know toch? De app werkt mega easy. Het enige wat je hoeft te doen, is de app openen en je camera naar de sterrenhemel richten. Wanneer de app een ster of planeet spot, komt er dankzij de augmented reality allerlei info bij te staan. Zo weet je meteen of je de Poolster spot of de Grote Beer. Fun fact: de Grote Beer kun je herkennen aan de vorm van een steelpannetje die de zeven sterren vormen. Deze kun je ook zonder de app best spotten!

App image
SkyView® Lite
Rating starRating starRating starRating starRating star

SkyView®, een augmented reality app ruimte, brengt sterren kijken voor iedereen!

SkyView Lite en SkyView: de verschillen 

Met de gratis SkyView Lite app verzamel je allerlei info over de sterren en planeten die aan de hemel staan. Ook handig: zelfs wanneer je in the middle of nowhere bent werkt-ie gewoon. De app heeft namelijk geen internetverbinding nodig.

Heb je de gratis versie uitgespeeld en wil je nóg meer in de wereld van astrologie duiken? No problemo! In de betaalde SkyView app vind je allerlei toffe extra functies, zoals:

  • Stel herinneringen in voor bijzondere gebeurtenissen. Zo mis je nooit meer een verschuiving van planeten, bijvoorbeeld de Venus retrogade in het sterrenbeeld Leeuw die begint op 22 juli. Drama incoming!
  • Weten hoe bepaalde planeten er in de toekomst bij staan? Of juist hoe ze erbij stonden in het verleden? Jahoor, kan gewoon! Met de time travel optie kun je een bepaalde dag en tijd instellen en zien hoe de sterrenhemel er op dat moment uit zag.
  • Aangezien SkyView met je camera werkt, kun je tijdens het bekijken van de sterrenhemel foto’s maken en ze delen op Insta of in de groepsapp met je besties. “Zie je wel, ik voel me zo a-relaxed omdat Saturnus in Schorpioen staat!”
App image
SkyView® Explore the Universe
Rating starRating starRating starRating starRating star

SkyView®, een augmented reality app ruimte, brengt sterren kijken voor iedereen!

Gratis tipje: het is al leuk om in je eentje de SkyView app uit te proberen, maareh, what about op een date? Maak een romantische wandeling onder de heldere sterrenhemel in en je kijk samen met je (potentiële) lover meteen even wat er voor jullie in de sterren geschreven staat 😉 Zit je d’r helemaal lekker in? Check dan ook meteen even deze sterrenkijken apps!

Fotografeer de sterren met Samsung 

Wil je nou de allermooiste foto’s maken van de nachtelijke hemel? Scoor dan de nieuwe Samsung Galaxy S23 Ultra. Deze supervette smartphone heeft een sick goede hoofdcamera met wel 200 megapixel. En, het belangrijkst: een telelens met 10x optische zoom die ook nog eens 100x Space Zoom heeft. Dit maakt ‘m echt een topper voor Astrography: inzoomen op de sterren en de maan zonder scherpte te verliezen. Goals

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt