Tele2 Blog

Alsjeblieft: de handigste Sinterklaas apps van het jaar

Sint zat te denken… welke handige apps hij jou dit jaar zou schenken. Hiermee voorkom je een Sinterklaas cliché. Zoals de eerste zin hierboven, die is toch hartstikke passé? Dit jaar verras jij iedereen met een origineel cadeau en gedicht, check voor inspiratie maar even dit handige Sinterklaas apps overzicht.

Sinds vorige week banjeren Sint en Piet weer over de Nederlandse daken. Het startschot voor het zingen van Sinterklaasliedjes, zetten van de schoen, schrijven van gedichten en maken van surprises is dus gegeven! Heb je precies nul inspiratie, maar wil je toch origineel uit de hoek komen? Hier, hulp!

1: Lootjes trekken & verlanglijstje

Sinterklaas apps lootjestrekken.nl Tele2Zeg je Sinterklaas, dan zeg je lootjes trekken. Of je dit nu doet met je familie, vrienden of collega’s: ook dit jaar ontkom je er waarschijnlijk niet aan. Begin met het verdelen van de lootjes. Dit kan gewoon via WhatsApp. Makkie! Iedereen een lootje? Tijd om te checken voor wie jij je mag gaan uitsloven en tijd om je verlanglijstje te droppen. Geef via de Verlanglijstjes app (alleen voor iOS) of de site van lootjestrekken.nl door wat je cadeauwensen zijn. Dan weet je zéker dat je iets nuttigs krijgt in plaats van bruisballen terwijl je geen bad hebt ;-).

2: Handige Sinterklaas apps, bellen met Sint himself

Bellen met de Sint… dat klinkt te mooi om waar te zijn. Toch kan het heus. Namelijk met de app Bellen met Sinterklaas. Kinderen <3 deze app, maar ook als grown up is zo’n belletje plegen leuk om te proberen. Wanneer je zoontje, nichtje of buurkindje belt met Sinterklaas kan hij of zij het verlanglijstje inspreken op de voicemail van de Sint. Ook kun je Sinterklaas terug laten bellen. Oeh, is dát even spannend…

De Bellen met Sinterklaas-app is beschikbaar voor iOS en Android.

3: Handige Sinterklaas apps voor gedichten

Sinterklaas apps Rijmpiet Tele2Wat rijmt er op twaalf…? Geen zorgen, rijmen is ook niet makkelijk. Krijg je elk jaar met de grootste moeite een gedicht uit je vingers geperst? Er zijn twee apps die jou een handje helpen. Zo is Rijmwoordenboek een gratis app waarmee je een woord invoert waar vervolgens een rits aan rijmwoorden op komen. Een andere handige Sinterklaas app is Rijmpiet: vul de naam en het geschenk in en de app bakt er een kant-en-klaar gedicht van. Persoonlijk? Nope. Makkelijk en snel? Yep!

De Rijmwoordenboek-app is gratis beschikbaar voor iOS en Android, net als De Rijmpiet-app: iOS en Android. 

PS: geen enkel Nederlands woord rijmt op twaalf…

4: Surprise inspiratie

Sinterklaas apps surprise inspiratie Tele2Moet je dit jaar een surprise maken? Wanneer je geen crea bea bent, kan knutselen een uitdaging zijn. Gelukkig feelen een heleboel mensen op de interwebs je pain. Op Pinterest staan veel leuke ideeën voor surprises. Ook wordt vaak uitgelegd hoe je zo’n surprise dan maakt. Relaxt! Onze surprisetip? Fabriceer een enorme iPhone X of Samsung Galaxy S9 van papier-maché voor die ekte ekte telefoon lovers.

5: Heerlijk avondje is gekomen

Als je dit jaar écht wilt uitpakken tijdens pakjesavond, zorg er dan voor dat er genoeg lekkers te snaaien valt. Wat dacht je van zelfgebakken pepernoten of een imposante Sinterklaastaart? Gebruik de Appie-app voor de leukste Sinterklaasrecepten.

De Appie-app is beschikbaar voor iOS en Android.

Lieve Hulpsinterklaasjes, heel veel plezier!

Wat staat er dit jaar op jouw verlanglijstje?

Reacties