screenprotector verwijderen
29 - 04 - 20222 min. leestijd

Screenprotector verwijderen? 4 handige tips!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Is je screenprotector stuk, niet meer schoon te krijgen of werkt het touchscreen niet meer goed door het beschermlaagje? Dan kun je je screenprotector verwijderen! In dit blog lees je de vier allerbeste manieren om dit zelf te fixen!

Screenprotector verwijderen op 4 manieren

Screenprotector stuk? Vergeet die dure reparateur. Je kunt je screenprotector quick & easy zelf verwijderen. Gratis en voor niets! Hoe dan? Nou, op deze 4 handige manieren.

Gebruik je nagels!

Laten we beginnen met de makkelijkste manier. Gewoon met je handen! Zo simpel kan ’t zijn. Maak een beginnetje bij de hoek waar de screenprotector het minst beschadigd is. Probeer je nagel voorzichtig onder de beschermlaag te krijgen en til ’m vervolgens langzaam op.

Screenprotector verwijderen met tandenstoker en een pasje

Te korte nagels? O jee, wat nu? Een tandenstoker kan je een handje helpen. Duw het stokertje voorzichtig onder de zijkant van de screenprotector. Zo creëer je stukje bij beetje wat meer speling. Uiteindelijk komt de screenprotector vanzelf helemaal los. Geen tandenstoker bij de hand? Probeer het dan eens met een pinpas of creditcard. Gegarandeerd succes!

hoe screenprotector verwijderen manieren

Met plakband of ducttape

Een andere huis-tuin-en-keuken-manier om je screenprotector te verwijderen is met een stukje plakband of ducttape. Let op: dit werkt vooral goed als je screenprotector van kunststof is. Wikkel het plakband of de ducttape om je vingers met de plakkant naar buiten (duh). Druk de plakrand goed op de screenprotector en beweeg je hand omhoog met de tape. Dan komt de screenprotector vast en zeker los!

Door te föhnen

Is je screenprotector in duizend stukjes gebroken? Dan kan het knap lastig zijn om je verwijderklusje te klaren! Wat helpt? De föhn! Maak eerst de randjes een beetje los met een pasje. Richt vervolgens de föhn in een lage, lauwe stand op je scherm en beweeg langzaam heen en weer. Zo verdeel je goed de warmte. Gebruik vervolgens het pasje om alle kleine stukjes los te wippen en you’re ready to go!

Dingen om op te letten bij het verwijderen van je screenprotector

Dit klinkt allemaal easy peasy lemon squeezy, maar er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten als je je screenprotector verwijdert. Hou bijvoorbeeld goed de randen in de gaten. Zo ben je er zeker van dat het plaatje er in z’n geheel af komt. Let ook goed op de opening van de cameralens. Deze wil je natuurlijk niet beschadigen!

Nieuwe screenprotector kopen

Is de screenprotector eraf en wil je er meteen een nieuwe op plaatsen? Slim! Voor een tientje heb je al een splinternieuw exemplaar. Zo blijft je Apple, Samsung en Xiaomi goed beschermd, wel zo fijn. Én handig om je telefoon na je abonnement te blijven gebruiken voor een Sim Only abonnement.

Deel dit artikel

Interessante artikelen

We denken dat je dit leuk vindt