chatten-Signal-app-Tele2Blog
22 - 03 - 20213 min. leestijd

Chatten via de Signal app? Zo werkt het!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Zoek jij een alternatief voor WhatsApp? Of zijn je friends ineens allemaal massaal overgestapt naar Signal? Dan is deze voor jou! Wij doken in de Signal app en zetten alle ins en outs van deze chatdienst voor je smartphone op een rij. You ready? Maak kennis met Signal!

Wat is de Signal app?

Jouw nieuwe chat app! Net als met WhatsApp, de Telegram app of andere chats apps kun je via de Signal app snel en eenvoudig chatten met je friends via je smartphone. Vertel je bestie dat je vijf minuten later bent voor het avondeten. Of stuur in één rits alle foto’s en video’s van die stapvakantie uit 2010 rond in de groeps-app. Via Signal leg je makkelijk contact met anderen en ben je in één klik verwijderd van je vrienden en familie. Waar je ook in de wereld bent! 

Signal-app-Tele2Blog

Hoe werkt de Signal app?

De Signal app werkt net als iedere andere chat app voor je smartphone. Toch zijn er een paar dingen waarin deze app uitblinkt. Hieronder lichten we de belangrijkste features van Signal voor je uit. 

Chatten en bellen via telefoonnummer

Net als bij WhatsApp chat en bel je met de Signal app via je telefoonnummer. Voordat je kunt chatten, moet je namelijk een account aanmaken. Dit doe je door de app te downloaden, je telefoonnummer in te voeren en je profiel klaar te maken. Vergeet je geen mooie profielfoto up te loaden? 😉

Hierna kun jij je eerste chat starten! Let wel op, bij Signal kan dit alleen met personen die de app ook gebruiken. Doet je squad dit dus nog niet? Dan kun je niet met hen chatten. Maar no worries, via één klik op de knop nodig je hen uit. Dit doe je door boven in de app op het potlood-icoon te klikken en dan een uitnodiging te versturen. Zo gepiept!

Deel wat je maar wilt

Van berichten tot spraakmemo’s en van foto’s tot video’s: op Signal stuur je het allemaal. Precies zoals je van een chat app gewend bent. Deel grappige gifs in de groeps-app, of verstuur geanimeerde stickers naar je lover. Je kunt zelfs bestanden naar elkaar toesturen via een chat. Handig als je nog last minute die notities voor een presentatie wilt doorsturen. 

Veilig chatten

Iets waar Signal in uitblinkt? Dat is haar veiligheid. Dit stelt de app namelijk voorop. Signal maakt gebruik van een sterke encryptie en bewaart geen onnodige gegevens van je zoals je contactenlijst of naar wie jij berichten verstuurt. Ook is de app open source. Dit betekent dat iedereen de code in kan zien en makers op eventuele fouten kan wijzen. De app is dus heel transparant!

Verder heeft Signal een aantal extra manieren om nog veiliger te chatten. Zo kun je instellen dat je de app alleen kunt openen met Touch ID of Face ID. Of je kunt via tweefactorauthenticatie je account nog beter beveiligen tegen kwaadwillenden. 

Zelfwissende berichten

Ook chill aan Signal: je telefoonopslag loopt niet helemaal vol met chats, video’s en foto’s. Je kunt er namelijk voor kiezen dat berichten zich vanzelf wissen. #magic Stel per chat een tijdslot in tussen vijf seconden en een week … et voilà! Je berichten worden in die chat dan vanzelf binnen deze tijd verwijderd. Handig zo automatisch opruimen. 😉

Signal vs. WhatsApp: wat zijn de verschillen?

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen Signal en WhatsApp? Voornamelijk de privacy! Waar Signal geen extra data over je verzamelt, doet WhatsApp dit wel via je contactenlijst en locatie. Vandaar dat een heleboel mensen de laatste tijd overgestapt zijn naar alternatieve chatdiensten. Twijfel je welke chatdienst je wilt gebruiken? Duik dan zelf in de privacyvoorwaarden van Signal en de privacyvoorwaarden van WhatsApp. Zo weet je altijd vooraf waar je aan toe bent. 

Download de Signal app 

Wil je Signal zelf uittesten? Dat kan! De app is gratis te downloaden voor Android en iOS. Daarna is het een kwestie van een account aanmaken en chatten maarrr! 

App image
Signal: privéberichtenapp
Rating starRating starRating starRating starRating star

Zeg “Hallo” tegen privacy.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt