wat is een simlockvrije telefoon
01 - 02 - 20222 min. leestijd

Wat is een simlockvrije telefoon?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Een smartphone die werkt met de simkaarten van iedere provider? Een simlockvrije telefoon is what you need. In dit artikel leggen we je alles uit over wat een simlockvrije telefoon precies is. En we vertellen je welke telefoons er gebruik van maken. Van Apple tot OnePlus: go check it out!

Wat betekent simlockvrij?

Een simlockvrije telefoon is een smartphone die de simkaart van elke provider accepteert. Ideaal als je na het afbetalen van je telefoon wilt overstappen op een goedkoop Sim Only abonnement.

Waarom hebben telefoons een simlock?

Gelukkig zijn vrijwel alle telefoons simlockvrij. Vooral vroeger werden veel telefoons verkocht met een simlock. De gedachte erachter? Je koopt extra goedkoop een telefoon. In ruil voor die scherpe prijs gebruik jij een bepaalde periode alleen het netwerk van de mobiele provider bij wie je ’m kocht. Win-win.

simlockvrije telefoon overzicht

Is mijn telefoon simlockvrij?

Grote kans van wel. Hoe dat zit? Simlock is vooral iets van vroegah! Eigenlijk zijn alle nieuwe telefoons simlockvrij. Van Apple en Samsung tot OnePlus. Eigenlijk komt het niet meer voor dat je een telefoon met een simlock koopt.

Met een nieuwe simlockvrije telefoon kies je zelf je provider. En bepaal je zelf hoe lang je hier aan vast zit. Zo kun je makkelijk overstappen naar een andere provider.

Checken of je telefoon een simlock heeft

Zoals gezegd: de kans is heel klein dat je telefoon simlock heeft. Maar we snappen dat je dit toch zeker wil weten. Wat je moet doen? Er zijn een paar opties. Je kunt bij de aankoop vragen of de telefoon simlockvrij is. Bijvoorbeeld in de winkel waar je ’m koopt. Of bel de klantenservice.

Je kunt het zien aan de verpakking. Staat er een logo van een provider op de verpakking? Dan kan het zijn dat hij gelocked is. Je kunt het ook checken door een simkaart van een ander mobiel netwerk in de telefoon te plaatsen. Zo weet je snel genoeg of je een smartphone met simlock hebt.

Heb je een telefoon met simlock? Dan volgt er een melding op je telefoon. Bijvoorbeeld ‘Sim ongeldig’ of ‘Sim niet beschikbaar’. Als je geen melding krijgt? Je raadt het al: je hebt een simlockvrije telefoon! Dan kun je ook met een simkaart van een ander mobiel netwerk internetten en bellen.

Zo maak je je telefoon simlockvrij

Stel: je telefoon heeft wel een simlock, maar daar wil je van af. Dan is er toch licht aan het einde van de tunnel. Providers zijn namelijk verplicht je telefoon na een jaar gratis simlockvrij te maken.

Koop je een nieuwe telefoon bij ons? Dan zit je sowieso goed. Onze telefoons bevatten géén simlock meer. Heb je een simkaart van Tele2 maar kun je deze niet gebruiken in je telefoon die je via een andere provider hebt gekocht? Neem dan contact op met je oude provider. Zij kunnen de simlock voor je verwijderen.

Bij andere providers kan het simlockvrij maken van je telefoon ook op een andere manier gaan. Bijvoorbeeld met een unlockcode. Deze code vraag je aan bij de provider of bij de winkel waar je de telefoon hebt gekocht. Dit kan vaak online. En heeft niets te maken met het merk telefoon dat je hebt. Of je nou een OPPO of Xiaomi hebt.

De beste simlockvrije telefoons

No worries. Wij hebben alleen maar simlockvrije telefoons. Lekker makkelijk. Dat betekent dat het niet uitmaakt voor welk merk je gaat. Fairphone, Motorola, Samsung: alles is simlockvrij. En als je wil overstappen naar een nieuwe provider, dan kan dat. Dat is pas vrijheid.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt