simkaart vervangen
15 - 02 - 20224 min. leestijd

Je simkaart vervangen? Zo fix je dat!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Stap je over van provider? Bijvoorbeeld omdat je een nieuw Sim Only abonnement hebt voor je oudere Samsung telefoon? Dan moet je je simkaart vervangen en wisselen. Hoe je dit doet en in welke gevallen je nog meer je simkaart verwisselt? Dat lees je in dit blog.

Hoe kun je een simkaart vervangen?

Je simkaart vervangen is vaak makkelijker dan je denkt. Toch verschilt het per telefoon hoe je het precies moet. Hieronder beschrijven we de meest voorkomende manier. Zo vervang je je simkaart:

 • Druk met een pinnetje of paperclip in het gaatje van het vakje waar je simkaart zit.
 • Deze klapt nu naar buiten.
 • Haal de oude simkaart uit het vakje.
 • Plaats de nieuwe simkaart in het vakje.
 • Plaats het vakje terug in je telefoon.
 • Je moet nu de simkaart ontgrendelen. Dit doe je door de meegeleverde pincode in te voeren.
 • Klaar is Kees. Je hebt nu succesvol je simkaart vervangen.

Waar zit de simkaart in je telefoon?

Je simkaart zit meestal in een apart vakje in de zijkant van je telefoon. Zit hij daar niet? In oudere modellen wil hij ook nog wel eens onder de batterij zitten. Dit zijn telefoons waarbij je de achterkant van de telefoon makkelijk open maakt. Dit werkt zonder pinnetje. Maar – moet gezegd – is een tikkeltje ouderwets. FYI: de nieuwste Samsung telefoons en iPhones maak je zo niet open.

Wanneer moet je een simkaart vervangen?

Er kunnen allerlei redenen zijn om je simkaart te vervangen. Bijvoorbeeld als je overstapt op een abonnement bij een andere provider. Dit komt omdat elke simkaart is gekoppeld aan een provider. Verander je van provider, dan verander je van simkaart. Wil je overstappen naar Tele2 en je eigen nummer behouden? Vraag dan nummerbehoud aan. PS: je kunt alleen overstappen naar een ander netwerk met een simlockvrije telefoon.

Heb je een nieuwe telefoon, omdat je oude kapot is gegaan, maar blijf je bij dezelfde provider? Dan kan je oude simkaart in je nieuwe telefoon gebruiken. Wel zo makkelijk. Op die manier houd je je telefoonnummer. Het is wel slim om al je contacten, foto’s en video’s in de cloud op te slaan. Zodat je die later op je nieuwe telefoon kunt downloaden.

Het kan ook zijn dat je simkaart geblokkeerd is. Bijvoorbeeld omdat je te vaak een foute pukcode hebt ingevoerd. Balen, maar er is dan maar één manier om dit op te lossen: je simkaart vervangen. Is je simkaart geblokkeerd omdat je drie keer een foute pincode hebt ingevoerd? Wees gerust, je hoeft dan niet je simkaart te vervangen. Je deblokkeert de simkaart door je pukcode in te voeren. Die vind je op MijnTele2.

Je moet ook je simkaart vervangen als je oude simkaart stuk is of niet past in de nieuwe telefoon. Ook dan heb je natuurlijk een nieuwe simkaart nodig. Maar no worries, wij regelen die heel snel voor je.

Verschillende formaten simkaart

Door de jaren heen zijn er allerlei soorten simkaarten geweest.: de mini, micro en nano simkaart. Het klinkt een beetje tegenstrijdig, maar de mini simkaart is het grootste van alle simkaarten. En die heeft ook het meeste plastic. De micro simkaart is de middelste variant en de nano sim is de kleinste. De meeste telefoons hebben nu een nano simkaart. Dit is een heel klein simkaartje met een dun plastic randje eromheen.

simkaart vervangen formaten simkaart mini micro nano

Welk formaat je ook nodig hebt: onze simkaart past altijd. Wij sturen je een 3-in-1 simkaart. Je bepaalt daarbij zelf wat het formaat wordt. Dit doe je door het juiste formaat uit het framework te drukken. Past je simkaart om de een of andere manier niet? Ga dan niet je simkaart knippen, daar kan hij stuk van gaan. Vraag hier een nieuwe simkaart aan als je oude niet past.

Simkaart gegevens overzetten

Heb je een nieuwe simkaart nodig, omdat je oude niet past in je nieuwe telefoon? Je kunt de gegevens van elke simkaart overzetten. Vroeger gebruikte je je simkaart om sms’jes en contacten op te slaan. Nu is dat niet meer nodig, want telefoons hebben veel meer geheugen en we slaan ook veel meer op in de cloud.

Om gegevens uit bijvoorbeeld je ‘Contacten’ app te halen, ga je als volgt te werk op de iPhone:

 • Open ‘Instellingen’.
 • Ga naar ‘Contacten’.
 • Tik op ‘Importeer simcontacten’.

Voor je Android telefoon gaat simkaart gegevens overzetten op deze manier:

 • Ga naar de ‘Contacten’ app op je telefoon.
 • Tik op menu-knop en dan op ‘Instellingen’.
 • Scrol omlaag en kies voor ‘Importeren’.
 • Tik op ‘Simkaart’ en tik op ‘Ok’.
 • Nu zie je alle contacten op je simkaart. Kies welke je wil importeren en je hebt simkaart contacten overgezet op je Android telefoon.

Meer weten?

Heel veel telefoons hebben nu een nano simkaart. Wist je dat je die kunt combineren met een eSIM? Dit is een digitale simkaart. eSIM doet precies hetzelfde als de andere simkaarten, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt, kun je twee simkaarten installeren op je telefoon. Wat daar handig aan is? Zo ben je op twee nummers tegelijkertijd bereikbaar. Bijvoorbeeld voor je werk, maar ook privé!

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt